14 Ιαν 2016

METALLICA: Απολογούνται στη Καναδέζικη Tribute μπάντα για τη νομική απειλή. "Διώξαμε τον δικηγόρο μας για ψάρεμα…"


 Οι Metallica έχουν στείλει την ευλογία τους στην tribute μπάντα Sandman οι οποία έλαβε δικαστική κλήση για παύση κάθε λειτουργίας από ένα δικηγόρο τους με υπερβολικό ζήλο.

 Η καναδέζικη μπάντα Sandman με τραγουδιστή τον Joe Di Taranto των Warmachine δέχθηκε κλήση ώστε να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα εγγεγραμμένα trademarks των Metallica στο προωθητικό τους υλικό. Το λογότυπο των Sandman χρησιμοποιεί το ίδιο φόντο με αυτό του St Anger των Metallica και αποκαλούν τους εαυτούς τους σαν την Καναδέζικη tribute μπάντα στους Metallica.

 Τα νομικά έγγραφα επιδόθηκαν στην μπάντα στο Λονδίνο του Ontario όπου ήταν προγραμματισμένη συναυλία της το σαββατοκύριακο.
Χαρακτηριστικά αναφέρει “Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε το όνομα των Metallica, το φωνητικό αντίστοιχο των Metallica και οποιοδήποτε λογότυπο των Metallica και να παύσετε οποιαδήποτε ζωντανή ή μη δραστηριότητα της μπάντας Sandman.”

Ο Di Taranto ανέβασε στο facebook τη μπροστινή σελίδα προσθέτοντας :

 “Όπως οι περισσότεροι μπορεί να μη ξέρετε, πέραν των δραστηριοτήτων μου με τους Warmachine συμμετέχω και σε μια tribute μπάντα στους Metallica που ονομάζεται Sandman. Εχθές το βράδυ μόλις φτάσαμε στο Λονδίνο για το προγραμματισμένο σόου μας, μας επιδόθηκε κλήτευση από το νομικό τμήμα των Metallica σύμφωνα με την οποία έπρεπε να παύσουμε κάθε δραστηριότητα.”


 Αλλά μόλις οι ίδιοι οι Metallica αντιλήφθηκαν το γεγονός, δήλωσαν τη στήριξη τους στην μπάντα και τους είπαν να σκίσουν την κλήτευση, χαριτολογώντας ότι έστειλαν το δικηγόρο τους για ψάρεμα στην Αλάσκα.


 “Φαίνεται ότι ένα γράμμα το οποίο ξέφυγε της προσοχής τόσο της δικής μας όσο και του μάνατζμεντ εστάλη και δεν το καταλάβαμε μέχρι που αναρτήθηκε στο ίντερνετ. Ευτυχώς για εμάς η μπάντα μας έστειλε το εν λόγω γράμμα και από ότι φαίνεται έχουμε έναν δικηγόρο με υπερβολικό ζήλο ο οποίος έστειλε αυτό το γράμμα χωρίς να το γνωρίζουμε. Οι Sandman πρέπει να αρχειοθετήσουν αυτό το γράμμα στα σκουπίδια τους. Σας υποστηρίζουμε πλήρως και για να ξέρετε, αυτή τη στιγμή ο δικηγόρος μας βρίσκεται σε πτήση για την Αλάσκα για μόνιμη διαμονή.


 Έχουμε μια μακρά ιστορία και φήμη ότι δεν μας αρέσουν οι tribute μπάντες αλλά ξεκινήσαμε σαν μία. Διάολε, έχουμε ηχογραφήσει διπλό δίσκο με διασκευές. Θα συνεχίσουμε να θυμόμαστε εκείνες τις ημέρες και να απολαμβάνουμε τις tribute μπάντες και μάλιστα να προσκαλούμε μερικές από αυτές να ανοίγουν τις συναυλίες μας”.

Ο Lars Ulrich μάλιστα κάλεσε προσωπικά τον Di Taranto να του απολογηθεί προσωπικά.


Από το Rock Overdose,
Και τον Κώστα Σοφιανόπουλο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου