6 Ιαν 2016

A Day To Remember... 6/1 [Malcolm Young]



ΟΝΟΜΑ: Malcolm Mitchell Young


INSTRUMENT: Κιθάρα


ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 6 Ιανουαρίου 1953 [63]


ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Σίδνεϊ, Αυστραλία


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είναι παντρεμένος με την Linda Young και έχει δύο παιδιά.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: AC/DC


HIGHLIGHTS: Ήταν ανέκαθεν ο κύριος συνθέτης του θρυλικότερου ίσως ροκ συγκροτήματος, έχοντας δημιουργήσει ιστορικούς και διαχρονικούς ύμνους.

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ:

- Rex Brown: “Δεν μπορούν να υπάρξουν AC/DC χωρίς τον Malcolm. Για εμένα στον Malcolm Young συνοψίζεται όλο το συγκρότημα, αυτός είναι ο πυρήνας, χωρίς να θέλω να μειώσω τους υπόλοιπους…”

- Dave Mustaine: “Θεωρώ τον εαυτό μου, τον Malcolm Young και τον James Hetfield τους καλύτερους καλύτερους rhythm κιθαρίστες στον κόσμο.”

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έξι χρόνια κοντεύουν από την πρώτη και μοναδική επίσκεψη των AC/DC στη χώρα μας, στην οποία ήταν βέβαια παρών και ο κιθαρίστας.




 Μπορεί ο αδερφός του, Angus,να είναι το κυρίως θέαμα της μπάντας στις συναυλίες, ο Malcolm Young όμως, είναι η μουσική της άγκυρα. Γεννήθηκε στη Γλασκόβη της Σκωτίας, όμως η οικογένεια μετακόμισε στο Σίδνεϊ, όταν ήταν δέκα ετών. Εμπνευσμένος από το μεγάλο του αδερφό, George, που έπαιζε στους δημοφιλείς EASYBITS, μπάντα με αρκετά hit στην Αυστραλία και τη διεθνή επιτυχία, "Friday on My Mind", ο Malcolm άρχισε να παίζει κιθάρα σε τοπικά γκρουπ, ένα εκ των οποίων ήταν οι VELVET UNDERGROUNGD. To 1973, αποφάσισε να ενώσει τις δυνάμεις του με τον μικρότερο αδερφό του, Angus και σχημάτισαν τους AC/DC. Ξεκίνησαν διεθνή περιοδεία ένα χρόνο μετά και όταν στις τάξεις τους πια, ενσωματώθηκε ο Bon Scott, υπέγραψαν συμβόλαιο και από το 1976, μετακόμισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, ξεκινώντας ένα βαρύ πρόγραμμα συνεχόμενων εμφανίσεων και ηχογραφήσεων. Ο Malcolm πάντα ξεχώριζε για την επιβλητική παρουσία επί σκηνής και ήταν ο βασικός υπεύθυνος για την κατεύθυνση του ήχου του συγκροτήματος, για την δημιουργία πολλών κορυφαίων riff καθώς και για τη σύνθεση μεγάλου όγκου του υλικού τους. Αυτοί είναι και οι λόγοι που θεωρείται η επιχείρηση και το μυαλό των AC/DC. Εκεί βέβαια οφείλεται προφανώς και η αβεβαιότητα σχετικά με το μέλλον του αυστραλιανού γκρουπ, μια και τους τελευταίους μήνες ο μουσικός έχει διαγνωσθεί ότι πάσχει από άνοια και νοσηλεύεται σε γηροκομείο.




 Όπως έχει ανακοινωθεί προς το παρόν, ο Malcolm θα κάνει ένα διάλειμμα από τις υποχρεώσεις του με την μπάντα, αν και είναι πολύ πιθανόν το εν λόγω διάλειμμα να είναι και οριστικό. Ακόμα κι έτσι όμως, μετά από τόσες δεκαετίες καριέρας, δικαίως θεωρείται και θα θεωρείται ως ο κορυφαίος εκφραστής της ροκ rhythm κιθάρας, έχοντας επηρεαστεί από R&B κιθαρίστες των 60’s. Από το στυλ παιξίματός του, έχουν επηρεαστεί πολυάριθμοι, γνωστοί hard rock κιθαρίστες.

 Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll: Το 1988, μετά την κυκλοφορία του άλμπουμ, “Blow Up Your Video”, o κιθαρίστας, συνειδητοποίησε ότι η μακροχρόνια εξάρτησή του από το αλκοόλ, είχε πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Μην επιθυμώντας να έχει την κατάληξη του Scott, πήρε άδεια ώστε να απουσιάσει κατά τη διάρκεια της επακόλουθης περιοδείας ώστε να απαλλαγεί από τα προσωπικά του προβλήματα. Ο Young τελικά, ξεπέρασε το πρόβλημα με το ποτό και επέστρεψε στο συγκρότημα. Κατά τη διάρκεια της απουσίας του, ο ανιψιός του Stevie τον αντικατέστησε για λίγο.




Did you know that:

- Όταν στα τέλη της δεκαετίας του ’80 αντικαταστάθηκε προσωρινά από τον ανιψιό, πολλοί οπαδοί δεν το αντιλήφθηκαν καν, λόγω της εντυπωσιακής ομοιότητας του Stevie με το θείο του.



Από το RockHard

Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτη “The Unknown Force” Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου