8 Δεκ 2015

Tα 20 καλύτερα heavy metal τραγούδια του 2015 σύμφωνα με τη λίστα του Loudwire!


 Έχει έρθει η στιγμή της χρονιάς που ο κάθε ένας από εμάς σχηματίζει τη δική του λίστα με τα καλύτερα τραγούδια της χρονιάς. Ας δούμε την λίστα που  μας προτείνει το Loudwire Magazine.

20) The Black Dahlia Murder – “Vlad, Son Of The Dragon.
 Oι Black Dahlia Murder είναι εξαιρετικοί στο να συνδυάζουν την μελωδία με τις brutal εξάρσεις και το “Vlad Son Of The Dragon” είναι ένα καθηλωτικό κομμάτι μελωδικού death.

19) Moonspell – “Medusalem”
 Οι Moonspell κυκλοφόρησαν την φετινή χρονιά το “Extinct” και στο “Medusalem” μπορείς να διακρίνεις πειραματισμούς με folk στοιχεία και gothic επιρροές από Sisters Of Mercy,  είναι ένα μείγμα εξαιρετικού αποτελέσματος και ένα από τα highlight της χρονιάς.

18) Rivers Of Nihil – “Sand Baptism”
 Οι Rivers Of Nihil είχαν ένα δυναμικό ντεμπούτο τεχνικού death  το 2013 με το άλμπουμ “The Conscious Seed Of Light” συνεχίζοντας τις brutal εξάρσεις και στο φετινό “ Monarchy” προσφέροντας ένα εξαιρετικό δείγμα τεχνικού death.

17) Periphery – “Alpha”
 Το “Alpha” ισορροπεί ανάμεσα σε Pop – punk στοιχεία με εναλλαγές φωνητικών ( clean – brutal). Είναι ένα δείγμα μοντέρνου αμερικάνικου metal ( nu- metal) αρκετά ενδιαφέρον.

16) Tribulation – “Strange Gateways Beckon”
 Συνηθίζεται οι Σουηδικές death metal μπάντες στο τρίτο τους άλμπουμ να πειραματίζονται. Έτσι και οι Tribulation αφήνουν κατά μέρος τις death καταβολές προσαρμόζοντας τον ήχο τους σε πιο gothic –doom  μονοπάτια.

15) Cradle Of Filth – “Right Wing Of The Garden Triptych”
 Το 11ο στούντιο άλμπουμ των Βρετανών “Hammer Of The Witches” είναι αριστούργημα και το “Right Wing Of The Garden Triptych” είναι ένα δείγμα εξαιρετικής σύνθεσης και ποιότητας.

14) Baby Metal – “Road Of Resistance”
Ένα κομμάτι δυναμικό που άφησε το στίγμα του την φετινή χρονιά.

13) Μegadeth – “Fatal Illusion”
Το “Fatal Illusion”είναι το ένα από τα δύο single που δόθηκαν στη δημοσιότητα από το επερχόμενο άλμπουμ “Dystopia”. Το τραγούδι διαθέτει όλα αυτά που χαρακτηρίζουν τους Megadeth, είναι δυναμικό με thrash ρυθμούς και κοινωνικοπολιτικούς στίχους.

12) Autopsy – “Waiting For The Screams”
Βαρύ και ασήκωτο death με doom περάσματα και ένα (βρώμικο) ήχο που συναρπάζει.

11) Queensryche – “Guardian”
Οι Queensryche επανήλθαν δισκογραφικά με ένα εξαιρετικό prog άλμπουμ και το “Guardian” είναι το κομμάτι που ξεχωρίζει, συνδυάζοντας στοιχεία του παρελθόντος με μια πιο μοντέρνα προσέγγιση.

10) Slayer – “Repentless”
Το πρώτο άλμπουμ τους χωρίς τον Jeff Hanneman διαθέτει όλα τα στοιχεία που έκαναν τους Slayer  ηγέτες. Το “Repentless” έχει ήδη γίνει κλασικό και αγαπημένο των οπαδών.

9) High On Fire – “The Black Plot”
Speed – sludge ηχοχρώματα σε ένα δυναμικό κομμάτι από την φετινή δουλειά τους με ογκώδη riff και εξαιρετικά solo.

8) Intronaut – “Fast Worms”
Οι Intronaut είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες progressive metal μπάντες. Διαθέτουν την τεχνική αλλά παράλληλα δημιουργούν εξαιρετικά κομμάτια μέσω της απλότητας. Το “Fast Worms” το αποδεικνύει.

7) Cattle Decapitation – “Manufactured Extinct”
Grind με doom στοιχεία, όγκο και εναλλαγές ρυθμών για τους λάτρεις του είδους.

6) Lamb Of God – “512”
Σκοτεινό με groovy riff και εξαιρετικά brutal φωνητικά από τον Randy Blythe

5) Between The Buried And Me – “Memory Palace”
Μια μπάντα που ποτέ δε φοβήθηκε να πειραματιστεί μας προσφέρει ένα εξαιρετικό δείγμα που μπορεί να χαρακτηριστεί rock opera με εναλλαγές ρυθμών και πλούσιες ενορχηστρώσεις.

4) Napalm Death – “Smash A Single Digit”
Οι grinders δεν χρειάστηκαν πάνω από 1,5 λεπτό για να αφήσουν το στίγμα τους στο 2015. Ενα τραγούδι που ανεβάζει την αδρεναλίνη εξαπολύοντας θυμό και ένταση στο φουλ.

3) Amorphis – “Death Of A King”
Απίστευτο κομμάτι με τις ανατολίτικες μελωδίες να το απογειώνουν δημιουργώντας ένα από τα καλύτερα κομμάτια του 2015.

2) Ghost – “Cirice”
Το κομμάτι, παρά το << σατανικό προφίλ >> της μπάντας, κατάφερε να ακουστεί στα ραδιόφωνα και να έχει και επιτυχία. Η προσθήκη του Papa Emeritus III στα φωνητικά, αποδείχθηκε σοφή κίνηση.

1)    Iron Maiden – “Empire Of The Clouds”
Το 19 λεπτών έπος των Iron Maiden φιγουράρει στην πρώτη θέση και όχι άδικα. Ενα από τα πιο απαιτητικά τραγούδια των Βρετανών στην 35η τους καριέρα έμελλε να είναι και το κορυφαίο για το 2015. Η εισαγωγή του με το πιάνο και το πως εξελίσσεται στη συνέχεια το κάνουν μοναδικό. Το “Empire Of The Clouds” μας εξιστορεί την πτώση του μεγαλύτερου αεροσκάφους R101 στη Γαλλία τον Οκτώβρη του 1930.

Από το Rock Overdose,
Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου