18 Δεκ 2015

"Οι χαμένες ηχογραφήσεις των Thin Lizzy αποκαλύφθηκαν"


 Ένας μυστήριος δωρητής εμφανίστηκε με εκατοντάδες ακυκλοφόρητα τραγούδια των Thin Lizzy, τα οποία μάζευε μυστικά από τη μέρα που πέθανε ο τραγουδιστής Phul Lynott το 1986. Η Universal Music θα κυκλοφορήσει μια συλλογή επιλεγμένων ηχογραφήσεων τον Ιούνιο, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα εν ζωή μέλη του συγκροτήματος.

 "Είναι μια απολύτως εκπληκτική ανακάλυψη", είπε ο Steve Hammonds, μάνατζερ αυτής της συλλογής, στο Irish Independent (μέσω του Brooklyn Vegan). Με σχεδόν 700 τραγούδια, "[αυτά] είναι του παρασκηνίου, τραγούδια των Thin Lizzy που δεν έχουν ακουστεί και κυρίως υλικό που ηχογραφήθηκε και ποτέ δεν δημοσιεύτηκε".


 Έχουν περάσει ακριβώς 26 χρόνια από το θάνατο του Lynott, ήταν μόνο 36 ετών, και σχεδόν 30 χρόνια από τη διάλυση του αρχικού σχήματος Thin Lizzy. Καθώς ο Lynott ήταν στα τελευταία του ο Hammonds εξήγησε ότι είχε εμπιστεύθηκε 150 κορδέλες γεμάτες τραγούδια σε έναν ανώνυμο "Θαυμαστή του Thin Lizzy" όπως τον παρομοίασε. "Αυτό κρατήθηκε μυστικό για δεκαετίες γιατί περίμεναν για τους σωστούς ανθρώπους να έρθουν", είπε ο Hammonds. "Πραγματικά δεν εμπιστευόντουσαν κανέναν αρκετά για να το δημοσιεύσουν όπως θα έπρεπε".

 Αυτό άλλαξε τον περασμένο χρόνο, όταν η Universal Music κυκλοφόρησε μια συλλογή με 7 δίσκους του συγκροτήματος Thin Lizzy, που προήλθαν από τα αρχεία του BBC. 
"[Αυτό] μας έκανε να πιστέψουμε πως εκείνοι ήταν οι σωστοί άνθρωποι", είπε ο Hammonds. Ο θαυμαστής αναδύθηκε και πρόσφερε στην Universal την συλλογή με τα κομμάτια χωρίς κάποια αμοιβή. Η εταιρία πλέον δουλεύει με τα αρχικά μέλη του σχήματος του Lynott μέσα στα οποία βρίσκετε και ο Scott Gorham, ο ποιος περιοδεύει ακόμα υπό το όνομα "Thin Lizzy".  "Τους στέλναμε κορδέλες από αυτά που είχαμε βρει και σεβόμασταν τις επιθυμίες τους, όσον άφορα την έκδοση του υλικού και της καλλιτεχνικής δουλειάς τους", είπε ο Hammonds.

 Με την ίδρυση τους το 1969 στο Δουβλίνο, οι Thin Lizzy έχουν βγάλει 13 δίσκους, συμπεριλαμβανομένων τέσσερα UK Top 10 hit singles.


Από το Rock Οverdose,
Και τον Αντώνη Σαρμά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου