6 Ιαν 2016

Οι Queen δίνουν στη δημοσιότητα συνεντεύξεις τους από το 1986.

Freddie Mercury

 Oι Queen δημοσίευσαν ένα βίντεο το οποίο παρουσιάζει συνεντεύξεις που έδωσαν τα τέσσερα ιδρυτικά μέλη εν έτει 1986.Οι συνεντεύξεις κινηματογραφήθηκαν πριν από την κυκλοφορία του άλμπουμ τους A Kind Of Magic, το οποίο συνδέθηκε με την επιτυχημένη ταινία ‘Highlander’. Στο βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, ο Roger Taylor λέει πως οι Queen πρόσεχαν ώστε να μην «στιγματιστεί» ο δίσκος ως soundtrack για την ταινία, αλλά ως ανεξάρτητος δίσκος του συγκροτήματος.


 Ο ίδιος προσθέτει: Θεωρώ πως η ιδέα ένα πλήρες άλμπουμ να αποτελεί soundtrack, αποθαρρύνει τους ανθρώπους. Πιστεύω πως φαντάζονται μόνο ορχηστρικά κομμάτια τα οποία στην πραγματικότητα δεν κάνουν τίποτα και απλώς συμπληρώνουν το background μιας ταινίας, κάτι που όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Είναι ένα κανονικό άλμπουμ των Queen, με κανονικά τραγούδια.”

 Ο John Deacon προσθέτει: Κάναμε πρώτα όλη τη μουσική για την ταινία και μετά την πρόσθεσαν. Όταν ήρθε η ώρα να κάνουμε το άλμπουμ, διασκευάσαμε πολλά κομμάτια, δίνοντάς τους μεγαλύτερη διάρκεια και γράφοντας περισσότερους στίχους, σε μια προσπάθεια να τα κάνουμε πιο ολοκληρωμένα. Οπότε, μπορούν να σταθούν και από μόνα τους, χωρίς να χρειαστεί να είναι στην ταινία. Μπορείς να τα ακούσεις στο ραδιόφωνο και ακούγονται περισσότερο σαν τραγούδια, παρά σαν τυχαία μουσική.”


 Ο Freddie Mercury, ο οποίος «έφυγε» πέντε χρόνια αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου του 1991, εξηγεί πώς άλλαξε το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου, το οποίο έχει γράψει ο Roger Taylor.


 “Όλοι έχουμε τις δικές μας ιδέες σχετικά με το πώς πρέπει να είναι το τραγούδι. Στην περίπτωση του κομματιού του Roger, το Magic, το έκανε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο ο οποίος ήταν πολύ καλός. Όμως, θεώρησα πως πρόκειται για ένα ακόμη εμπορική επιτυχία. Συνειδητοποίησα ότι έφευγε για άλλη μία εβδομάδα στο Los Angeles και έτσι το κράτησα και το άλλαξα εντελώς.”

 Όταν επέστρεψε, του είπα “Ποια είναι η γνώμη σου;” και εκείνος μου απάντησε “Μου αρέσει. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό τραγούδι, όμως μερικές φορές μπορείς να δεις κάτι διαφορετικό σε τραγούδια άλλων. Κάνουν το ίδιο και στα δικά μου τραγούδια, όλοι βοηθάμε ο ένας τον άλλον.”




by straight on music

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου