4 Νοε 2016

The Book Of Heavy Metal... 4/11 [Το "Master of Puppets", γίνεται το πρώτο χρυσό άλμπουμ των METALLICA, 30 χρόνια πριν!]



 Το θρυλικό “Master of Puppets”, δεν είναι μόνο ένα ιστορικό, λατρεμένο άλμπουμ στην ιστορία του metal, δεν είναι μόνο αυτό μέσα απ’ το οποίο οι METALLICA αναδείχτηκαν σε μία από τις καλύτερες μπάντες του χώρου, αλλά είναι επίσης και το πρώτο χρυσό άλμπουμ των METALLICA!


 Έχοντας καταφέρει να εξασφαλίσουν μια αρκετά πετυχημένη περιοδεία με τον Ozzy Osbourne που τους πήρε μαζί του για την προώθηση του “The Ultimate Sin”, το όνομά τους αποκτά όλο και πιο επιβλητικές διαστάσεις. Το άλμπουμ φτάνει στην 29η θέση στο Billboard και την 41η στη Μεγάλη Βρετανία, οι πωλήσεις αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ιδίως στις Η.Π.Α. και τελικά, σαν σήμερα, στις 4 Νοεμβρίου του 1986 ανακοινώνεται πως το “Master of Puppets” ξεπέρασε τις 500.000 πωλήσεις, αποτελώντας το πρώτο για το οποίο απονεμήθηκε στην μπάντα χρυσός δίσκος.

 Και βέβαια αυτό ήταν μόνο η αρχή, αφού το συγκεκριμένο άλμπουμ έγινε το πρώτο στην ιστορία του thrash που κατάφερε να γίνει πλατινένιο, ενώ μέχρι το 2003, όπου πλατινένιο βάλτε μπροστά και το επί 6, με έξι εκατομμύρια πωλήσεις μόνο στις Η.Π.Α. και άλλες τόσες στον Καναδά.



Απο το RockHard
Και την Χαρά Νέτη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου