30 Αυγ 2015

Review: DISTURBED Immortallized

Secure a legacy that will never die, Be Immortalized!

Μπορεί να μου άφησε ανάμεικτα συναισθήματα το “Asylum” του 2010, αλλά ότι θα τους οδηγούσε και σε παύση εργασιών δεν το περίμενα. Στην αρχή πίστεψα ότι υπήρχε φαγωμάρα μεταξύ τους και το κλείσανε το μαγαζί, κάτι που διέψευσαν οι ίδιοι, αλλά και πόσοι δεν το έχουν κάνει. Πέντε χρόνια μετά λοιπόν και εντελώς μυστικά σκάει η βόμβα της επιστροφής της χρονιάς. Οι Disturbed επέστρεψαν και πολύ εμφατικά! Το single, “The Vengeful One” μου έσπασε το κόκαλα!! Τι επιστροφή σκέφτηκα. Οι απαιτήσεις μου για το νέο τους άλμπουμ μετά από αυτό έφτασαν στον ουρανό. Άξιζε λοιπόν πέντε χρόνια για το “Immortalized”?

Άξιζε και παρά άξιζε! Στιβαροί σαν ατσάλι και κοφτεροί σαν λεπίδα οι Disturbed επιστρέφουν κάνοντας τους οπαδούς τους και όχι μόνο να νομίζουν ότι δεν έλειψαν ποτέ. Τα riff κόβουν ανθρώπινα οπίσθια και οι μελωδίες ανατριχιάζουν ...και σπανό!! Η φωνή του David Drainman (αχ αυτή η φωνή) είναι ένα όπλο που σκοτώνει, στα χέρια του τρομοκράτη παραγωγού Kevin Churko(Ozzy Osbourne). Η παραγωγή είναι άριστη και άρρωστη!! Με τόση τεχνολογία θα μου πείτε τι περιμένεις; Έλα μου που δεν το πετυχαίνουν όλοι, πως θα γίνει;. Τρομερή δουλειά. 

Τα τραγούδια πραγματικά σε παρασύρουν. Το ένα μετά το άλλο σε τραβάνε προς την κόλαση που φλέγεται από αυτή την αληταμπουρομπάντα που δεν καταλαβαίνει τίποτα! Το ομώνυμο σπέρνει, το “The Vengeful One” είναι ήδη κλασικό, το χορευτικό “You Are Mine” είναι σούπερ, η κομματάρα “Save Our Last Goodbye” με την μπόλικη prog διάθεση στην μέση είναι αριστούργημα.  Δεν μαζεύομαι, κάποιος να μου κλείσει τον υπολογιστή, αλλά μην τολμήσει να μου πειράζει τα ηχεία. Αλλά και να τα πειράζει αυτά θα συνεχίσουν να παίζουν το “Immortalized”, θα τα στοιχειώσει!!

Κάποιοι θα γκρινιάξουν ότι είναι safe και στα μέτρα τους. Δεν πειραματίστηκαν ή δεν έψαξαν νέους δρόμους τώρα που επέστρεψαν. Ποιοι; Οι Disturbed μωρέ; Των εκατομμυρίων πωλήσεων; Σαν έδωσαν ποτέ την εντύπωση ότι είναι μπάντα που πειραματίζεται ή ψάχνει δρόμους που δεν εξερεύνησε ποτέ; Ή νομίζετε ότι οι οπαδοί τους θέλουν κάτι τέτοιο; Συνέλθετε. Αυτό είναι οι Disturbed, αυτό θέλουν οι οπαδοί τους. Ευθή και in your face αμερικανικό heavy metal. Από αυτό που έκαναν κάποτε τεράστιο οι πατεράδες τους, οι Metallica και οι Pantera! Secure a legacy that will never die, Be Immortalized!


Βαθμολογία: 80/100




Από το Rock Overdose

Και τον Panos “Ytsejam” Petropoulos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου