16 Νοε 2015

10 λόγοι για τους οποίους οι δισκογραφικές εταιρείες είναι απαραίτητες!



1)    Χρήματα :
 Καλή τύχη στο να βρείτε κάποιον άλλο που θα διαθέσει χρηματικό ποσό για την ηχογράφηση άλμπουμ και που θα σας ζητήσει πίσω το ποσό που ξόδεψε μόνο αν το άλμπουμ είναι επιτυχημένο.

2)    Χρόνος :
 Το ίντερνετ δίνει την δυνατότητα σε πολλές μπάντες να προωθήσουν το υλικό τους, να διαφημιστουν καθώς και πολλά άλλα που μια δισκογραφική εταιρεία συνηθίζει να κάνει. Αλλά υπάρχει ο διαθέσιμος χρόνος για όλα αυτά; Η δισκογραφική εταιρεία μπορεί να το κάνει και να διαθέσεις τον πολύτιμο χρόνο σου σε πρόβες για παράδειγμα.

3)    Πραγματογνωμοσύνη :
 Όσο καλός και να θεωρείσαι στο να διαχειριστείς τη δισκογραφική δουλειά σου είτε θέλοντας να την προωθήσεις είτε δημιουργώντας το artwork ένα είναι σίγουρο, δεν είσαι επαγγελματίας και καλό θα είναι αυτά να τα πραγματοποιεί κάποιος επαγγελματίας στο χώρο.

4)    Ομαδικότητα :
Το να εργάζεσαι ομαδικά επιφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα.

5)    Διασυνδέσεις :
 Οι δισκογραφικές εταιρείες, όπως και να το κάνουμε έχουν περισσότερες διασυνδέσεις από εσένα και μπορούν να προωθήσουν το υλικό σου εγγυώντας σου αποτέλεσμα και αποδοχή.

6)    Κατοχύρωση :
 Πολλοί metal οπαδοί ασχολούνται με μπάντες που έχουν δισκογραφικό συμβόλαιο, όπως και να το κάνουμε μια μπάντα που ανήκει σε δισκογραφική εταιρεία κινεί το ενδιαφέρον.

7)    Περιοδείες :
 Καλή τύχη στο να βρείτε ατζέντη που θα σας κλείσει συναυλίες, πόσο μάλλον να σας τοποθετήσει ως openining act σε ένα μεγάλο όνομα.

8)    Μουσική βιομηχανία :
 Είναι αποδεδειγμένο πως μπάντες που ανήκουν σε δισκογραφικές εταιρείες, γίνονται εξώφυλλα σε μουσικά περιοδικά. Από την άλλη αν δε διαθέτεις label θα χρειαστείς χρήματα για να δεις την μπάντα σου σε εξώφυλλο.

9)    Ασφάλεια :
 Πολλές δισκογραφικές εταιρείες προτιμούν να υπογράφουν οι μπάντες μακροχρόνια συμβόλαια. Αυτό δίνει στην μπάντα την απαιτούμενη ασφάλεια και την οργάνωση που χρειάζεται για να πετύχει η μπάντα τους σκοπούς της.

10)  Οι μπάντες θέλουν τις δισκογραφικές εταιρείες
Είσαι μέλος μπάντας και διαβάζεις το συγκεκριμένο κείμενο


Από το Rock Overdose,

Και τον Παναγιώτη Κωνσταντή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου