25 Αυγ 2015

H Sony θα αγοράσει την Century Media;



 Σύμφωνα με το http://musicbusinessworldwide.com, η  Century Media, μία από τις πιο γνωστές ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες στο χώρο του σκληρού ήχου  , πρόκειται να αγοραστεί έναντι 17 εκατομμύριων $ από την Sony Music Entertainment.


 Η αξία της  εταιρείας, η οποία έχει πάνω από 50 υπαλλήλους σε όλη την ΗΠΑ και την Ευρώπη, λέγεται για να αποτιμάτε μεταξύ 15 - 20 εκατομμύρια $.

 Η Century Media έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην επαγγελματική σταδιοδρομία πολλών συγκροτημάτων του σκληρού ήχου ενώ η οικογένεια της Century (The Century Family) περιλαμβάνει παράλληλα αρκετές άλλες θυγατρικές κάτω από την μητρική εταιρεία όπως: 
Another Century (rock), InsideOut Music (progressive), People Like You (post-punk, alternative) and Superball (alternative, modern progressive) και άλλες εταιρείες εμπορικές – management  όπως οι Magic Arts Publishing, Lonely Planet Publishing, Inside Out Music, Super Ball, Rock The Nation America. 

 O Robert Kampf ίδρυσε την Century Media, το 1988, με συν-ιδιοκτήτη τον Oliver Withöft ό οποίος ήρθε στην εταιρεία ενάμιση χρόνο αργότερα. Ο Withöft απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2014 στην ηλικία των 49 μετά από μια μακρά περίοδο της ασθένειας.

 Σε περίπτωση που η Sony αγοράσει την Century Media θα πρόκειται για την μεγαλύτερη συγχώνευση εταιριών μετά την εξαγορά της εταιρείας παραγωγής ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων Eagle Rock από την UMG τον περασμένο Απρίλιο. Ενώ ειδικοί επισημαίνουν πως καθώς οι ανεξάρτητες εταιρίες εξετάζουν εκ νέου ή αλλάζουν την αντίληψή τους σχετικά με τα πνευματικά τους δικαιώματα στην αγορά των ΗΠΑ, τέτοιου είδους συγχωνέυσεις εταιρειών θα γίνουν ολοένα και πιο δημοφιλείς. 

 Οι φήμες για το ενδιαφέρον εξαγοράς της Century πάντως είχαν αρχίσει ήδη τρεις μήνες πριν η BMG εξαγοράσει την αντίπαλη εταιρεία της Rise Records, σε μια συμφωνία εκατομμυρίων! 

 Ο ίδιος ο CEO της BMG Hartwig Masuch είχε δηλώσει τότε: Πιστεύουμε πως η μουσική μπορεί να προσφέρει τεράστιες δυνατότητες – αρκεί να αναγνωριστεί πως οι κανόνες του παιχνιδιού έχουν αλλάξει”.

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου