18 Νοε 2015

Μια γνώριμη φιγούρα για το hard rock και το heavy metal στερέωμα γίνεται 63 ετών.


 Μια γνώριμη φιγούρα για το hard rock και το heavy metal στερέωμα, ο Rudy Sarzo, το μπάσο του οποίου έχει ακουστεί σε πολλά γνωστά ονόματα όπως οι Quiet Riot, Ozzy Osbourne, Whitesnake, Manic Eden, Dio και  Blue Öyster Cult, γίνεται 63 ετών. Αν και γεννήθηκε στην Αβάνα της Κούβας, λίγους μήνες αργότερα η οικογένεια του μετανάστευσε στις Η.Π.Α. και συγκεκριμένα στη Florida όπου μεγάλωσε, μαζί με τον αδερφό του, επίσης μουσικό. «Απ’ όταν ήμουν πολύ μικρός ήθελα να γίνω μουσικός για να βρεθώ σε μια μπάντα. Εκείνη την εποχή, στα τέλη του ’60 και στα 70’s αυτός ήταν ένας τρόπος κοινωνικής δικτύωσης, και μου άρεσε. Είχα κάποιες γνώσεις πάνω στο παίξιμο της κιθάρας, αλλά στη γειτονιά μας στο Μαϊάμι όπου έμενα, δεν υπήρχε μπασίστας, οπότε καταπιάστηκα με το μπάσο. Οπότε βασικά, παρακινήθηκα να μάθω μπάσο, γιατί κανείς άλλος δεν ήθελε να το κάνει», θυμάται ο ίδιος.  Συμπληρώνει πως τρία χρόνια μετά, άρχισε να συνειδητοποιεί το ρόλο του μπασίστα. Σε αυτό τον βοήθησαν και οι σπουδαίοι μουσικοί της εποχής τους, όπως ο Tim Bogert, ο John Paul Jones, ο Jack Bruce, καθώς και ο Jaco Pastorius, που καταγόταν επίσης απ’ το Maiami και τον ενέπνευσε ιδιαίτερα με το παίξιμό του.

 Το μεγάλο βήμα, προκειμένου να ξεκινήσει την επαγγελματική του καριέρα, ήρθε το 1978, με την ενσωμάτωση του στους Quiet Riot, όπου παρέμεινε ως τις αρχές του 1981. Άμεσα, κατόπιν πρόταση του Randy Rhoads, με τον οποίο είχαν παίξει μαζί στους Quiet Riot, προσλήφθηκε ως συνεργάτης τους Ozzy Osbourne. Η παραμονή του εκεί, διήρκεσε μέχρι το 1982 και το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Rhoads, γεγονός που τον απογοήτευσε έντονα. Αν και συμμετείχε σε δύο live δουλειές του τραγουδιστή, δεν εμφανίζεται σε κάποιο στούντιο άλμπουμ του. Η συνέχεια τον βρήκε και πάλι στους Quiet Riot για τρία ακόμη χρόνια, με τον κιθαρίστα να πετυχαίνει την μπάντα στο αποκορύφωμα της επιτυχίας της. Παρ’ όλα αυτά, το 1985, μετά από προστριβές του με τον τραγουδιστή, Kevin DuBrow, αποφάσισε ν’ αποχωρήσει. Προχώρησε το σχηματισμό των M.A.R.S., παρέα με τον καλό του φίλο, Tommy Aldridge και κυκλοφόρησαν ένα δίσκο, το 1986. Οι δυο τους, υπήρξαν και για επτά χρόνια, μέχρι το 1994, μέλη τωνWhitesnake. Στα χρόνια που ακολούθησαν, συνεργάστηκε ξανά σε κάποιες περιπτώσεις με τους Quiet Riot για ηχογραφήσεις.

 Το Φεβρουάριο του 2004, έπαιξε στην αμερικανική περιοδεία του Yngwie Malmsteen και την ίδια χρονιά, μπήκε στις τάξεις του Dio, όπου παρέμεινε μέχρι το 2010. Ο κιθαρίστας, είχε επίσης πενταετή συμμετοχή στους Blue Öyster Cult, ως αντικαταστάτης του Richie Castellano.  Η πιο πρόσφατη συνεργασία του, είναι αυτή με τον Geoff Tate, στη σύνθεση των νέων Queensrÿche, στους οποίους απ’ τις αρχές του 2013, είναι μέλος και ο αδερφός του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου