26 Δεκ 2015

A Day To Remember... 26/12 [Lars Ulrich, James Kottak] part 1



ΟΝΟΜΑ: Lars Ulrich

INSTRUMENT: Τύμπανα


ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 26 Δεκεμβρίου 1963 [52]


ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Gentofte, Δανία


ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Ο ντράμερ έχει παντρευτεί δύο φορές. Η πρώτη ήταν το 1988, με τη Βρετανή Debbie Jones σε έναν γάμο που διήρκησε μόλις δύο χρόνια. Ο δεύτερος κράτησε από το 1997 ως το 2004 και ήταν με την Skylar Satenstein, γιατρό στο επάγγελμα. Μαζί απέκτησαν δύο γιους που είναι σήμερα 15 και 12 ετών αντίστοιχα. Μετά το διαζύγιο του, άρχισε δεσμό με την Δανή Connie Nielsen με την οποία ήταν μέχρι πρόσφατα και το 2007, απέκτησαν ένα γιο. Την περίοδο που διανύουμε, ο Ulrich είναι αρραβωνιασμένος με το μοντέλο, Jessica Miller.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: METALLICA

HIGHLIGHTS: Δεν είναι μόνο το ότι χάρη στη δική του ιδέα δημιουργήθηκε το πιο πετυχημένο metal συγκρότημα όλων των εποχών, είναι και το ότι αυτός είναι ο ιθύνων νους και η κινητήρια δύναμη τους χωρίς την οποία οι METALLICA δε θα έφταναν ποτέ να είναι οι superstar του σήμερα.

ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Εδώ και 15 χρόνια δε με απασχολεί που ο κόσμος λέει ότι δεν είμαι καλός ντράμερ. Δεν είμαι ο Joey Jordison, ούτε ο Mike Portnoy και δεν έχω τίποτα άλλο από αγάπη και σεβασμό γι’ αυτά τα παιδιά. Δεν είμαι ο κορυφαίος ντράμερ, αλλά είμαι πολύ, πολύ, πολύ καλός στο να καταλαβαίνω το ρόλο των ντραμς δίπλα στη ρυθμική κιθάρα του James Hetfield»


ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ:
Marty Friedmam: «Ο Lars Ulrich είναι ο καλύτερος metal ντράμερ όλων των εποχών. Τελεία και παύλα. Έχει την καλύτερη αίσθηση του «τι είναι cool για τους οπαδούς» περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στη rock μουσική.»

Dave Lombardo: «Δε θέλω να δείξω έλλειψη σεβασμού επειδή ο Lars είναι σπουδαίος και πολύ καλός τύπος, αλλά χρειάζεται να περάσει μια βδομάδα στο σπίτι μου. Πρέπει να καθίσουμε και να παίξουμε, να του δείξω πράγματα: «Όχι, Lars, έτσι παίζεται!!! Ας χαλαρώσουμε, ας πιούμε καφέ κι ας παίξουμε!»


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: 1993, 1999, 2007 και 2010, οι τέσσερις φορές που είχαμε την τύχη να τον δούμε με τους METALLICA στην Αθήνα.



 Φεβρουάριος του 1973 και λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσουν το “Who do we think we are”, οι DEEP PURPLE επρόκειτο να δώσουν μια συναυλία στη Δανία και συγκεκριμένα σε στάδιο της Κοπεγχάγης που πραγματοποιείται το τουρνουά τένις. Ένας αναγνωρισμένος επαγγελματίας τενίστας και jazz μουσικός επίσης, ο Torben Ulrich, βρίσκει πέντε προσκλήσεις για τη συναυλία και πηγαίνει έχοντας μαζί του το δεκάχρονο γιο του Lars επειδή περίσσεψε πρόσκληση την τελευταία στιγμή μετά από ακύρωση ενός φίλου του. Ο μικρός Lars γοητεύεται σε τέτοιο βαθμό από την μπάντα, που την επόμενη μέρα τρέχει στο πλησιέστερο δισκοπωλείο για ν’ αγοράσει το “Fireball”. Τόσο η συναυλία, όσο και ο δίσκος τον επηρέασαν τόσο που του έδωσαν το έναυσμα ν’ ασχοληθεί με τον κόσμο του rock ‘n’ roll αρχικά και αργότερα με αυτόν του metal, κάτι που φανερώνει πως καμιά αγάπη δεν υπήρξε ισχυρότερη για τον Lars Ulrich, απ’ αυτήν που απέκτησε για το heavy metal. Μπορεί στις μερες μας να φαίνεται ότι ο ντράμερ είναι πιο πολύ αδίστακτος businessman παρά μουσικός , η αλήθεια όμως είναι, ότι στις αρχές της δεκαετίας του ’80, ο μικροσκοπικός Δανός, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους υπέρμαχους του ευρωπαϊκού heavy metal στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και κατά ένα μεγάλο ποσοστό υπεύθυνος για την εισαγωγή NWOBHM δίσκων στα εκεί δισκοπωλεία. Δε δίστασε μάλιστα, κάποια στιγμή να πάει για πέντε περίπου εβδομάδες να μείνει με τους DIAMOND HEAD, όντας σε ηλικία μόλις 18 ετών.




 Τους ακολουθούσε στις συναυλίες, στις πρόβες και κοιμόταν σε sleeping bag. Ήταν πρόεδρος του fan club των MOTORHEAD στην Αμερική και παρακολουθούσε όποια συναυλία γινόταν. Κάπως έτσι εμπνεύστηκε και έκανε σκοπό του να φτιάξει τη μεγαλύτερη μπάντα όλων των εποχών και η αλήθεια είναι ότι τελικά τα κατάφερε. Η αγγελία στην τοπική εφημερίδα, βρήκε την ανταπόκριση που ήθελε, οι METALLICA γεννήθηκαν και όλα τα υπόλοιπα είναι απλά ιστορία… Αυτό που έδειξε η πορεία όσον αφορά τον Ulrich, είναι πως τεχνικά, μπορεί να μην είναι ο καλύτερος ντράμερ όλων των εποχών (για την ακρίβεια απέχει αρκετά απ’ αυτό), η σημασία του όμως για το συγκρότημα υπήρξε και είναι καταλυτική. Εκ των βασικών συνθετών τους στις σπουδαιότερες στιγμές τους, ήταν υπεύθυνος για όλα όσα αφορούσαν την επιχειρηματική πλευρά της μπάντας από το ξεκίνημα της και μέχρι τη γιγάντωσή της, με το πανούργο μυαλό του, χρησιμοποιώντας μεθόδους που ίσως να μην είναι οι πιο «ηθικές» (βλ. εκδιώξεις μελών, εκμετάλλευση πολλών ανθρώπων κλπ), αλλά ήταν απόλυτα επιτυχημένες, βοηθώντας τον να φτάσει στο στόχο του. Βέβαια την περίοδο του “Master of puppets” για παράδειγμα, έφτασε σ’ ένα εκτελεστικό σημείο που αποτέλεσε πρότυπο για πολλούς metal ντράμερ, από το “Black album” όμως κι έπειτα, απλούστευσε κατά πολύ τον τρόπο παιξίματος του και χρειάστηκε να φτάσουμε στον τελευταίο δίσκο τους, που έδειξε να επιστρέφει σε λίγο πιο περίπλοκες μορφές. Αυτό που σίγουρα χάλασε πολλούς μεταλλάδες στην πορεία ήταν το rock star attitude που υιοθέτησε ο Δανός, κάτι όμως μάλλον αναπόφευκτο απ’ τη στιγμή που αποτελεί εξέχον μέλος του star system. Και πάλι βέβαια, αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι είναι μεγάλος οπαδός του heavy metal, κάτι που απέδειξε πολλές φορές στην καριέρα του.

Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll: Έχει υπάρξει στο παρελθόν μανιακός με την κοκαΐνη. Τα ίδια τα μέλη των METALLICA ομολογούν ότι αυτός και ο Kirk Hammett είχαν υψηλό σημείο εξάρτησης απ’ την εν λόγω ουσία. Όπως επίσης έχει υπάρξει και επιρρεπής στην υψηλή κατανάλωση αλκοόλ. Όσο για το sex… Η εξάρτηση είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που ο Jason Newsted είχε δηλώσει ότι κατά τη διάρκεια του bass solo στις συναυλίες, είχε groupies οι οποίες τον ικανοποιούσαν σεξουαλικά back-stage και στη συνέχεια επέστρεφε στη σκηνή…




Did you know that:

- Το πάθος του για το τένις συνεχίστηκε μέχρι τα 16 του χρόνια και μάλιστα θεωρούνταν ανερχόμενος αστέρας του αθλήματος με πολλούς να το’ χουν σίγουρο πως τελικά θ’ ακολουθούσε την καριέρα του πατέρα του.

- Πριν βάλει αυτή την περιβόητη αγγελία στο “Recycler” που στάθηκε η αφορμή για το ξεκίνημα των METALLICA, είχε περάσει από ακρόαση για ντράμερ στους METAL CHURCH, αλλά παράτησε την ιδέα για να φτιάξει ο ίδιος κάτι δικό του. Και δικαιώθηκε…

- Είναι μεγάλος οπαδός και φίλος των Βρετανών OASIS.

- Το 2001 εμφανίστηκε στο αμερικανικό τηλεπαιχνίδι «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος», στο οποίο συμμετείχε και ο Gene Simmons των KISS, και κέρδισε 32.000 δολάρια τα οποία έκανε δωρεά στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Haight Ashbury Free Clinics. Το συγκεκριμένο ίδρυμα προσφέρει βοήθεια σε όσους δεν έχουν δυνατότητα για ασφάλεια υγείας.

- Το Μάιο του 2003, ο ντράμερ ανακηρύχθηκε ως «ο πιο αντιπαθητικός rock star που γνώρισες ποτέ», από τους επισκέπτες του velvetrope.com

- Η πρώτη του πρόβα με τον Hetfield ήταν τραγική με τον τραγουδιστή να δηλώνει πως «είχε ένα άθλιο drum kit, το οποίο συνεχώς διαλυόταν όσο έπαιζε. Δεν ήταν καλός ντράμερ.» Παρ’ όλα αυτά το γεγονός ότι ο Ulrich είχε αποσπάσει από τον Brian Slagel τη συγκατάθεση ότι θα μπορούσε να συμμετάσχει στη συλλογή “Metal massacre”, ασχέτως του ότι δεν είχε όχι μόνο έτοιμο τραγούδι, ούτε καν συγκρότημα, ήταν αρκετό για να πειστεί ο Hetfield να παίξουν μαζί.

- Μέσα στις ιδέες που έπεσαν στο τραπέζι ως υποψήφια ονόματα για τους METALLICA, ήταν και το HCIRLUSRAL, το όνομα δηλαδή του Ulrich ανάποδα!

- Είναι ο μόνος επίσημος αντιπρόσωπος του W.W.F.

- Το 2011 έκανε και το ντεμπούτο του στην υποκριτική, συμμετέχοντας στην ταινία “Hemingway & Gellhorn”, ενώ έχει κάνει και μια σύντομη εμφάνιση στην ταινία “Get Him to the Greek”.

- Μεγάλο μέρος στη ζωή του εκτός από τη μουσική, έχει και η τέχνη. Κατά τη διάρκεια των περιοδειών των METALLICA, συνηθίζει να επισκέπτεται μουσεία και γκαλερί, ενώ είναι και συλλέκτης έργων ζωγραφικής.

by RockHard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου