25 Αυγ 2015

IRON MAIDEN: Ανακοίνωσαν παγκόσμια περιοδεία το 2016!


 Οι θρυλικοί Iron Maiden έδωσαν κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με την παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του “Book of Souls” το 2016 και παρουσίασαν το αεροπλάνο που θα τους συνοδεύει. Η αρχή θα γίνει στις Η.Π.Α. στα τέλη Φεβρουαρίου για τρία shows. Η περιοδεία θα συνεχίσει στις αρχές Μαρτίου στην Κεντρική Αμερική με μια εμφάνιση στο Μεξικό, την πρώτη εμφάνισή τους στο Ελ Σαλβαδόρ και την Κόστα Ρίκα. Αμέσως μετά θα επισκεφθούν την Νότια Αμερική για συναυλίες στην Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία ενώ μετά το τέλος αυτών των εμφανίσεων, θα ολοκληρώσουν την Αμερικάνικη περιοδεία με shows στις υπόλοιπες πολιτείες των Η.Π.Α. αλλά και τον Καναδά τον Απρίλιο.

 Αργότερα το πρόγραμμά τους έχει συναυλίες σε Ιαπωνία, Κίνα, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία από τα μέσα Απριλίου ως τις αρχές Μαΐου. Θα γίνει η πρώτη επίσκεψη της μπάντας στην Νότια Αφρική με τον Bruce Dickinson πίσω από το μικρόφωνο ενώ στη συνέχεια το Ed Force One θα ταξιδέψει στην Ευρώπη για το τέλος της μεγάλης τους περιοδείας του 2016. Το Ευρωπαϊκό σκέλος θα διαρκέσει από τα τέλη Μαΐου μέχρι τις αρχές Αυγούστου.

 Ο Bruce Dickinson σχολιάζει:
 «Όταν μας δόθηκε η ευκαιρία να αποκτήσουμε ένα νέο 747 για την παγκόσμια περιοδεία του Book of Souls από την Air Atlanta, φυσικά το εκμεταλλευτήκαμε. Το μεγαλύτερο όφελος του να ταξιδεύεις με ένα 747 είναι εξαιτίας του κολοσσιαίου μεγέθους του και της ικανότητας της τεράστιας μεταφοράς, καθώς μπορούμε να έχουμε μαζί μας όλα αυτά που χρειαζόμαστε στη σκηνή, χωρίς να κάνουμε κάποιες απαραίτητες διορθωτικές αλλαγές, όπως και κάναμε στο προηγούμενο 757, κάτι το οποίο οι οπαδοί θα είχαν παρατηρήσει στο DVD “Flight 666”. Παρ’ όλα αυτά, δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε πολύ περισσότερο εξοπλισμό, κάτι που κάνει το 747 πολύ πιο χρήσιμο. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε θα είναι να το «ζωγραφίσουμε» και να μετακινήσουμε μερικές θέσεις, με το μεγάλο πλεονέκτημα πως θα υπάρχει δωμάτιο για τη μπάντα και το προσωπικό. Επιπλέον, είναι αρκετά πιο γρήγορο, με ταχύτητα που αγγίζει τα 13.000 χλμ, που σημαίνει πως δεν θα χρειάζεται να κάνουμε περιττές στάσεις για ανεφοδιασμό στα καύσιμα όπως κάναμε με το 757. Ωστόσο, μελετήσαμε την υλικοτεχνική υποδομή και λαμβάνοντας υπ’ όψιν πως θα έχουμε ένα τόσο μεγάλο αεροπλάνο σε αυτή την τεράστια περιοδεία, αξίζει να σημειωθεί πως πρέπει να μάθω να το πετάω πριν πάμε πουθενά! Οπότε, μέχρι στιγμής εξασκούμαι ώστε να ανέβω επίπεδο ως πιλότος σε ένα Boeing 747. Αυτό το κάνω στην αεροπορική βάση του Κάρντιφ, και την εγκατάσταση των υλικών συντήρησης του αεροσκάφους στην Ουαλία, απ’ όπου πρόσφατα παραλάβαμε αυτό το υπέροχο 747. Είμαστε όλοι πάρα πολύ ενθουσιασμένοι που θα κάνουμε αυτή τη νέα περιοδεία για τους οπαδούς μας που δεν μας έχουν ξαναδεί ποτέ ζωντανά, και φυσικά και για όλες τις χώρες στις οποίες επιστρέφουμε. Μπορείτε να είστε απόλυτα σίγουροι για το ότι όλοι εργάζονται σκληρά ώστε να σας προσφέρουμε ένα απίστευτο θέαμα.»

 Το αεροπλάνο έχει διαστάσεις 70,7 μέτρα μήκος, 19,4 μέτρα ύψος και το άνοιγμα των φτερών του αγγίζει τα 64,4 μέτρα.

 Οι αναλυτικές ημερομηνίες θα ανακοινώνονται ταυτόχρονα με το τι θα προσφέρει το νέο θέαμα της μπάντας σε αποστάσεις μερικών εβδομάδων μεταξύ τους.


 Παρακάτω μπορείτε να δείτε την εξέλιξη του αεροσκάφους των IRON MAIDEN, Ed Force One όλα αυτά τα χρόνια...


Ας ελπίσουμε να τους δούμε αν όχι στην Ελλάδα ... κάπου κοντά μας!


\m/ UP THE IRONS \m/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου