7 Ιαν 2016

Ψηφοφορία να ονομαστεί σε Lemmium ένα από τα βαρέα χημικά στοιχεία - εις μνήμην του Lemmy!


  
 Ένας σκληροπυρηνικός οπαδός των Motorhead ο John Wright, δημιούργησε μια διαδικτυακή campaign, που στόχο έχει να ονομαστεί ένα από τα "βαρέα μέταλλα" του περιοδικού πίνακα των χημικών στοιχείων σε ..."Lemmium' ως φόρος τιμής στη μνήμη του Lemmy Motorhead!

Την ψηφοφορία εδώ και 2 μέρες που "τρέχει" έχουν υπογράψει 83000 άτομα ενώ ανάμεσά στους υποστηρικτές της είναι και ο καθηγητής Φυσικής του πανεπιστημίου του Liverpool, Ken Durose, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

 “Όλοι είναι ενθουσιασμένοι στο τμήμα Φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Liverpool, το μόνο "πρόβλημα" είναι πως τα χημικά στοιχεία "πρέπει" να παίρνουν το όνομα είτε από κάποιο μυθικό πρόσωπο, είτε από ένα μέταλο, είτε από ένα τόπο ή από κάποιον επιστήμονα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, ο Lemmy δεν ήταν κάτι από αυτά, αλλά αν οι "προϋποθέσεις" για να ονομαστεί ένα χημικό στοιχείο γίνουν πιο ... εναλλακτικές ίσως υπάρχει πιθανότητα να πραγματοποιηθεί αυτή η επιθυμία!"

 Ο δημιουργός της ψηφοφορίας ισχυρίζεται - και με το δίκιο του - πως : “Ο Lemmy ήταν μια δύναμη της φύσης και η ίδια η ουσία του heavy metal, παρόλο που ο ίδιος θεωρούσε τον εαυτό του rock n' roll! Για αυτό το λόγο αξίζει να πάρει το όνομά του ένα από τα βαρέα χημικά στοιχεία - μέταλα!"

 “Πιστεύουμε πως η Διεθνής Ένωση Καθαρής και Εφαρμοσμένης Χημείας θα είναι σωστο να συστήσει την ονομασία ενός από τα τέσσερα νέα ανακαλυφθέντα βαρέα μετάλλα στον περιοδικό πίνακα, σε "Lemmium"!"


 Ψηφίστε κι εσείς εδώ >>> https://www.change.org/p/support-lemmy-tribute-name-newly-discovered-heavy-metal-lemmium#petition-letter

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου