9 Αυγ 2015

KIRK HAMMETT: Στο νέο άλμπουμ πολλά κομμάτια θυμίζουν "..And Justice for All"



 Ο Tim Virgin του ραδιοφωνικού σταθμού Loop 97,9 FM πρόσφατα πήρε συνέντευξη από τον κιθαρίστα των METALLICA, Kirk Hammett πριν την συναυλία τους την 1η Αυγούστου στο Lollapalooza φεστιβάλ στο Chicago του Illinois.


 Όταν ρωτήθηκε αν οι METALLICA σκέφτονται ποια κατεύθυνση να πάρουν στο νέο δίσκο και αν πρέπει να αλλάξουν ή να μείνουν σταθεροί στον ήχο τους, ο Hammett απάντησε: "(Το σκεφτόμαστε) Διαρκώς! Πολλές φορές, δεν ξέρουμε πού μας πηγαίνει και πρέπει να το κρατήσουμε σε μια τροχιά για να δούμε πού θα μας βγάλει. Και σε αυτό το σημείο, είμαστε ακόμα στον δρόμο και αναρωτιόμαστε πού οδεύουμε." Έχουν περάσει 7 χρόνια από την τελευταία κυκλοφορία του συγκροτήματος και ενώ το συγκρότημα γράφει υλικό για το νέο εγχείρημα, ο Hammett παραδέχθηκε πως έγινε κάτι που καθυστέρησε την κυκλοφορία του δίσκου. "Έβαζα τα riffs στο iPhone μου, αλλά κάτι πολύ ατυχές έγινε πριν από 6 μήνες. 
Έχασα το τηλέφωνο, το οποίο είχε μέσα 250 ιδέες. Και δεν είχα και back up. Όταν έγινε, είχα τα νεύρα μου για 3 μέρες. Απλά το έχασα. Δεν το βρίσκω πουθενά. Ακόμα και σήμερα ψάχνω να το βρω. Απλά το άφησα κάπου και... Μπορεί να εμφανιστεί κάπου. Ελπίζω να εμφανιστεί. Να τα θυμηθώ; Μπορώ να θυμηθώ μόνο 8 από αυτά. Οπότε απλά τα ξέγραψα σαν κάτι που δεν ήταν να γραφτό να γίνει και προχωράω." Σχετικά με το τι να περιμένουμε να ακούσουμε, ο Hammett απάντησε: "Ας πούμε ότι έχουν σούπερ riffs, είναι πολύ heavy... Κάτι σαν το "Death Magnetic",αλλά με πολλές διαφορές. Υπάρχουν κάποια κομμάτια που μου θυμίζουν το "...And Justice for All" Ο νέος δίσκος αναμένεται τουλάχιστον μέσα στο 2016.

Από το Rock Overdose,
Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου