15 Ιαν 2016

Avenged Sevenfold Vs. Warner Bros. Records και στη μέση το νέο album



 Πόλεμος ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ των Avenged Sevenfold και της Warner Bros. Records, με την δισκογραφική εταιρία να έχει κάνει αγωγή στο συγκρότημα για παραβίαση όρων συμβολαίου.



 Όλα ξεκίνησαν στα τέλη της περασμένης χρονιάς, όταν οι Avenged Sevenfold γνωστοποίησαν στην εταιρία την πρόθεσή τους να τερματίσουν το συμβόλαιο τους επικαλούμενοι μια διάταξη του Εργασιακού Κώδικα της Καλιφόρνιας που περιορίζει τη χρονική διάρκεια των συμφωνιών υπηρεσιών στα 7 χρόνια. Από τη μεριά της η Warner υποστηρίζει πως από την στιγμή που η μπάντα έχει υπογράψει για 5 albums (μέχρι στιγμής οι Avenged Sevenfold έχουν κυκλοφορήσει 4) της «χρωστά» ένα ακόμα, κάνοντας λόγο μάλιστα για μια ζωντανή κυκλοφορία σε CD/DVD, θέλοντας έτσι να θέσει στο περιθώριο τη συγκεκριμένη διάταξη του Εργασιακού Κώδικα η οποία είναι γνωστή ως «seven year rule».

 Σε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα το συγκρότημα αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ελάχιστα από τα στελέχη της Warner που αρχικά πίστεψαν και δούλεψαν για εμάς βρίσκονται ακόμα στη θέση τους. Για αυτούς – και όλη τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει – αισθανόμαστε μεγάλη ευγνωμοσύνη. Θα πρέπει να τονίσουμε ωστόσο πως από τη στιγμή που υπογράψαμε, η εταιρία έχει πλέον αλλάξει αρκετά ανώτατα διοικητικά στελέχη, έχει εντελώς νέο marketing και σχεδόν κανείς από αυτούς που έχουν βάλει την υπογραφή τους με εμάς δε βρίσκεται στη θέση του. Δεν γνωρίζουμε πλέον σχεδόν κανέναν από τους συνεργάτες μας.”

 Ο δικηγόρος της μπάντας Howard King, ο άνθρωπος που κίνησε όλες τις νομικές διαδικασίες για λογαριασμό του συγκροτήματος, προσθέτει: “Η μπάντα θέλει να προχωρήσει με μια νέα εταιρία, με την προσδοκία πως θα σφυρηλατήσει τη σχέση που είχε κάποτε με την Warner Bros. Records.”

 Οι Avenged Sevenfold συνεχίζουν: “Μέσα στις επόμενες ημέρες πιθανόν θα διαβάσετε για την αγωγή που έχει καταθέσει εναντίον μας η δισκογραφική εταιρία. Θα διαβάσετε λάθος στοιχεία ή ακόμα και πράγματα που έχουν σκοπό να μπερδέψουν τις καταστάσεις. Θέλουμε να καταστήσουμε κάτι απόλυτα σαφές. Οι Avenged Sevenfold δεν έχουν ποτέ επαναδιαπραγματευτεί το υπάρχον συμβόλαιο με τη Warner.”

 Στη συνέχεια η μπάντα κάνει λόγο και για το νέο της album: “Αυτό που έχει σημασία περισσότερο είναι αυτό: Θέλουμε σύντομα να μπούμε στο studio και να γράψουμε το νέο μας album. Ελπίζουμε να το κυκλοφορήσουμε μέσα στο 2016. Οι Avenged Sevenfold είχαν υπογράψει με την Warner Bros. Records για συνολικά 5 albums, αλλά η εταιρία προσπάθησε το προηγούμενο διάστημα – χωρίς επιτυχία – να επεκτείνει τη συνεργασία για ακόμα ένα album.”

 Σύμφωνα με τον εργασιακό κώδικα της Καλιφόρνιας, οι δισκογραφικές εταιρίες έχουν περιθώριο 45 ημερών για να κινήσουν νομικές διαδικασίες σε συγκροτήματα που επιχειρούν να τερματίσουν τη συνεργασία μαζί τους. Η επιστολή αποχώρησης του group από την εταιρία είχε ημερομηνία 25 Νοέμβρη 2015 με την εταιρία ωστόσο να υποστηρίζει πως την έλαβε στις 30 του ίδιου μήνα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κινήσει τις νομικές της διαδικασίες 39 μέρες μετά, στις 8 Ιανουαρίου 2016.

 Ο δισκογραφικός κολοσσός υποστηρίζει πως έχει επενδύσει αρκετά κεφάλαια στις επόμενες κυκλοφορίες των Avenged Sevenfold και η ξαφνική απόφαση για διακοπή του συμβολαίου αποτελεί παραβίαση της καλής πίστης και των όρων της συναλλαγής.

 Η Warner Bros. Records ποντάρει στο γεγονός πως οι δύο προηγούμενες studio κυκλοφορίες των Avenged Sevenfold, το Nightmare του 2010 και το Hail To The King του 2013, έφτασαν στην πρώτη θέση του Billboard chart ενώ επιπρόσθετα κάθε ένα από τα 5 studio albums της μπάντας έχει πουλήσει περισσότερες από 500,000, με το City Of Evil μάλιστα να έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο!

 Τονίζεται πως οι Avenged Sevenfold δεν είναι η πρώτη μπάντα που προσπαθεί να τερματίσει τη συνεργασία της με δισκογραφική εταιρία βάζοντας στο τραπέζι τη συγκεκριμένη διάταξη. Το 1994, οι Metallica προσπάθησαν με τον ίδιο τρόπο να σπάσουν το συμβόλαιο που είχαν με την Elektra με τη διαμάχη να κρατάει έναν ολόκληρο χρόνο.

Από την στήλη μουσικές ιστορίες του rockyourlife

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου