12 Ιαν 2016

A Day To Remember... 12/1 [Rob Zombie] part 1



ΟΝΟΜΑ: Robert Bartleh Cummings [Rob Zombie]


INSTRUMENT: Φωνητικά, κιθάρα


ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 12 Ιανουαρίου 1965 [51]


ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Μασαχουσέτη, Η.Π.Α.


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Sheri Moon από το 2002 και ζουν στην Καλιφόρνια.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: WHITE ZOMBIE, σόλο


HIGHLIGHTS: Είναι ένας από τους ελάχιστους καλλιτέχνες που έχει τόσο επιτυχημένη καριέρα τόσο στη μουσική όσο και στον κινηματογράφο (ως σκηνοθέτης)


ΕΧΕΙ ΠΕΙ: Οι WHITE ZOMBIE ήταν ένα τσούρμο παιδιά με τον χειρότερο δυνατό εξοπλισμό που έπαιζαν σ’ ένα υπόγειο. Αυτό όμως ήταν που το έκανε και τόσο σπουδαίο! Δεν πρέπει ποτέ να σκέφτεσαι πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις…”


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δυστυχώς, παρά κάποιες φήμες περί του αντιθέτου πριν μερικά χρόνια, δεν έχει έρθει για συναυλία στη χώρα μας.




 Σε αντίθεση με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες που συναντάμε, για τους οποίους είναι κανόνας ότι η μεγαλύτερη αγάπη τους είναι η μουσική, ο Rob Zombie, αποτελεί μια απ’ τις εξαιρέσεις, μια και το πάθος για τον κινηματογράφο είναι μάλλον εξίσου δυνατό, αν όχι δυνατότερο σε σχέση με τη μουσική. Προφανώς αιτία γι’ αυτό, είναι πως μεγάλωσε αποκτώντας μια εμμονή με τις ταινίες τρόμου, έχοντας ως όνειρό του να ι γίνει είτε ο Alice Cooper, είτε ο Steven Spielberg, είτε ο συγγραφέας, Stan Lee. Όταν αποφοίτησε από το σχολείο, μετακόμισε στη Νέα Υόρκη και ξεκίνησε να παρακολουθεί τη σχολή Parsons School of Design, περνώντας παράλληλα από διάφορες δουλειές. Εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε πορνογραφικό περιοδικό και ως βοηθός παραγωγής στην παιδική τηλεοπτική εκπομπή, “ Pee-Wee's Playhouse”. Παρ’ όλα αυτά η γνωριμία του με τη Sean Yseult ήρθε ν’ αλλάξει την κατάσταση. Οι δυο τους ως ζευγάρι, ίδρυσαν τους WHITE ZOMBIE, από μια ταινία τρόμου του 1932 και κάπως έτσι σηματοδοτήθηκε η έναρξη της καριέρας του στη μουσική. Ως κατά κύριο λόγο alternative rock σχήμα, οι WHITE ZOMBIE κυκλοφόρησαν τρεις δουλειές με μέτρια αποδοχή. Η αλλαγή όμως δισκογραφικού συμβολαίου και μουσικής κατεύθυνσης, έφερε το άλμπουμ “La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1”, το 1992 και μαζί την εκτόξευση της φήμης της μπάντας. Το “Astro-Creep: 2000”, τρία χρόνια αργότερα μπόρεσε στάθηκε ικανό να σταματήσει την επιτυχία, την οποία τελικά όμως διέκοψε ο ίδιος ο Rob Zombie, διαλύοντας το συγκρότημα μετά από έντονο παρασκήνιο. Την ίδια εποχή, καταπιάστηκε με το animation και ευτύχησε να συνεργαστεί με τον παιδικό του ήρωα, Alice Cooper, ηχογραφώντας μαζί του το τραγούδι "Hands of Death". Χωρίς ποτέ να εγκαταλείπει τα της τηλεόρασης, αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί ξανά μουσικά ως σόλο καλλιτέχνης αυτή τη φορά το 1998 και το πρώτο του κιόλας βήμα είναι αυτό που τον τοποθετεί σε περίοπτη θέση δισκογραφικά, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα τρία εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως, ό,τι καλύτερο έχει επιτύχει μουσικά μέχρι σήμερα. Επιθυμώντας ν’ ανακαλύψει μία ακόμα δημιουργική διέξοδο, ξεκίνησε ν’ ασχολείται στις αρχές της νέας χιλιετίας και με την συγγραφή βιβλίων κόμικ. Σε γενικές γραμμές πάντως η καριέρα του τα τελευταία 15 χρόνια εναλλάσσεται μεταξύ μουσικής κινηματογράφου, δουλεύοντας ως σκηνοθέτης, ηθοποιός και σεναριογράφος αλλά και έχοντας κυκλοφορήσει ακόμη τέσσερις σόλο δουλειές, με μία ακόμη να βρίσκεται στα σκαριά.

Did you know that:

- Τρέφει μεταξύ όλων και τεράστιο πάθος για το χόκεϊ από τότε που ήταν παιδί.

- Την εποχή που κυκλοφόρησε το “La Sexorcisto: Devil Music, Vol. 1”, ο καλλιτέχνης βρέθηκε αντιμέτωπος με την επίθεση μιας ομάδα ευαγγελιστών, που τον κατηγορούσαν για τους σκοτεινούς, ενοχλητικούς στίχους των τραγουδιών, που έγραφε ο ίδιος στην πλειοψηφία τους.

- Από το 2003, μέχρι σήμερα έχει σκηνοθετήσει εφτά ταινίες, ανάμεσα στις οποίες και ένα remake του κλασσικού φιλμ, “Halloween” που αποτέλεσε σημαντική εισπρακτική επιτυχία.

Από το RockHard
Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτη "The Unknown Force" Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου