8 Δεκ 2015

14 Rock & Metal τραγουδιστές με απίστευτο φωνητικό εύρος φωνής από το loudwire!

 Κάθε φορά που τραγουδάς το αγαπημένο σου κομμάτι και συνειδητοποιείς ότι δεν μπορείς να φτάσεις τις ψιλές νότες του, μήπως τότε έρχεται και η συνειδητοποίηση ότι δεν μπορείς να πιάσεις ούτε εκείνες τις  χαμηλές του? Από ότι φαίνεται δεν είσαι και κανένας Mike Patton. Είναι οι 14 Rock+Metal μουσικοί με τo πιο απίστευτο (τρελό) εύρος φωνής.

 Πολλές ιστοσελίδες έχουν συγκεντρώσει κάποιες χαρακτηριστικές λίστες φωνητικών φασμάτων, ενώ μερικά μουσικά forum έχουν αφιερωθεί σε αυτή την συζήτηση. Ο Mike Patton των Faith No More είναι ο αδιαφιλονίκητος βασιλιάς του εύρους της δημοφιλούς μουσικής, πιάνοντας έξι αποστομωτικές οκτάβες. Είναι ο μοναδικός που μπορεί να τρυπήσει το ταβάνι, αλλά υπάρχουν κι άλλα πολλά φωνητικά φαινόμενα   που τον πλησιάζουν.

 Μπορεί να σου προκαλέσει έκπληξη που θα δεις ότι ο Corey Taylor έρχεται δεύτερος πίσω από τον Mike Patton, αλλά εντοπίσαμε ένα παλιό κομμάτι των Stone Sour όπου ο Corey Taylor πιάνει μερικές νότες που φθάνουν αυτές του David Lee Roth, τον οποίον επίσης μπορείς να βρεις σε αυτή τη λίστα του Loud.

 Ας μπούμε στον κόσμο του ακραίου metal. Ο Danni Filth των Cradle of Filth έχει μία από τις πιο μοναδικές φωνές, τραγουδώντας λαρυγγικά σκαλίσματα και περνώντας σε σφυριχτούς τόνους μέσα σε δευτερόλεπτα. Ο Κyo των Dir En Grey έχει παρόμοια ευρύτητα, παρόλο και φθάνει ελάχιστα λιγότερο κάτω από τις πέντε οκτάβες. 

 Τσεκάρετε αυτούς τους 14 Rock+Metal μουσικούς με απίστευτο φωνητικό εύρος φωνής, στο βίντεο που ακολουθεί.



Για το Rock Overdose και το loudwire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου