6 Ιαν 2016

Πιστεύετε ότι το metal έχει πεθάνει; Κάνετε λάθος ...


 Ο Luke Morton αρθρογράφος του metal hammer  και μουσικός παραθέτει τη δική του άποψη σχετικά με το αν το metal είναι ζωντανό ή έχει κορεστεί σε σημείο να θεωρείται νεκρό είδος. Παρακάτω θα διαβάσετε την ενδιαφέρουσα άποψη του και τα συμπεράσματα δικά σας.Τα μουσικά είδη δεν παθαίνουν, απλά πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτεσαι και να τα δεις από άλλη οπτική.

 "Παρατηρώ την μουσική κοινότητα στο ίντερνετ η οποία αποτελείται από τρόλ που το μόνο πράγμα που κάνουν είναι να θεωρούν οποιαδήποτε μπάντα ηλικίας κάτω των 40, "αδερφές" ( fags) - ο όρος που χρησιμοποίησε. Αυτό ακριβώς κάνετε.Το metal hammer παρουσιάζει σχεδόν τα πάντα που έχουν σχέση με το μέταλ από Babymetal μέχρι Burzum αλλά κατά 90% οι νεότερες μπάντες << σφάζονται >> στα σχόλια λόγω του κουρέματος το οποίο δεν γίνεται από ότι φαίνεται αποδεκτό από τους ιερείς της metal κοινότητας και επειδή δεν ηχούν όπως το Rust In Peace των Megadeth!

 Βρισκόμαστε στο 2016 και το πρόβλημα το δημιούργησες εσύ στον εαυτό σου όταν είπες πως το metal πέθανε από όταν ήσουν 14 ετών. Σύμφωνα με την γνώμη σου ότι έχει δημιουργηθεί έπειτα, είναι αντιγραφή και δεν αξίζει να το ακούς. Δεν ακούς νέα συγκροτήματα καθώς θεωρείς το metal νεκρό όπως το my space.

 Mη με παρεξηγείς δεν είναι απόλυτα δικό σου το λάθος, απλά έχει να κάνει με τον τρόπο που γαλουχήθηκες. Το ίντερνετ γενικά έχει ένα φετίχ με το παρελθόν και όχι μόνο μουσικά. Κάνε μια γρήγορη έρευνα σε μερικά από τα μεγαλύτερα sites όπως τα Buzzfeed, Tumblr, Reddit και θα παρατηρήσεις ατέλειωτα πόστ για το πόσο φανταστικά ήταν τα 90s! Ξέρεις, έχεις γεννηθεί το 1990 αν θυμάσαι το Literally Anything ή το Gifs Of Johhny Bravo.



 Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι πως ο νοσταλγικός ιστός του παρελθόντος που έχει δημιουργήσει το ίντερνετ είναι ο λόγος που αρνήσε να δεις το παρόν και το μέλλον.

 Θυμάσαι τότε που το ίντερνετ ήταν απειλή για την μουσική βιομηχανία; Θυμάσαι το Napster που έκλεινε όλες τις δισκογραφικές εταιρείες δίνοντας σου το δικαίωμα να κατεβάσεις τραγούδια και άλμπουμ ελεύθερα; Το ξέρω δεν αγόρασες το St Anger απλά το κατέβασες από το Kazaa. Αυτό συνέβη το 2003, τώρα έχουμε 2016 και η μεγαλύτερη εφεύρεση του ανθρώπινου γένους ( ίντερνετ ) είναι γεμάτη από ανθρώπους που υποστηρίζουν πόσο καλύτερη ήταν η ζωή πριν το ίντερνετ!!

 Σου δημιουργήθηκε φόβος για οτιδήποτε καινούργιο, για οτιδήποτε έχει να κάνει με εξέλιξη και γι’αυτό ο κόσμος γέμισε με αμέτρητες μπάντες που παίζουν και αποδίδουν ζωντανά τα ντεμπούτο άλμπουμ τους, επειδή εσύ δεν θες και δεν ενδιαφέρεσαι για κάτι καινούργιο. Δεν θες να δεις και αν δεις το κατακρίνεις, νέες μπάντες να έχουν επιτυχία, δε θες να δεις το μέλλον και αυτό δεν σε κάνει ανοιχτόμυαλο.

 Για ποιό λόγο άλλωστε να σηκωθείς από τον καναπέ σου και το facebook και να δεις ένα live αφού μπορείς να ακούσεις από το σπίτι σου το Reign In Blood για 400η φορά. Όλες οι νέες μπάντες είναι αδερφές, σωστά φίλε μου;

 Αν οι Metallica ξεκινούσαν καριέρα πρόσφατα, την περίοδο του facebook και έπειτα, θα τους κορόιδευες και θα έλεγες πως δεν υπάρχει λόγος να τους ακούσεις καθώς δεν πρόκειται να έχουν επιτυχία. Ας ακούσεις τα άλμπουμ των Styx ξανά, άλλωστε το Kill Em All είναι ηλίθιος τίτλος γα άλμπουμ. Η πλειοψηφία του ίντερνετ φοβάται να πάρει ρίσκα και τολμά να δηλώνει πως το metal είναι νεκρό. Το metal δεν είναι νεκρό, το πάθος σας είναι νεκρό. Εσύ είσαι το πρόβλημα, εσύ είσαι το ίντερνετ, εσύ είσαι το μέλλον, στο χέρι σου είναι να αλλάξεις οπτική!"

 Άκρως ενδιαφέρουσα άποψη και τροφή για άπειρες συζητήσεις. Ενα είναι σίγουρο το metal είναι ζωντανό και θα συνεχίσει να είναι, απλά άφησε πίσω σου τα πλαίσια και άνοιξε το μυαλό σου, η μουσική σε περιμένει να την ανακαλύψεις.


Από το Rock Overdose,
Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου