28 Δεκ 2015

BLIND GUARDIAN: Τρεις νέες κυκλοφορίες μέχρι το 2017!



 Ο τραγουδιστής των Blind Guardian, Hansi Kürsh, έδωσε μια συνέντευξη σε τσέχικο περιοδικό λίγο πριν την εμφάνισή τους στην Τσεχία στις 20 Δεκεμβρίου. Αρχικά ρωτήθηκε για το album που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν με τη συνοδεία ορχήστρας και δουλεύουν πάνω σ’ αυτό τα τελευταία χρόνια.

 “Ακόμα δουλεύουμε πάνω σ’ αυτό. Θα κυκλοφορήσουμε σίγουρα ένα νέο live album στα μέσα της επόμενης χρονιάς. Και θα συνεχίσουμε με το ορχηστρικό album. Ελπίζω να τελειώσουμε τα πάντα, μαζί με τη μίξη και το master ως το τέλος του 2016, έτσι ώστε να κυκλοφορήσει το 2017.


 Τα τραγούδια αυτού του album αποτελούνται από νέο υλικό, θα μπορούσα να πω, πάνω στο οποίο ξεκινήσαμε να δουλεύουμε περίπου 20 χρόνια πριν. Όταν ηχογραφούσαμε το “Nightfall In Middle-Earth” διαπιστώσαμε πως κάποια τραγούδια δεν θα κολλούσαν να μπουν στο album γιατί ήταν πολύ ορχηστρικά. Σε εκείνο το σημείο σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να τα ηχογραφούσαμε στο μέλλον με τη συνοδεία μιας ορχήστρας. Από τότε δουλεύουμε λίγο-λίγο πάνω σ’ αυτό και προσθέσαμε και νέες ιδέες όσο περνούσαν τα χρόνια πάνω σε κάθε studio album που κάναμε. Γιατί το να αλλάζουν κάποια άτομα στη μπάντα είχε και διαφορετικό αποτέλεσμα στη μουσική που συνθέταμε. Όμως παρ’ όλο που είναι διαφορετικό υλικό απ’ ότι συνήθως, περιέχουν στοιχεία από όλες τις εποχές των Blind Guardian, κι αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον. Όμως ταιριάζουν μεταξύ τους πολύ καλά. Ακούγοντας τη μουσική και τα φωνητικά, νιώθεις το μεγαλείο μιας ιστορίας σχετικά με το “Lord of the Rings” και αυτό που θέλουμε να κάνουμε προφανές με την κυκλοφορία του είναι το πόσο κοντά παρέμεινε το υλικό στις αρχικές ιδέες και συνθέσεις. Έχουμε δουλέψει πάνω σε έντεκα ή δώδεκα τραγούδια τα οποία είναι σχεδόν τελειοποιημένα. Όταν τελειώσει αυτή η περιοδεία θα ηχογραφήσω τα φωνητικά.”


Σχετικά με το επερχόμενο live album είπε:
 “Έχουμε ηχογραφήσει τα πάντα. Θα κάνουμε ένα best-of μάζεμα από όλα τα shows της περιοδείας και θα βάλουμε τα τραγούδια με την καλύτερη ζωντανή απόδοση, κάτι που σημαίνει πως από τη μια εξαρτάται από εμάς, αλλά από την άλλη εξαρτάται και από το κοινό. Υπάρχουν κάποιες διαφορές στα τραγούδια από πόλη σε πόλη, όμως είναι αρκετά διασκεδαστικό να ακούς όλα τα shows που έχεις δώσει. Το τελευταίο live album μας κυκλοφόρησε πριν από 12 χρόνια, οπότε τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή, γιατί κυκλοφορήσαμε τρεις δίσκους οι οποίοι έχουν στοιχεία από τις παλιές μας δουλειές αλλά και πιο νέα, κάτι δηλαδή που ο κόσμος θέλει να ακούσει. Είναι ενδιαφέρον για εμάς να βλέπουμε την εξέλιξη της μπάντας μέσα στον καιρό γιατί έχουμε γίνει ζωντανά πολύ καλύτεροι απ’ ότι ήμασταν πριν 12 χρόνια, οπότε η απόδοση των τραγουδιών, έστω κάποιων παλιών τραγουδιών, θα είναι διαφορετική, πιο επαγγελματική. Από την άλλη ένα live εξαρτάται το πως θα πάει κι από τα συναισθήματα που σου προκαλεί η μουσική.”


Για το αν θα κυκλοφορήσει και live DVD μαζί με το live album:
 “Θα κάνουμε κάτι με DVD, αλλά τώρα το δουλεύουμε κυρίως σαν ένα απλό live album. Κάναμε κάποιες ηχογραφήσεις και κάποιες μαγνητοσκοπήσεις. Δεν ξέρω τι ακριβώς θα γίνει στο τέλος, αν δηλαδή θα είναι ένα CD με bonus DVD ή αν θα έχουμε επιπλέον υλικό στο DVD, δεν έχω ιδέα μέχρι τώρα, αλλά ναι, θα υπάρχει και DVD.”


by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου