15 Δεκ 2015

The Book Of Heavy Metal... 15/12 [Οι IRON MAIDEN υπογράφουν το πρώτο μεγάλο τους δισκογραφικό συμβόλαιο με την EMI]



 36 ολόκληρα χρόνια πριν, οι IRON MAIDEN, επιτυγχάνουν την υπογραφή ενός μεγάλου δισκογραφικού συμβολαίου με την EMI και πλέον μια πολλά υποσχόμενη πορεία ξεκινά και επίσημα γι’ αυτούς!


 Η μπάντα που έχει ξεκινήσει να δραστηριοποιείται απ’ το 1976, μέχρι εκείνη τη στιγμή έχει υποστεί αρκετές αλλαγές έως ότου σταθεροποιήσει τη σύνθεσή της, έχει καταφέρει μετά κόπων και βασάνων να κυκλοφορήσει το περίφημο EP “The Soundhouse Tapes” με το “Prowler” να σημειώνει φοβερή επιτυχία, ενώ έχει γίνει και η καθοριστική γνωριμία με τον μάνατζερ Rod Smallwood, που είναι καλά χωμένος στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας.


 Μέσα σε μερικές εβδομάδες, έχουν αρχίσει ν’ αλλάζουν όλα και το κεφάλαιο MAIDEN λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις.



 Έχει έρθει πλέον η στιγμή να υπογράψουν το πολυπόθητο συμβόλαιο τους σε μια δισκογραφική. Σύμφωνα με τον Murray τους είχε προσεγγίσει έναν χρόνο πριν κάποιος από μια δισκογραφική και τους είχε πει: «Ο ήχος σας είναι εν μέρει punk αλλά τα μαλλιά σας είναι πολύ μακριά. Αν τα ξυρίσετε και α βάψετε μωβ θα σας κάνουμε συμβόλαιο». Εκείνοι απλά αρνήθηκαν. Αυτή τη φορά όμως, ο Brian Shepherd της EMI είναι αυτός που ψάχνει για μια ροκ μπάντα. «Εκείνη την εποχή κοιτούσαμε και άλλη μια μπάντα, τους DEF LEPPARD. Εξαιτίας του μπάτζετ όμως που είχαμε έπρεπε να διαλέξουμε μία απ’ τις δύο. Αποφασίσαμε να βάλουμε τα λεφτά μας στους IRON MAIDEN. Βλέποντας τις εκσταστιασμένες αντιδράσεις του κόσμου που κατέκλυζαν τους χώρους που εμφανίζονταν, αποφάσισα να τους κάνω συμβόλαιο».


 Τελικά το συμβόλαιο θα υπογραφεί σαν σήμερα στις 15 Δεκεμβρίου του 1979 και μάλιστα για τρεις δίσκους, πράγμα αξιοπερίεργο και πρωτόγνωρο για τη εποχή. Και τα καλύτερα έρχονται…!

by RockHard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου