20 Δεκ 2015

A Day To Remember... 20/12 [Peter Criss]



ΟΝΟΜΑ: George Peter John Criscuola [Peter Criss]

INSTRUMENT: Τύμπανα

ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 20 Δεκεμβρίου 1945 [70]

ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έχει παντρευτεί τρεις φορές και έχει μια κόρη γεννηθείσα το 1981.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: KISS

HIGHLIGHTS: Όταν είσαι ιδρυτής και βασικό μέλος μίας από τις μεγαλύτερες μπάντες στην ιστορία, δεν μπορούν να ειπωθούν και περισσότερα απ’ αυτό…

ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Έφυγα απ’ τους KISS γιατί ήθελα ν’ ακολουθήσω το δικό μου δρόμο, να κάνω τη δική μου μουσική και τα δέκα χρόνια μου στους KISS, μου ήταν αρκετά. Είχα κουραστεί να παίζω heavy metal. Μου αρέσει να γράψω ερωτικά τραγούδια. Μου αρέσουν τα έγχορδα, τα πνευστά και τα πλήκτρα…»

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ:
- «Ο Ace και ειδικά ο Peter αισθάνονταν ανήμποροι και ανίκανοι μπροστά στην ακούραστη προσήλωση, τα όνειρα και τις φιλοδοξίες εμού και του Gene. Ως εκ τούτου, οι δυο τους προσπάθησαν να σαμποτάρουν το συγκρότημα, γιατί πίστευαν ότι το διαχειριζόμασταν άδικα εμείς οι φιλάργυροι Εβραίοι…»
, δήλωνε λίγους μήνες πριν ο Paul Stanley.


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Δεν έχει βρεθεί ποτέ στη χώρα μας με την ιδιότητα του μουσικού.





 Ο Peter Criss δεν χρειάστηκε να περιμένει να μπει στους KISS για να γευτεί μια πρώτη αναγνώριση αλλά και την επιτυχία ως μουσικός. Κοιτώντας κανείς το παρελθόν του, μπορεί ν’ αντιληφθεί ίσως το σκεπτικό του και κάποιους λόγους ίσως που τον οδήγησαν εκτός μπάντας. Κι’ αυτό γιατί ο αμερικανός ντράμερ, που ήταν λάτρης της jazz και έχοντας την τύχη να σπουδάσει μουσική υπό την επίβλεψη του μεγάλου του ειδώλου, του ντράμερ Gene Krupa, στο Metropole Club της Νέας Υόρκης, είχε μπει βαθιά στα μουσικά δρώμενα απ’ την αρχή, παίζοντας jazz και rock με πλήθος συγκροτημάτων του New Jersey και της Νέας Υόρκης, σε όλη τη δεκαετία του ’60. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μέχρι τις αρχές των 70’s να έχει χτίσει μια καλή φήμη στο χώρο για τις ικανότητες του. Το 1972, σηματοδότησε τη χρονιά της ένταξής του στους KISS, όπου υιοθέτησε και το σκηνικό όνομα “Catman” όπου μαζί με το ανάλογο makeup έγινε παγκοσμίως γνωστός. Πέραν των εκτελεστικών του καθηκόντων, έκανε και φωνητικά σε πολλά πετυχημένα κομμάτια της μπάντας, ενώ ουσιαστικά απαιτούσε ένα τουλάχιστον τραγούδι του σε κάθε άλμπουμ. Το Μάιο όμως του 1980, η συνεργασία του με τους KISS λύθηκε, με τον Simmons να ισχυρίζεται ότι απολύθηκε και τον ντράμερ να υποστηρίζει ότι παραιτήθηκε. Το διαζύγιο πάντως φημολογείται πως ήταν αποτέλεσμα της συνεχούς αδιαφορίας του Criss για την πορεία του συγκροτήματος κατά τους τελευταίους μήνες του 1979 και τις αρχές του 1980. Η συνέχεια τον βρήκε σε διάστημα 15 χρόνων να κυκλοφορεί τρία μόλις full length άλμπουμ κι ένα EP και φυσικά να μην κατορθώνει να επαναλάβει την επιτυχία που γνώρισε με τους KISS.




 Ο ίδιος πάντως σε δήλωση το 1986, απέδωσε το συγκεκριμένο γεγονός σε μια σκοτεινή και μυστική συνομωσία των πρώην συνεργατών του που ήθελαν τον καλλιτεχνικό του θάνατο. Το 1995, ο ιταλικής καταγωγής ντράμερ, επέστρεψε στα λημέρια των KISS και ένα χρόνο μετά πραγματοποιήθηκε μια τρομερά πετυχημένη reunion παγκόσμια περιοδεία, με τίτλο “Alive/Worldwide Tour” που διήρκησε ως το 1997, για να ακολουθήσει ένα νέο στούντιο άλμπουμ, με τίτλο “Psycho Circus”. Ωστόσο προέκυψε διαμάχη, όταν αποκαλύφθηκε ότι ο Criss έπαιξε ντραμς μόνο για δύο κομμάτια. Πολλές πηγές ισχυρίζονται ότι ο Kevin Valentine έπαιξε στο υπόλοιπο άλμπουμ. Όλα αυτά οδήγησαν σε νέες εντάσεις μεταξύ του μουσικού και του συγκροτήματος. Τα πηγαινέλα συνεχίστηκαν, με τον Criss να επιστρέφει το 2002, συμμετέχοντας στην κυκλοφορία “Kiss Symphony: Alive IV”, για να εγκαταλείψει δύο χρόνια μετά. Από τότε έχει επικεντρωθεί στη σόλο καριέρα του.


Did you know that:

- Είναι τεράστιος φαν του Frank Sinatra, του οποίου φυσικά έχει όλους τους δίσκους.

- Το 2008, υποβλήθηκε σε πετυχημένη επέμβαση για την αφαίρεση κακοήθους όγκου από το στήθος του.

- Παιδικός του φίλος ήταν ο Jerry Nolan, που αργότερα θα έκανε επιτυχία ως ντράμερ των NEW YORK DOLLS.

- Η πρόταση των Paul Stanley και Gene Simmons να ενταχθεί στους KISS, ήρθε αφότου είδαν μια αγγελία του Criss που έγραφε: «Διαθέσιμος ντράμερ – Θα κάνει τα πάντα».

- Όσο ήταν στους KISS συνήθιζε να λέει ότι είχε γεννηθεί το 1947, ώστε να παρουσιάζεται συνομήλικος σχεδόν με τα υπόλοιπα μέλη.

- Ο λόγος που επέλεξε τη μορφή του “Catman”,είναι όπως έχει πει ότι ένιωσε ότι είχε εννιά ζωές για να καταφέρει τελικά να επιβιώσει μέσα στη σκληρή ανατροφή των δρόμων του Brooklyn.

- Στην cult movie του 1978 "KISS Meets The Phantom of the Park" η φωνή που ακούγεται δεν είναι του Criss διότι ο drummer των KISS δεν ήθελε να συμμετάσχει στο overdubbing στα φωνητικά.

- Τον Οκτώβρη του 2000, στο τέλος μιας συναυλίας με τους KISS στο βόρειο Charleston, κι ενώ τα σύννεφα στις σχέσεις του με τους υπόλοιπους είχαν εμφανιστεί, ο Criss κατέστρεψε το drum kit του πάνω στη σκηνή. Μολονότι οι φαν πίστεψαν ότι ήταν μέρος της εμφάνισης, στην πραγματικότητα ήταν μια πράξη απογοήτευσης απ’ την πλευρά του. Ήταν η τελευταία του εμφάνιση στη συγκεκριμένη περιοδεία, αφού αποχώρησε και ο Eric Singer τον αντικατέστησε.

Από το RockHard

Καιτους Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου