24 Ιαν 2016

"Έσβησε" ο πρώην μπασίστας των Rainbow και Dio Jimmy Bain



 Σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν την τελευταία ώρα, ο πρώην μπασίστας των Rainbow και Dio Jimmy Bain, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

 Την είδηση έδωσε από τους πρώτους στη δημοσιότητα ο πρώην drummer του Dio, Simon Wright.


Jimmy Bain R.I P
Δημοσιεύτηκε από Simon Wright στις Σάββατο, 23 Ιανουαρίου 2016


 Από το 2013 και έπειτα, ο Bain ήταν μέλος των Last In Line, του συγκροτήματος που είχε στις τάξεις του τα πρώην μέλη των Dio, Vivian Campbell και Vinny Appice καθώς και τον τραγουδιστή Andrew Freeman.

 Ο Bain είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με τον νόμο καθώς το 2012 είχε πιαστεί να οδηγεί έχοντας στην κατοχή του ναρκωτικές ουσίες.

 Ο Bain είχε πλούσιο βιογραφικό, έχοντας ηχογραφήσει με τους Rainbow το κλασικό album «Rising» ενώ συμμετείχε και στις ζωντανές ηχογραφήσεις «On Stage» και «Live In Germany». Αργότερα, έπαιξε στα σημαντικότερα albums του Dio «Holy Diver», «The Last In Line», «Sacres Heart» καθώς και στα «Intermission», «Dream Evil», «Magica» και «Killing The Dragon».

 Επιπλέον, μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με τον Phil Lynott των Thin Lizzy στις αρχές της δεκαετίας του 80 στα albums «Solo In Soho» και «The Philip Lynott Album» καθώς και με τον Gary Moore στο LP του «Dirty Fingers» το 1983. Μάλιστα, στο ένατο album των Thin Lizzy, «Black Rose: A Rock Legend», ο Bain έπαιξε μπάσο στο τραγούδι «With Love».

 Στις αρχές της ίδιας δεκαετίας, ο υπερπαραγωγικός Bain έγραψε 2 albums με τους Wild Horses, το ομώνυμο του 1980 και το «Stand Your Ground» έναν χρόνο αργότερα.


Το αποχαιρετιστήριο post των Thin Lizzy: 



Rest In Peace Jimmy Bain 1947 - 2016
Δημοσιεύτηκε από Thin Lizzy στις Κυριακή, 24 Ιανουαρίου 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου