18 Δεκ 2015

Εξέλιξη του metal μέσα σε ένα 5-λεπτο video!


 Όπως μας διδάσκει η θεωρεία της εξέλιξης, στην αρχή ήταν ο πίθηκος, οποίος αποφάσισε να κατέβει από τα δέντρα και να περπατάει στα δύο του πόδια και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα. Αυτή είναι η γνωστή ιστορία. Αλλά μετά πήρε στα χέρια του μια κιθάρα, που ακόμα και από τα αρχαία χρόνια, φυσικά σε πιο πρωτόγονη μορφή, συνόδευε τον άνθρωπο. Και αυτή πάντα τον βοηθούσε να διηγηθεί κάποιες ιστορίες.

 Η metal επίσης έχει μια ενδιαφέρουσα ιστορία εξέλιξης. Ο αριθμός των μουσικών που βοήθησαν στην εξέλιξη είναι πραγματικά ανυπολόγιστος. Υπάρχουν άνθρωποι, που το εύρος της γνώσης του σε κάνει απλά να … κοκκινίζεις, αλλά και κάποιοι άλλοι, που απλά δεν ξέρουν που παν’ τα τέσσερα.

 Και ακριβώς για αυτούς ένας μουσικός αποφάσισε να φτιάξει ένα ταχύρυθμο μάθημα για την εξέλιξη των μεταλλικών riffs. Ο κιθαρίστας, πάνω στις δικές του συνθέσεις, έδειξε την εξέλιξη αυτή μέσα από 10 είδη της metal.

Και συγκεκριμένα η σειρά έχει ως εξής:

-heavy metal
-thrash metal
-death metal
-black metal
-melodic death metal
-nu metal
-post-hardcore
-deathcore
-metalcore
- djent

 Εδώ όμως γεννιέται και το ερώτημα που είναι τα groove metal, progressive metal και ίσως κάποια ακόμα στυλ. Αλλά αυτό είναι θέμα μιας άλλης συζήτησης μάλλον. Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει, όμως, κατά πόσο ο καλλιτέχνης πετυχαίνει σε ένα 5-λεπτο περίπου δώσει κάποιο στίγμα της εξέλιξης των metal riffs.






Για το Rock Overdose,

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου