17 Νοε 2015

IRON MAIDEN : 20 Γεγονότα που ακόμα & οι πιο φανατικοί τους οπαδοί, μπορεί να μην γνωρίζουν!



1)    Οι Iron Maiden δημιουργήθηκαν ανήμερα τα Χριστούγεννα του 1975 και για τα επόμενα 4 χρόνια αγωνίζονταν για την καθιέρωση τους μέχρι που υπέγραψαν στην EMI.

2)    Η διάσημη μασκότ της μπάντας ο Eddie The Head ονομάστηκε έτσι καθώς σε πρώτη φάση στα σόου της μπάντας δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα κεφάλι (φάντασμα) που κρέμονταν πάνω από το λογότυπο και τα τύμπανα της μπάντας.

 

3)    Ο Dave Murray και ο Adrian Smith ήταν παιδικοί φίλοι. Ο Smith αγόρασε την πρώτη του ηλεκτρική κιθάρα από τον Murray έναντι 5 βρετανικών λιρών. Επίσης σχημάτισαν και έπαιζαν σε μπάντες μαζί πριν τους Iron Maiden.

4)    Ο κύριος χαρακτήρας του τραγουδιού Charlotte The Harlot από το πρώτο άλμπουμ των Iron Maiden, εμφανίστηκε και αργότερα στα τραγούδια 22 Acacia Avenue (1982), Hooks In You (1990), From Here To Eternity (1992).

5)    Πριν θεωρηθεί μη κατάλληλος για τραγουδιστής των Maiden λόγω των καταχρήσεων ο Paul Di Anno είχε αντικαταστήσει έναν άλλο τραγουδιστή τον Dennis Wilcock που προσπαθούσε να πείσει τον Steve Harris να βασίσει την εικόνα τους στο image των Kiss.

 

6)    Το εντυπωσιακό εξώφυλλο του The Number Of The Beast είχε μπλε αντί για μαύρο ουρανό και αυτό επειδή έγινε γκάφα στο εργοστάσιο εκτύπωσης λόγω κακής ποιότητας του εκτυπωτή. Το χρώμα διορθώθηκε τελικά το 1998.

7)    Ο παραγωγός της μπάντας Martin Birch είχε εμπλακεί σε ένα τρομακτικό ατύχημα την περίοδο των ηχογραφήσεων του The Number Of The Beast και όταν έλαβε το ποσό που έπρεπε να πληρώσει για την αποκατάσταση ζημιών παρατήρησε πως ήταν $666. Αρνήθηκε να το πληρώσει μέχρι να προστεθεί ένα ψηφίο ακόμα στο ποσό!!!

8)    Ο Steve Harris εξακολουθεί να λυπάται για την απόφαση του να συμπεριλάβει το Total Eclipse ως b–side στο single Run Το The Hills το 1982 και όχι στο άλμπουμ που συμπεριληφθεί το Gangland σαφώς κατώτερο κομμάτι.

9)    Λαμβάνοντας πολλές επικρίσεις από θρησκευτικές οργανώσεις για το The Number Of The Beast οι Iron Maide ηχογράφησαν ένα ανάποδο μήνυμα στο τραγούδι του άλμπουμ Piece Of Mind και Still Life με τον Nicko Mc Brain να κάνει την κωμική προφορά του, αστείο αλλά καθόλου σατανικό!

10)   Ανάλογα ποια κόπια του Piece Of Mind έχετε, θα παρατηρήσατε πως το τελευταίο τραγούδι αναφέρεται ως Dune ή To Tame A Land. Επικράτησε το δεύτερο καθώς ο συγγραφέας δεν ήταν φαν του μέταλ και δεν ήθελε να δώσει την άδεια του!

 

11)    Παρατηρώντας προσεκτικά τα αιγυπτιακά ιερογλυφικά στο άλμπουμ “Powerslave” μπορείς να διακρίνεις κρυφά μηνύματα και λέξεις όπως bollocks, Indiana Jones was here, Wot No Guiness.

12)    Oι Iron Maiden εξέπληξαν τους οπαδούς τους στο άλμπουμ “Somewhere In Time” καθώς όσο κατηγορηματικοί ήταν στα πρώτα άλμπουμ για τη μη χρησιμοποίηση πλήκτρων, σ’αυτό το άλμπουμ τα ακούς σε όλα τα τραγούδια εκτός του “WastedYears”.

13)    To βίντεο της μπάντας “Can I Play With Madness” σηματοδότησε την τελευταία τηλεοπτική εμφάνιση  του GrahamChapman των Monty Pythons .

14)    Πολύ πριν ο Janick Gers γίνει μέλος των Iron Maiden ήταν η κινητήρια δύναμη της NWOBHM μπάντας White Spirit.

15)    Ο Bruce Dickinson είχε γράψει το τραγούδι “Bring Your Daughter To The Slaughter” για το πρώτο σόλο άλμπουμ του αλλά ο Steve Harris τον έπεισε να συμπεριληφθεί στο “No Prayer For The Dying”.

16)    Το ένατο άλμπουμ της μπάντας  “Fear Of The Dark” ήταν το πρώτο που τον Eddie δεν φιλοτέχνησε ο Derek Riggs αλλά ο Melvyn Grant.



17)     O Blaze Bailey o οποίος αντικατέστησε τον Dickinson στους Iron Maiden , απολάμβανε την επιτυχία με την δική του μπάντα τους Wolfsbane που το 1989 ήταν η πρώτη μπάντα που υπέγραψε ο Rick Rubin στην εταιρεία του!

18)     Είτε το πιστεύετε είτε όχι, μετά την απόλυση του Bailey το 1999 o Steve Harris δεν ήταν διατεθειμένος να ζητήσει από τονBruce να επιστρέψει. Ευτυχώς άλλαξε γνώμη.

19)     Το “Journeyman” που κλείνει το άλμπουμ “Dance Of Death” του 2003, είναι το μοναδικό κομμάτι τους που είναι ηχογραφημένο με μόνο ακουστικές κιθάρες.

20)     Ο Bruce Dickinson συνέγραψε σενάριο για την ταινία του 2008 Chemical Wedding που όπως όλοι γνωρίζουμε είναι και τίτλος προσωπικού του άλμπουμ


Από το Rock Overdose,
Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου