26 Δεκ 2015

A Day To Remember... 26/12 [Lars Ulrich, James Kottak] part 2



ΟΝΟΜΑ: James Kottak

INSTRUMENT: Τύμπανα

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 26 Δεκεμβρίου 1962 [53]

ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Kentucky, Η.Π.Α.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Είναι παντρεμένος με την Athena Lee, τη μικρότερη αδερφή του Tommy Lee, η οποία είναι επίσης ντράμερ και συνεργάζεται με τον Kottak. Μαζί έχουν μία κόρη και δύο γιους, ο ένας εκ των οποίων παίζει κι αυτός ντραμς.


ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: SCORPIONS, KOTTAK

HIGHLIGHTS: Οι σχεδόν δυο δεκαετίες του σε μια μπάντα του βεληνεκούς των SCORPIONS, αλλά και οι αμέτρητες συνεργασίες με σημαντικά ονόματα του χώρου.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Το rock and roll είναι τρόπος ζωής, είναι δρόμος για τη ζωή, είναι ότι αγαπάω. Μου αρέσει η μουσική, μου αρέσει να ταξιδεύω, μου αρέσουν τα drums, μου αρέσουν οι κιθάρες, τα θέλω όλα αυτά δυνατά και πάει λέγοντας…»


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μονάχα τις δυο πρώτες συναυλίες των SCORPIONS στην Ελλάδα έχει χάσει ο ντράμερ, το 1990 και 1993, κι αυτό γιατί δεν ήταν μέλος της σύνθεσής τους τότε.



 Η μέρα που στα δέκα του χρόνια, είχε την ευκαιρία να δει μια μπάντα στο σχολείο της αδερφής του να παίζει το “Stairway to Heaven”, ήταν η καταλυτική, στο να βάλει ως πρωτεύον όνειρό του ο James Kottak, να γίνει μουσικός. Ευθύς εξ’ αρχής θέλησε ν’ αποκτήσει ένα δικό του drum set και από τότε έπαθε εμμονή με τα τύμπανα. Κατάφερε σύντομα απ’ τη στιγμή που ξεκίνησε να δραστηριοποιείται επαγγελματικά στο χώρο να συνεργαστεί με πολλά καταξιωμένα ονόματα όπως οι Ronnie Montrose, Bruce Dickinson, THE CULT, KINGDOM COME, MSG, WARRANT, AXXIS, WILD HORSES, κ.α., κάτι που αποδεικνύει το μεγάλο ταλέντο του. Το 1996, δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον μάνατζερ των SCORPIONS που του πρότεινε να πάει στη Γερμανία και να παίξει μαζί τους. Εκείνος δέχτηκε αμέσως, αφού έτσι κι αλλιώς γνώριζε το συγκρότημα από περιοδείες και ήταν και θαυμαστής τους. Τελικά το γερμανικό σχήμα έμελλε να είναι ο σημαντικότερος ίσως σταθμός στην καριέρα του, μια και από τότε συνεχίζει να βρίσκεται μαζί τους, έχοντας πραγματοποίησει κάθε πιθανή επιθυμία που θα μπορούσε να έχει ένας μουσικός στη ζωή του. Εκτός από τους SCORPIONS, έχει και τη δική του μπάντα, τους KOTTAK, ένα project που τον παθιάζει ιδιαίτερα κατά τα λεγόμενά του, για τη μουσική των οποίων ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι σαν οι CHEAP TRICK να συνάντησαν τους GREEN DAY σε μια κακή μέρα. Σε αυτούς παίζει κιθάρα και τραγουδάει, ενώ γράφει και το μεγαλύτερο μέρος του υλικού τους. Μέχρι σήμερα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ με την μπάντα.

Did you know that:

- Ο ντράμερ, έχει επίσης συνεργαστεί με τον Dio στην περιοδεία του στην Αμερική, όταν χρειάστηκε να αντικαταστήσει τον Vinny Appice, για μερικές εμφανίσεις.

Από το RockHard

Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου