28 Αυγ 2015

TONY IOMMI: Στέκεται μέσα σε γυάλινο θάλαμο για να δείξει πόσο μόνοι νιώθουν οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται με καρκίνο.


 Πολύς κόσμος έμεινε έκπληκτος όταν σε έναν θάλαμο στο εμπορικό κέντρο Bullring, που βρίσκεται στο Birmingham, είδαν τον Tony Iommi να στέκεται μέσα σε έναν θάλαμο, με σκοπό να δείξει πόσο μόνοι νιώθουν οι άνθρωποι που διαγιγνώσκονται
 με καρκίνο. Στόχος της καμπάνιας αυτής είναι η ενημέρωση για το “Not Alone” του Κέντρου Υποστήριξης Macmillan για τον καρκίνο.

 Το κουτί αυτό επιτρέπει τους ανθρώπους έξω να βλέπουν μέσα, αλλά ο άνθρωπος μέσα στο κουτί δεν βλέπει έξω, με σκοπό να προκαλέσει το συναίσθημα μοναξιάς που προκαλείται στους ασθενείς μετά από τη διάγνωση.

 Ο Tony Iommi που διαγνώστκε με λέμφωμα το 2012 πέρασε αρκετά λεπτά μέσα στον θάλαμο. «Ήμουν σε μια φούσκα για λιγάκι.», είπε στο BBC News.

 «Όταν έγινε η διάγνωση, ήμουν ράκος. Μου είπαν ότι έχω καρκίνο τρίτου σταδίου. Αργότερα ήρθε η κατάρρευση. Σκέφτηκα πως αυτό ήταν το τέλος. Και πραγματικά σου περνά η σκέψη. Αλλά δεν είναι. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να σε βοηθήσουν.»

 Νέες έρευνες έδειξαν πως περίπου 550000 άνθρωποι στο Η.Β., 22% από τους καρκινοπαθείς, υποφέρουν από μοναξιά λόγω του καρκίνου. Η έρευνα επισημαίνει και το καταστροφικό αποτέλεσμα της μοναξιάς. Πολλοί απέφευγαν γεύματα, πήγαιναν μόνο στα απαραίτητα ραντεβού, και στη χειρότερη αρνούνταν τη θεραπεία. Από αυτούς τους ανθρώπους, περίπου οι μισοί νιώθουν έτσι παρά το γεγονός ότι έχουν όση κοινωνική ζωή θέλουν και περισσότεροι από τους μισούς είναι παντρεμένοι ή έχουν σύντροφο. Πράγμα που σημαίνει πως η μοναξιά επηρεάζει και αυτούς που έχουν οικογένεια και φίλους.

 Για περισσότερες πληροφορίες, αξίζει να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του κέντρου και της εκστρατείας www.macmillan.org.uk/NotAlone ή κάντε follow στο #NotAlone στο Twitter.

Από το Rock Overdose,

Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου