18 Δεκ 2015

DEEP PURPLE: Εισάγονται στο Rock N’ Roll Hall Of Fame!


 Οι 5 μπάντες που θα εισαχθούν στο Rock N’ Roll Hall Of Fame για το 2016 θα είναι οι Deep Purple, Chicago, Steve Miller Band, N.W.A (hip-hop μπάντα!) και οι Cheap Trick, σε μία τελετή που θα λάβει χώρα στο Μπρούκλιν στις 8 Απριλίου! Οι εισακτέοι του Rock N’ Roll Hall Of Fame πρέπει να έχουν συμπληρώσει 25 τουλάχιστον χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου ή single τους ώστε να μπορούν να είναι υποψήφιοι.

 Τα μέλη των Deep Purple που θα εισαχθούν είναι οι Ritchie Blackmore, David Coverdale, Rod Evans, Ian Gillan, Roger Glover, Glenn Hughes, Jon Lord και Ian Paice. Σύμφωνα με τον τελευταίο, ο λόγος που η ένταξη των Deep Purple καθυστέρησε τόσο δεν είχαν τόσο μεγάλο όνομα στην Αμερική όσο στις άλλες περιοχές του κόσμου, κι αυτό καθόριζε την ψήφο του κόσμου. “Αν δεν σε βλέπει το κοινό το ίδιο συχνά με άλλες μπάντες, γιατί να σε ψηφίσουν; Δεν είναι κριτική, είναι απλά μια πραγματικότητα της ζωής. Σε όλα τα μέρη του κόσμου υπάρχουν διαφορετικές προτιμήσεις από τον κόσμο. Και δεν λέω ότι στις Η.Π.Α. δεν υπάρχουν οπαδοί του rock n’ roll, αλλά αυτό που καλύπτεται από τα μέσα (για την rock n’ roll) σε σχέση με αυτό που τους προβάλλουν στην τηλεόραση, όπως για παράδειγμα τι γεύση έχει ο μήνας, επηρεάζει την κατάσταση πολύ αρνητικά.”


 Σχετικά με πιθανή παράσταση στο Hall Of Fame, o Paice τόνισε ότι πρέπει να γίνει με τις ευλογίες όλων των μελών της μπάντας με το τρέχον line up. Αναγνώρισε τους Don Airey και Steve Morse ως πλήρη μέλη της μπάντας, που συμμετέχουν στην λήψη αποφάσεων για το μέλλον της μπάντας και έχουν δικαίωμα λόγου για το τι θα κάνουν τα τρία μέλη που ήταν από την αρχή στο συγκρότημα.

 Εν τω μεταξύ έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ένταξη των N.W.A. (δεν αναλύουμε το αρκτικόλεξο λόγω περιεχομένου) οι οποίοι θεωρούνται hip hop μπάντα και υπάρχουν σοβαρές αποδοκιμασίες από την rock n' roll κοινότητα. Ποια είναι η δική σας άποψη για την εισαγωγή καθεμίας από τις μπάντες;


by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου