12 Δεκ 2015

Elize Ryd: «Οι Amaranthe έχουμε εφεύρει το δικό μας είδος μουσικής»

Elyze Ryd amaranthe

 Η Elize Ryd και ο Olof Morck, έχουν αναλάβει να δίνουν τις συνεντεύξεις των Amaranthe, τώρα που ο Jake E. έχει αφοσιωθεί στο νεογέννητο μωρό του. Η τελευταία που έδωσαν ήταν στο Yell και μίλησαν για τον ήχο του συγκροτήματος αλλά και το είδος της μουσικής που εκπροσωπούν.

 Συγκεκριμένα, λοιπόν, η Elize δήλωσε πως κάθε μέλος έχει φέρει στο τραπέζι τις δικές του επιρροές και έτσι συνθέτεται ένα πολύ ενδιαφέρον μωσαϊκό από μουσικά είδη. Αυτή έφερε την ποπ της Beyonce, ο Jake τη ροκ των ’80s, ο Olof περισσότερο κλασικά ακούσματα και ο μπασίστας τους Johan Andreassen τη λατρεία του για το πανκ!

Αναλυτικά δήλωσε:
 “Θα έλεγα πως από σύμπτωση περισσότερο φτιάξαμε το δικό μας είδος (χρησιμοποιεί τη λέξη genre). Δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν ένα κορίτσι της μέταλ, αλλά σαν μια καλλιτέχνη μιούζικαλ. Και μιούζικαλ υπάρχουν ροκ, σαν αυτά των Queen, ή το Mamma Mia που είναι ποπ, ή οι Άθλιοι (Les Miserables) που είναι κλασσική μουσική.

 Είμαι προσαρμοστική. Θεωρώ τέλειο το να μπορώ να χρησιμοποιώ φωνητικά σαν αυτά της Beyonce… Δεν τα έχω ακούσει ποτέ ξανά σε μέταλ μουσική. Ο κάθε ένας μας βάζει στη μουσική μας αυτό στο οποίο είναι καλύτερος. Ο Olof προέρχεται από κλασσικές σπουδές, ο Johan είναι πανκ τύπος, ο Jake έχει αδυναμία στη ροκ της δεκαετίας του 1980. Δεν προσπαθούμε να παίξουμε κάτι συγκεκριμένο. Θέλουμε μόνο να είμαστε αληθινοί. Παρόλα αυτά, ναι, η μέταλ είναι το σημαντικότερο στοιχείο στον ήχο μας. Αν κάποιος όμως θέλει να μας χαρακτηρίσει ροκ, ποπ ή τζαζ, ας το κάνει ελεύθερα!”

Δείτε όλη τη συνέντευξη για το περιοδικό Yell εδώ:






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου