3 Ιαν 2016

A Day To Remember... 03/01 [Ross the Boss] part 2



ΟΝΟΜΑ: Ross Friedman [Ross the Boss]


INSTRUMENT: Κιθάρα


ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 3 Ιανουαρίου 1954 [62]


ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: MANOWAR, THE DICTATORS


HIGHLIGHTS: Φυσικά η συνεισφορά του στους έξι πρώτους δίσκους των 
MANOWAR, που κατά την άποψη των περισσοτέρων συνιστούν το ενδοξότερο κεφάλαιο στην ιστορία του ηρωικού metal.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ:


- «Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν. Τα 80’s ήταν καταπληκτικά, περάσαμε υπέροχα, ήπιαμε πολύ ποτό και γενικά ζήσαμε πολύ έντονα! Ωστόσο δεν είμαι από τους ανθρώπους που μένουν πίσω… θέλω να προχωρώ στη ζωή μου!»


- «Οι MANOWAR ήταν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό δικό μου γκρουπ και νόμιζα ότι θα έμενα εκεί μέχρι να πεθάνω. Κάποια στιγμή έπρεπε να φύγω από εκεί, έπαιξα και παίζω κι άλλα είδη μουσικής, αλλά το heavy metal είναι αυτό που με αγγίζει περισσότερο και είναι πιο κοντά στην καρδιά μου….»


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: To 2006 ήταν βρέθηκε μπροστά στο ελληνικό κοινό δύο φορές μία με τους SINNER και μία ως ROSS THE BOSS, με τους οποίους ξαναήρθα τρία χρόνια αργότερα.




 Μπορεί να έχουν περάσει 27 ολόκληρα χρόνια από τότε που ο Ross the Boss βρέθηκε εκτός MANOWAR, το όνομά του παραπέμπει αυτόματα στο αμερικάνικο συγκρότημα, αφού στα χρόνια που βρέθηκε στη σύνθεσή τους, οι Αμερικανοί βρέθηκαν στην κορυφή του ιδιώματος. Η ενασχόλησή του με τη μουσική, είχε ξεκινήσει από νωρίς και παρ’ ότι στα 13 του γνώριζε να παίζει πιάνο και βιολί, ονόματα όπως οι YARDBIRDS και blues καλλιτέχνες του βεληνεκούς των BB King και Muddy Waters τον ώθησαν να δώσει στην κιθάρα πρωταγωνιστικό ρόλο στη ζωή του. Στην ηλικία των 19 ετών, έβαζε μπροστά την καριέρα του στη μουσική, σχηματίζοντας τους THE DICTATORS. Μετά από τρεις δίσκους μαζί τους θα βρισκόταν στη Γαλλία με τους SHAKIN’ STREET, την μπάντα του Fabienne Shine. Αν και έμεινε στη σύνθεσή τους για έναν μόλις χρόνο, είχε την τύχη να παίξει μαζί τους ως support σε περιοδεία των BLACK SABBATH, κατά διάρκεια της οποία γνωρίστηκε με τον Joey DeMaio, μέσω του Ronnie James Dio. Οι δυο τους λίγο αργότερα, θα ίδρυαν τους MANOWAR κατορθώνοντας στα 80’s μέσα από έξι δίσκους να ηγηθούν ενός ολόκληρου μουσικού οικοδομήματος, του επικού heavy metal! Το 1988, η είδηση της αποχώρησής του από την μπάντα, θα έσκαγε σαν βόμβα μεγατόνων στη μεταλλική σκηνή. Η πορεία έδειξε απόλυτα την τεράστια συμβολή του στους MANOWAR, αφού μετά απ’ αυτόν το κενό του συνθετικά και εκτελεστικά δεν στάθηκε ικανό να καλυφθεί επάξια, ενώ η μπάντα άλλαξε στη συνέχεια μουσική κατεύθυνση. Μολονότι οι «κακές γλώσσες» κάνουν λόγο πως κατά τη διάρκεια της κυκλοφορίας του “Kings of metal” ο κιθαρίστας εγκατέλειψε την εργένικη ζωή και παντρεύτηκε την εκλεκτή της καρδιάς του, γεγονός που έπαιξε σημαντικό ρόλο για την αποχώρησή του από τους MANOWAR, ο ίδιος δεν σταμάτησε να δραστηριοποιείται μουσικά. Απλά αποφάσισε να διευρύνει περισσότερο τους μουσικούς του ορίζοντες, κάνοντας συνεργασίες και άλμπουμ με ονόματα που ουδεμία σχέση έχουν με το heavy metal, παίζοντας από rock, punk μέχρι και blues… Κατά κύριο λόγο, έμεινε απασχολημένος με τους THE DICTATORS, με τους οποίους συνεχίζει ως σήμερα, και από το 2006 ξεκίνησε την προσωπική του μπάντα, τους ROSS THE BOSS, που έχουν δυο κυκλοφορίες στο ενεργητικό τους και κατά τα λεγόμενα του ίδιου, αποτελούν προτεραιότητα του. Μερικές από τις πιο αξιοσημείωτες στιγμές του, είναι η συνεργασία με τον ντράμερ των BLUE OYSTER CULT, Albert Bouchard, στην μπάντα του, Brain Surgeons, τo 2004 και η συμμετοχή του στο ισπανικό supergroup THE THUNDERBOLTS τρία χρόνια μετά.


Did you know that:

- Σύμφωνα με τον ίδιο, μπόρεσε να αναπτύξει το στυλ του, ακούγοντας τους Jimmy Page, Eric Clapton και Jeff Beck, κιθαρίστες που θεωρεί θεούς.


- Το 2005, ανέβηκε στη σκηνή με τους MANOWAR, παίζοντας δύο τραγούδια, στα πλαίσια του Earthshaker Festival.



Από το RockHard
Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτη "The Unknown Force" Γιώτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου