24 Ιαν 2016

Η παλιά μουσική πουλάει περισσότερο από τη νέα μουσική για πρώτη φορά στην ιστορία.


 Παρά την τεράστια επιτυχία του άλμπουμ της Adele,"25", το οποίο πούλησε 7.400.000 αντίτυπα σε μόλις έξι εβδομάδες, το 2015 σηματοδότησε την πρώτη φορά στην ιστορία των ΗΠΑ που οι νέες κυκλοφορίες ξεπέρασαν τις πωλήσεις των δίσκων του καταλόγου. Φαίνεται λες και όλοι νιώθουν λίγο νοσταλγικά τελευταία.

 Ο όρος "κατάλογος" αναφέρεται στα άλμπουμ που η ηλικία τους είναι μεγαλύτερη από 18 μήνες. Σύμφωνα με την Nielsen και την ετήσια μουσική τους ερεύνα, τα καταλογισμένα άλμπουμ ξεπέρασαν τις καινούριες κυκλοφορίες κατά 4,3 εκατομμύρια αντίτυπα, κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί στη βιομηχανία αυτή. Ακριβώς πριν από 10 χρόνια, οι καινούριες κυκλοφορίες ξεπέρασαν τη μουσική που ήταν καταλογισμένη με πάνω από 150 εκατομμύρια πωλήσεις. Λάβετε υπόψη σας ότι αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν περιλαμβάνουν τα άλμπουμ Streams, αλλά ανεξάρτητα από αυτό, είναι ένα κάτι σημαντικό .

 Οι ψηφιακές πωλήσεις των καινούριων άλμπουμ διατηρούν ακόμα ένα μικρό προβάδισμα, αλλά όταν έρχεται στο να αγοράσουν ένα φυσικό αντίτυπο, οι περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν τους παλιούς δίσκους. Και όταν πρόκειται για μεμονωμένα μουσικά κομμάτια, και όχι ολόκληρο το άλμπουμ, τα καταλογισμένα κομμάτια ξεπερνούν και εδώ της ψηφιακής μορφής.





 Υπάρχει ένας αριθμός διάφορων θεωριών για το πως και γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως ο λόγος είναι η αναβίωση του βινυλίου. Τα τελευταία χρόνια, οι πωλήσεις των βινυλίων έχουν αυξηθεί σημαντικά, καθώς οι νέοι λάτρεις της μουσικής να ανακαλύπτουν την φυσική μορφή των LP. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 , οι πωλήσεις βινυλίου αυξήθηκαν κατά 52%. Αν χτίζουν μια φυσική συλλογή δίσκων, είναι λογικό το ότι οι άνθρωποι θα θέλουν να αγοράσουν ένα αντίγραφο των αγαπημένων τους άλμπουμ σε βινύλιο και όχι κατ 'ανάγκη την πιο πρόσφατη έκδοση. Φαίνεται εύλογο, αν κρίνουμε από το γεγονός ότι, σύμφωνα με την ίδια έρευνα της Nielson, το Dark Side of the Moon των Pink Floyd είχε καταγράψει 50.000 πωλήσεις το περασμένο έτος, το τρίτο υψηλότερο σε πωλήσεις άλμπουμ βινυλίου.



 Ή, ίσως είναι ένα σημάδι ότι ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων επιλέγουν να ακούσουν καινούριες κυκλοφορίες ψηφιακά και όχι να τις αγοράσουν. Με την αυξανόμενη δημοτικότητα των πλατφορμών όπως το Spotify και η Apple Music, οι καταναλωτές έχουν πλέον άμεση πρόσβαση σε όλες τις καινούριες κυκλοφορίες με $ 10 το μήνα. Χωρίς κανένα περιορισμό όγκου μουσικής.

 Περιμένουμε να δούμε αν οι ψηφιακές πωλήσεις των καταλογισμενων άλμπουμ θα ξεπεράσουν τις καινούριες κυκλοφορίες, αλλά με βάση την τρέχουσα αύξηση στις καταλογισμένες πωλήσεις, αυτό, είναι σίγουρα μια δυνατότητα. Φαίνεται ότι καλλιτέχνες αρχίζουν να καταλαβαίνουν τις τάσης, αν κρίνουμε το γεγονός ότι οι Grimes αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν σε βινύλιο παλιούς δίσκους. Οι εταιρίες επίσης φαίνεται να κάνουν το ίδιο κρίνουμε από την "παρέλαση" επανακυκλοφοριών της Record Store Day.



by Rock Overdose and chart attack

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου