8 Δεκ 2015

11 Χρόνια χωρίς τον "DIMEBAG"DARRELL ABBOT...


 11 χρόνια έχουν περάσει από εκείνο το τραγικό βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου του 2004, όταν ο Darrell Abbot έχασε τη ζωή του στο Alrosa Villa σε συναυλία των Damageplan. Υπήρξε ένας από τους επιδραστικότερους κιθαρίστες δημιουργώντας σχολή και εξελίσσοντας το ήχο του thrash με τα groovy στοιχεία που εισήγαγε.

 Δημιούργησε τους Pantera το 1981 μαζί με τον αδερφό του Vinnie Paul και έπειτα από 9 χρόνια η επιτυχία ήρθε με το εξαιρετικό “Cowboys From Hell”. Oι Pantera έγιναν τεράστιοι, συμμετείχαν στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και δίκαια χαρακτηρίστηκαν ως η καλύτερη μπάντα των 90ς.

 Στα μισά των 90ς τα προβλήματα δεν άργησαν να φανούν λόγω των καταχρήσεων του Phil Anselmo και το 2003 οι Pantera διαλύθηκαν καθώς οι σχέσεις των αδερφών Abbot με τον Anselmo είχαν φτάσει στο απροχώρητο.

 Το 2004 οι αδερφοί Abbot σχημάτισαν τους Damageplan μια νέα μπάντα και το ντεμπούτο άλμπουμ τους “New Found Power” έφτασε στο νούμερο 38 του Billboard 200.

 To τραγικό βράδυ της 8ης Δεκεμβρίου, η metal κοινότητα έχανε έναν από τους καλύτερους κιθαρίστες της.

 Ο Darrell Abbotσκοτώθηκε από τον Nathan Gale ο οποίος άρχισε να πυροβολεί στην σκηνή με συνέπεια των θάνατο ακόμα 3 ατόμων και τον τραυματισμό άλλων επτά.

 Ο Darrell Abbot άφησε πίσω του μια πλούσια μουσική κληρονομιά και πάντα θα είναι αθάνατος στις καρδιές μας. Έχει βραβευτεί ως νο1 καλύτερος κιθαρίστας στο UK Magazine Μetal Hammer και Νο 92 στους 100 στο Rolling Stone Magazine.

Never Forgotten Getcha Pull!!



Από το Rock Overdose,
Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου