16 Ιαν 2016

Review: ABBATH Abbath


Μοιάζει με Immortal, αλλά δεν είναι”


 Είναι γνωστά σε όλους τα γεγονότα που οδήγησαν τον Abbath να αποχωρήσει από τους Immortal και να ακολουθήσει solo καριέρα. Επίσης, είναι γνωστές οι πολλές φήμες που υπάρχουν γύρω από αυτό το άλμπουμ, αλλά δεν είναι της παρούσης να αναλυθούν. Αυτό που έχει σημασία, είναι ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κομμάτια, επρόκειτο να αποτελούν το επόμενο Immortal άλμπουμ. Και ακούγοντας τα τραγούδια, εύκολα αναγνωρίζει κάποιος πολλά trademark Immortal στοιχεία, με πρώτη και καλύτερη τη φωνή του Abbath.

 Θα μπορούσε, λοιπόν, κάποιος να ισχυριστεί πως αυτό το άλμπουμ θα μπορούσε να είναι η συνέχεια του “All shall fall” και δεν θα είχε άδικο. Αυτά τα δύο άλμπουμ μοιάζουν πολύ σε όλα τα επίπεδα, εκτός από την προφανή διαφορά. Θυμίζει Immortal, αλλά δεν είναι. Και επίσης, με την απουσία των άλλων δύο, διακρίνονται κάποιες διαφορετικές μικρολεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα ορισμένα πιο thrashαριστά μέρη, κάτι που είχαμε καιρό να ακούσουμε σε τόσο μεγάλη διάρκεια. Αυτό φυσικά οφείλεται στο γεγονός ότι προφανώς εδώ τα κομμάτια είναι γραμμένα αποκλειστικά από τον Abbath, με αποτέλεσμα οι προσωπικές του προτιμήσεις να υπερτερούν σε σχέση με τα άλμπουμ των Immortal, όπου η σύνθεση και η ενορχήστρωση ήταν πιο ομαδική.


 Οφείλουμε επίσης να αναφέρουμε την βελτίωση του Abbath στα κιθαριστικά μέρη, τα οποία εδώ έχουν περισσότερο πρωταγωνιστικό ρόλο, και μάλιστα διακρίνονται ορισμένα πολύ καλά τεχνικά σημεία και solos. Πολύ καλή δουλειά έχει κάνει επίσης ο King στο μπάσο, όπως και ο Creature στα drums, ο οποίος αποχώρησε μετά την ηχογράφηση του άλμπουμ.


 Θα πρέπει ωστόσο να γίνει λόγος και για την αναμενόμενη έλλειψη χημείας, πράγμα απόλυτα λογικό αν αναλογιστούμε πόσα χρόνια ήταν μαζί οι Immortal, σε αντιδιαστολή με τη δημιουργία της solo μπάντας σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και με την παρουσία session μελών, που όσο καλοί και να είναι, όσο καλό παρελθόν και να έχουν, λειτουργούν περισσότερο σαν μισθοφόροι, με αποτέλεσμα να λείπει το συναίσθημα και η χημεία που υπάρχει στα άλμπουμ των Immortal.


 Συνοψίζοντας, να τονίσουμε ότι ακούγεται πιο ευχάριστα, εάν ο μέσος Immortal οπαδός συνειδητοποιήσει ότι δεν πρόκειται για το νέο Immortal άλμπουμ, κι ας μοιάζει πολύ, αλλά για κάτι διαφορετικό και ξεχωριστό. Έχει δική του προσωπικότητα και διαφέρει από τη στιγμή που τραβάνε χωριστούς δρόμους με τους άλλους δύο πρώην bandmates.



Βαθμολογία: 70/100





Από το Rock Overdose,
Και τον Σταύρο Πισσάνο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου