23 Δεκ 2015

Τα οικονομικά εμπόδια την εποχή της κρίσης,για αρκετούς μουσικούς αποτελούν την ταφόπλακα των ονείρων τους...


Δυστυχώς η πικρή αλήθεια επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά...

 Αν δεν έχεις το απαραίτητο χρηματικό πόσο, δε μπορείς να προχωρήσεις σαν μουσικός, ειδικά στο χώρο της rock και metal σκηνής...


 Αλλά ακόμα και να έχεις τα βασικά χρήματα να διαθέσεις για δισκογραφικές και για να βγεις περιοδεία, τα έσοδα θα είναι απειροελάχιστα και δε θα είναι αρκετά για να μπορείς να ζήσεις από αυτά. γιατί κακά τα ψέματα αν επιλέξεις το δρόμο της περιοδείας και δεις τη μπάντα σου καθαρά επαγγελματικά δε θα μπορείς εύκολα να εργάζεσαι και κάπου αλλού.

 Αυτό το βλέπουμε λοιπόν και σε γνωστές μπάντες πλέον, όπως στην περίπτωση του CJ McMahon, ο οποίος ανακοίνωσε πως αποχωρεί από τους Thy Art Is Murder έπειτα από πολλά χρόνια. Ήταν μέλος από το 2009 και η μπάντα είναι ευρέως γνωστή στη μέταλ κοινότητα πράγμα που σημαίνει πως υπήρχαν οι προοπτικές μεγάλης καριέρας και σεβαστών εισοδημάτων στα μέλη της. Δυστυχώς, σύμφωνα με τα λεγόμενα του η μουσική βιομηχανία τους παρείχε χαμηλά εισοδήματα κάτω του αναμενόμενου.


 Το ετήσιο εισόδημα των Thy Art Is Murder ανέρχεται σε 2,500 $ το χρόνο για κάθε μέλος της μπάντας ένα σεβαστό ποσό για τους περισσότερους, όχι όμως για τον ίδιο. Έχουν παίξει στο Download Festival με κοινό 10,000 ατόμων, έχουν περιοδεύσει όλο το χρόνο και η σελίδα τους στο Facebook απαριθμεί 400,000 μέλη, αλλά τα εισοδήματα δεν μπορούν σύμφωνα με τον ίδιο να του προσφέρουν μια αξιοπρεπή ζωή.


 «Δεν θέλω να ζω έτσι πια, ζητάω συγγνώμη από τους οπαδούς αλλά πρέπει να αποχωρήσω. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη όλα αυτά τα χρόνια» ήταν τα λόγια του.


 Επίσης είπε πως σκοπεύει να πουλήσει το stage jacket του και με τα χρήματα θα πληρώσει τον γάμο του.


 Τα οικονομικά εμπόδια τη σημερινή εποχή της κρίσης, για αρκετούς μουσικούς αποτελούν την ταφόπλακα των ονείρων τους.


 Πριν πάρεις την απόφαση να γίνεις ένας διάσημος μουσικός πρέπει να είσαι συνηδητοποιημένος με τις καταστάσεις που θα αντιμετωπίσεις.




 Υ.Γ.: Πρόσφατα είχα μια συζήτηση με τραγουδιστή μιας τοπικής μπάντας ο οποίος μου είπε πως αν και πηγαίνανε καλά σαν συγκρότημα, αναγκαστήκανε να μπούνε στον πάγο, γιατί θέλουν να κάνουνε πραγματικά σοβαρή παραγωγή, αλλά δυστυχώς δεν έχουν την οικονομική άνεση για να το πραγματοποιήσουνε. Και σίγουρα πολλές ακόμα μπάντες επηρεασμένες από την κρίση των ημερών μας αφήνουν τα μουσικά τους όνειρα στην άκρη...



Από το Rock Overdose,
Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου