8 Ιαν 2016

Γιατί τόση χολή για τους Guns Ν΄Roses;


 Δεν ξέρουμε και πολλές μπάντες να έχουν να καυχηθούν ότι πέτυχαν σε επτά χρόνια αυτοί οι... αλήτες οι Guns N’ Roses! Μιλάμε για τον απόλυτο θρύλο του hard rock και όχι μόνο. Ένα φαινόμενο για την μουσική και την δισκογραφία! Ένα μάτσο παλιοχαρακτήρες έβγαλαν το πιο επιτυχημένο ντεμπούτο στην ιστορία, και τι ντεμπούτο, το “Appetite For Destruction” και κυκλοφόρησαν και δυο κολοσσιαία άλμπουμ τα “Use Your Illusion pt1 & pt2” με ένα “Lies” σφήνα και κάτι… μακαρόνια στο τέλος. Πούλησαν εκατομμύρια των εκατομμυρίων και έκοψαν χιλιάδες εισιτήρια. Έκαναν και άλλα. Ποτά, ναρκωτικά, γκόμενες, ξύλο, βρισίδια και τσακωμούς με ότι αναπνέει!

...Και τα κατάφεραν! Να το διαλύσουν το μαγαζί! Εύκολα. Να είναι καλά τα ναρκωτικά και ο Axl Rose! Περάσαμε δεκαετίες χωρίς να ακούσουμε τίποτα από δαύτους, ο Axl Rose κολυμπούσε στα δολάρια και του έφταιγε η... κινεζική δημοκρατία. Χάλια μαύρα! Ο Slash ήταν η μόνος που έκανε πράγματα σοβαρά και αξιόλογα και κοντά του ο Duff Mc Kagan επειδή ήταν ο Mc Kagan και μόνον. Η συζήτηση για το reunion κράταγε καλά, ο Axl Rose κορόιδευε και ο Slash προ τριετίας έκανε την δήλωση του αιώνα στην μουσική μας. "Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο ηλίθιος ο Axl Rose και λέει όχι στο reunion. Η φάση είναι cool, θα κάνουμε πολύ κόσμο χαρούμενο και θα βγάλουμε το χρήμα της ζωής μας!" . Πες τα χρυσόστομε. Αυτή ακριβώς η δήλωση είναι και το ζουμί αυτού του άρθρου.

 Η χρονική περίοδο που έγινε το επιτέλους το Reunion κατά την γνώμη μου δεν είναι τυχαία και επιτέλους γίνεται. Το heavy metal έχει ξαναπάρει τα επάνω του και το έδαφος είναι πιο πρόσφορο από ποτέ. Οι Αμερικανοί, έχω ξαναγράψει, είναι μάστορες στο entertainment και ξέρουν καλά, ένα τόσο σημαντικό και μεγάλο γεγονός να το κάνουν τεράστιο.


 Την ίδια ώρα που όλο ο πλανήτης περιμένει σαν ...ναρκωτικό την κάθε νέα πληροφορία σχετικά με τους Guns N’ Roses, όπως στα early 90's, στην πατρίδα μας οι μάγκες του πληκτρολογίου και των social media έχουν ξεκινήσει πάλι τον πόλεμο στους Guns N’ Roses με χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς αλλά κυρίως δείχνοντας ποσό παντελώς άσχετοι με τον χώρο είναι. Διαβάζω: "είναι αρπαχτή", "είναι πολλά τα λεφτά, για αυτό το κάνουν". Σώπαααααα βρε φιλόσοφε. Εμείς νομίζαμε ότι κάνουν για τα χωριά sos. Μα τι ανοησίες είναι αυτές; Δηλαδή τι περιμένατε; Στο μεγαλύτερο εμπορικά reunion όλων των εποχών (με βάση την δημοτικότητα και την εμπορική αξία μιλάω) να γίνει για την ψυχή του …Lemmy; Ελάτε τώρα . Τι να κάνουμε που πουλάνε πιο πολύ από τους Black Sabbath;. Ο άλλος λέει: "ο Axl Rose τραγουδάει χάλια". Έλα; Τώρα το ανακάλυψες bro; Nα σε πληροφορήσω ότι τραγουδάει χάλια από το 1987, αλλά τι να κάνουμε αρέσει στα κοριτσάκια και πίστεψε με από τον Ozzy και τα χάλια της Μαλακάσας στο “Ozzy and Friends” είναι λίγο καλύτερος τώρα (και μόνον τώρα) ο Axl Rose, γιατί απλά κάτι λέει και δεν ψυχορραγεί για την αρπαχτή που εκεί, ως δια μαγείας, δεν βλέπεις βέβαια!!



 Το reunion των Guns N’ Roses είναι πολύ σημαντικό για την μουσική μας. Ξεκολλήστε και δείτε το απλά. Πρώτον και κυριότερο θα παίξει παντού η μουσική μας. Όπως τότε. Θα γεμίσει ο κόσμος hard rock και heavy metal πάλι διάολε! Στα περισσότερα σαλόνια του κόσμου. Θα παρασύρει μέσα επικοινωνίας που δεν έχουν σχέση με τον χώρο και θα συμπαρασύρει μοιραία και άλλες μπάντες και ότι παράλληλα κινείτε γύρω από αυτό. Ποσό δύσκολο είναι να το δείτε αυτό; Θα περάσει κόσμος καλά! Πολύ καλά! Θα ακούσουμε κομμάτια που έχουν γράψει χρυσή ιστορία. Ούτε αυτό το βλέπετε γκρινιάρηδες;

 Γκρίνια ακόμα και για τις αμοιβές τους. Μάλιστα! Καταρχήν σε καλλιτέχνες τέτοιας απήχησης, με κοινό από τον ευρύτερο χώρο της μουσικής και όχι μόνο του σκληρού ήχου, οι αμοιβές είναι τεράστιες. Οι Rolling Stones ή Madonna δεν παίρνουν λιγότερα! Εάν βρεθούν κάποιοι τρελοί που τους τα δίνουν εσείς τι ακριβώς πρόβλημα έχετε; Το εισιτήριο; Μάλιστα. Δεν θα έχει πάνω από 90-100$ το κανονικό και τα vip 250$. Βγαίνει η επένδυση; Ναι! Γιατί θα έχει πολλούς χορηγούς και θα είναι και ο κύριος λόγος που θα πέσει η τιμή του εισιτηρίου. Τα έσοδα από τους χορηγούς θα είναι επιπέδου Champions League και κάθε βράδυ θα παίζουν σε 80.000 λαό. It's Fucking business guys!! Έκαναν το Coachella 2016 sold out σε μια ώρα!!! Εν πάση περιπτώσει μην τα δώσεις! Μην πας, μην ασχολείσαι! Έτσι και αλλιώς δεν θα τους δούμε δυστυχώς εδώ.


 Σε προηγούμενα άρθρα μου έχω γράφει για την κοινωνική πλευρά και την παιδεία που υπάρχει στους οπαδούς και πως επηρεάζουν μοιραία και την λογική που ακούν την μουσική. Ε, αυτή ακριβώς η μιζέρια της Ελληνικής κοινωνίας είναι που προσπαθεί κάτι τόσο καλό να το κάνει πάλι σκατά. Τα περισσότερα καλά άλλωστε στην χώρα αυτή τα κάνουμε σκατά, γιατί δεν μπορούμε να τα κατακτήσουμε. Να του ψοφήσουν τα πρόβατα του γείτονα που λέει και η παροιμία. Υπάρχουν όμως κάποιοι που χαίρονται με αυτό το reunion. Υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται ότι κάτι μεγάλο συμβαίνει. Ας το μεταλαμπαδεύσουν στους νέους οπαδούς και ας γιορτάσουμε όλοι. Δεν ξέρω εάν υπάρχει …”Paradise City” αλλά επιλέγω να ακούσω τις κομματάρες τους, να γουστάρω και ποιος Θεός (Lemmy) ξέρει; Μπορεί να …”You Could Be Mine” και να ζήσουμε στιγμές Ο.Α.Κ.Α. 1993. Και όσοι ήμασταν εκεί τότε έχουμε κάτι χρωστούμενο από τους Guns N’ Roses!



“…And I don't need your jealousy yeah
Why drag me down in your misery
And when you stare don't you think I feel it
But I'm gonna deal it back to you in spades”




Get in Ring Motherfuckers






Από το Rock Οverdose,
Και τον Πάνο “Ytsejam” Πετρόπουλο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου