14 Αυγ 2015

Τα δέκα καλύτερα τραγούδια του Ozzy σύμφωνα με τον Gus G!



 Πρόσφατα, ο Έλληνας βιρτουόζος της κιθάρας, Gus G. (Firewind/ OzzyOsbourne) παραχώρησε συνέντευξη στην οποία περιγράφει πως προέκυψε η συμμετοχή του στο συγκρότημα του διάσημου frontman των BlackSabbath και κατατάσσει τα αγαπημένα του τραγούδια. Αξίζει να την διαβάσουμε!


 “Έλαβα ένα mail από το γραφείο του Ozzy πριν από έξι χρόνια. Δεν ξέρω από πού διάολο το πήραν ή πως με βρήκαν, αλλά φαντάζομαι από το YouTube ή κάτι ανάλογο, καθώς τότε ήμουν από τους ανερχόμενους στην σκηνή. Μου ζήτησαν να κάνουμε οντισιόν, η οποία όντως πραγματοποιήθηκε την ίδια μέρα.

 Όσον αφορά το τι σημαίνει για εμένα, είναι το ίδιο με το τι θα σήμαινε για οποιονδήποτε κιθαρίστα στον κόσμο. Είναι πραγματικά από τις μεγαλύτερες τιμές κι ένα από τα μεγαλύτερα πράγματα που μπορεί να επιτύχει ένας κιθαρίστας της heavy metal. Είναι ένα από τα πιο πολυπόθητα πράγματα στην ροκ. Σε κάθε του μουσική περίοδο, ο Ozzy προσαρμοζόταν στις ανάγκες της εποχής αλλά ταυτόχρονα διατηρούσε την γνησιότητά του και έχει όλα αυτά τα απίθανα τραγούδια. Όλα ακούγονται μοντέρνα αλλά ακούγονται και στο στυλ του Ozzy, ξέρεις.

 Τα αγαπημένα μου τραγούδια θα τα βάλουμε σε τυχαία σειρά γιατί είναι δύσκολο να τα βάλουμε σε οποιασδήποτε μορφής σειρά. Θα ξεκινήσουμε με το πρώτο τραγούδι που έπαιξα μαζί του.

Bark At The Moon

 Ήταν το πρώτο τραγούδι που έπαιξα στην οντισιόν και το λατρεύω, το ριφφ, το σόλο και τα φωνητικά. Μου αρέσουν τα πάντα από αυτό το τραγούδι. Είναι ένα από τα καλύτερα heavy metal τραγούδια που έχουν βγει ποτέ. Και μεγάλο μέρος του είναι πολύ καλή ποπ μουσική αλλά με βαρύ ήχο. Είναι ροκ προφανώς, αλλά υπάρχουν στοιχεία της ποπ μέσα. Μπορεί να το ακούσει τόσο ο απλός κόσμος στο ραδιόφωνο όσο και ο χεβιμεταλάς. Δεν υπάρχουν πολλοί καλλιτέχνες που μπορούν να πετύχουν τέτοιο πράγμα.

Over The Mountain

 Το πρώτο άλμπουμ του που πήρα ήταν το Diary Of A Madman και αυτό ήταν το πρώτο τραγούδι του δίσκου. Με συνεπήρε την πρώτη φορά που το άκουσα και είναι ακόμη και τώρα ένα από τα αγαπημένα μου. Είναι ένα πολύ βαρύ κομμάτι το οποίο και πάλι έχει έναν ποπ ρυθμό ο οποίος το καθιστά και πολύ πιασάρικο. Όταν άκουσα πρώτη φορά το σόλο μου γύρισαν τα μυαλά από την ποιότητα που απέδιδε ο Randy Rhoads. Ήταν πολύ πρωτοπόρο για την εποχή του και σίγουρα πολύ εμπνευσμένο κομμάτι.

Crazy Train

 Πιθανόν η μεγαλύτερη επιτυχία του Ozzy στην σόλο καριέρα του. Είναι ένα κλασικό κομμάτι που δεν το αγγίζει ο χρόνος. Και το ριφφ είναι χαρακτηριστικό επίσης, είναι ένα από τα πρώτα δέκα ριφφ που μαθαίνεις όταν ξεκινάς να παίζεις κιθάρα και λατρεύω να το παίζω στα live.

Killer Of Giants

 Αν γυρίσουμε πίσω στην εποχή του Jake E. Lee, αυτό είναι ένα από τα αγαπημένα μου. Όταν πήγαινα στο ωδείο εδώ στην Ελλάδα μάθαινα πολλά πράγματα σχετικά με τις συγχορδίες και ο δάσκαλός μου μού έδωσε να μάθω την εισαγωγή από αυτό το κομμάτι. Έγινε ένα από τα αγαπημένα μου επειδή ήταν ένα από τα τραγούδια στα οποία είχα μάθει όλες τις συγχορδίες πολύ καλά. Θυμάμαι ένα πράγμα που είχα πει στον Ozzy πριν ξεκινήσουμε την περιοδεία για το Scream, ότι θα έπρεπε να το παίξουμε live επειδή για κάποιο λόγο δεν του αρέσει πολύ το The Ultimate Sin. Και συμφώνησε και το προσθέσαμε, και μέχρι τώρα του προτείνω κάποια τέτοια διαμαντάκια για να προστίθενται στις σέτλιστ, ειδικά από το The Ultimate Sin το οποίο είναι γεμάτο από αυτά.

Shot In The Dark

 Είναι ένα πραγματικά έξοχο κομμάτι, ακόμη μία τέλεια μίξη της ποπ και ροκ μουσικής. Και είναι κι αυτό ένα που δεν αγγίζει ο χρόνος, all time classic. Αν και ακούγεται πολύ σαν τραγούδι εποχής για πολύ κόσμο, παραμένει ένα πολύ γαμάτο τραγούδι. Και πάντα το κοινό το γουστάρει πολύ όταν το παίζουμε live. Επίσης έχει πολύ καλή κιθάρα, είναι αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα έργα του Jake Lee.

Bloodbath In Paradise

 Απλά λατρεύω αυτό τον σατανικό ήχο σε αυτό το κομμάτι. Είναι πολύ κακό (evil, μοχθηρό απλά θα ακουγόταν υπερβολή να χαρακτηρίσω ένα κομμάτι μοχθηρό) και πολύ rock n roll ταυτόχρονα. Και επίσης μου αρέσει πολύ το παίξιμο του Zakk Wylde. Ο τύπος είναι μια σχολή μόνος του και αυτός ο τρόπος παιξίματος έγινε το σήμα κατατεθέν του. Παίζει κιθάρα με κακία και μου αρέσει αυτό.

Miracle Man

 Εκπλήσσομαι που δεν παίζουμε αυτό το τραγούδι live. Είναι ίσως επειδή οι νότες του είναι πολύ ψηλές για τον Ozzy σήμερα. Παραμένει όμως ένα από τα κλασικά του τραγούδια, και νομίζω ότι είναι το πρώτο τραγούδι που έγραψε με τον Zakk. Στο βίντεο κλιπ έβαλαν τον Ozzy σε έναν στάβλο με 100 περίπου γουρούνια και όταν έπαιξε το τραγούδι ήταν τόσο δυνατά που και τα 100 χέσαν ταυτόχρονα από τον φόβο. Μια από τις γνωστές ιστορίες του Ozzy.

Gets Me Through

 Για μένα αυτό είναι μία από τις δουλειές που ξεχωρίζουν τα τελευταία 15 χρόνια. Είναι ένα εξαιρετικό κομμάτι με πολύ καλούς στίχους, εξαιρετική κιθάρα και γαμάτο ρυθμό. Και με τι line-up! Mike Bordin, Robert Trujilo και Zakk Wylde, στον δίσκο με τον οποίο επέστρεψε στην μπάντα. Υπάρχει κι ένα τρομερό DVD από αυτό τον δίσκο που έχω δει άπειρες φορές.

Let Me Hear You Scream

 Ήταν το πρώτο si ngle από τον δίσκο Scream και ήταν μια πολύ μεγάλη στιγμή για μένα. Ήταν η πρώτη φορά που ο κόσμος με άκουσε να παίζω με τοv Ozzy και θυμάμαι ότι με έκαναν να γυρίσω πίσω να ξαναηχογραφήσω το σόλο για να είμαστε σίγουροι ότι θα ήταν τέλειο. Ήθελαν να αρέσει ο νέος κιθαρίστας στον κόσμο και δουλέψαμε πάρα πολύ για αυτό. Είναι ένα πολύ ωραίο τραγούδι και το δεύτερο νο 1 του Ozzy στα ραδιόφωνα της Αμερικής πίσω από το I Don’t WannaStop.

Time

 Αυτό έχει έντονη την μελωδία των Beatles και είναι ο μεγάλος σε ηλικία Ozzy ο οποίος μιλάει για το πώς περνάει ο χρόνος και δεν περιμένει κανέναν και αυτά, που είναι πολύ ωραία θεματολογία. Έπαιξα πολύ ωραία σε αυτό το τραγούδι για μένα και μου αρέσει πολύ. Ο κόσμος μπορεί να το προσπερνάει εύκολα όταν ακούει αυτό τον δίσκο αλλά είναι ένα από τα αγαπημένα μου.

Mr. Crowley

 Αυτό κι αν είναι από τα αγαπημένα μου. Έχει δύο επικά σόλο, ένα στη μέση κι ένα στο τέλος και πολύ ωραίες συγχορδίες. Ο Randy για Αμερικάνος έχει έναν πολύ Ευρωπαϊκό ήχο, που απλά μου αρέσει πολύ. Είχε στυλ. Και εγώ ως Ευρωπαίος γουστάρω αυτό το στυλ. Και πόσο τρομακτικό ήταν όταν βγήκε να μιλάει για τον κύριο Σατανιστή; Ακόμη και τώρα είναι εξαιρετικό!”

 Μην ξεχνάμε ότι την Δευτέρα μέσω της επίσημης σελίδας του στο Facebook o Gus θα ανακοινώσει ημερομηνίες στις οποίες θα παίξει live σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, καθώς και μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινώσει τον νέο τραγουδιστή των Firewind!

Από το Rock Overdose,
Και τον Θανάση Πάσπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου