8 Δεκ 2015

Ποιες είναι οι metal/rock υποψηφιότητες για τα Grammy 2016?



 Αν και η χρονιά τελειώνει και οι λίστες με τα καλύτερα τραγούδια και άλμπουμ ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια μετά από βροχή, στην ουσία οι οπαδοί της metal/rock ελάχιστη σημασία δίνουν. Ο καθένας έχει την αγαπημένη του μπάντα και ακόμα αν κυκλοφόρησε καμιά «πατάτα», πάλι θα την αγαπάει. Αλλά ακόμα και στην φαντασίωση μιας βράβευσης δύσκολα πέφτει. Και το ενδιαφέρουν του για την γνώμη της National Academy of Recording Arts and Sciences, της Ακαδημίας που διοργανώνει τα Grammy Awards,  είναι τέτοιο, όσο για τον Ωραιόπουλο η αλφαβητική σειρά.


 Ωστόσο, ας ρίξουμε για μια ματιά για τις νέες υποψηφιότητες για τα Grammy 2016.  Έτσι λοιπόν η National Academy of Recording Arts and Sciences ανακοίνωσε τους μουσικούς που θα διεκδικήσουν τα «μουσικά Όσκαρ» για το 2016.  Η λίστα περιλάμβανε αρχικά πάνω από 21 χιλιάδες υποψηφιότητες, που δήλωσαν ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό.  Ουσιαστικά αφορά τις κυκλοφορίες από 1 Οκτωβρίου του 2014 ως 30 Σεπτεμβρίου του 2015.

 Στην κατηγορία Best Metal Performance φιγουράρουν μεταξύ άλλων οι υποψηφιότητες των Ghost, Slipknot και Lamb Of God, οι οποίοι έγραψαν και στην σελίδα τους στο facebook : «Thanks to The GRAMMYs for the Best Metal Performance nomination. ‪#‎GRAMMYs». Οι βραβεύσεις θα γίνουν στις 15 Φεβρουαρίου στο Staples Center του Los Angeles. Από τις φετινές υποψηφιότητες οι Foo Fighters και οι Slipknot είχαν φύγει νικητές από την συγκεκριμένη εκδήλωση, με τους πρώτους μάλιστα να το έχουν κάνει 11 φορές.

 Οι πλήρεις κατηγορίες, του δικού μας ενδιαφέροντος έχουν ως εξής:

Best Rock Performance

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight
Florence + The Machine - What Kind Of Man
Foo Fighters - Something From Nothing
Elle King - Ex's & Oh's
Wolf Alice - Moaning Lisa Smile

Best Metal Performance

August Burns Red - Identity
Ghost - Cirice
Lamb Of God - 512
Sevendust - Thank You
Slipknot – Custer

Best Rock Album

James Bay - Chaos And The Calm
Death Cab For Cutie - Kintsugi
Highly Suspect - Mister Asylum
Muse - Drones
Slipknot - .5: The Gray Chapter

Best Rock Song

Alabama Shakes - Don't Wanna Fight
Elle King - Ex's & Oh's
James Bay - Hold Back The River
Highly Suspect - Lydia
Florence + The Machine - What Kind Of Man

Τώρα ποια είναι ακριβώς τα κριτήρια για να μπει ένας μουσικός σε αυτήν την λίστα, μάλλον είναι περιττό να αναρωτιόμαστε καν.

Από το Rock Overdose,

Και τον Jacek Maniakowski

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου