8 Νοε 2016

A Day To Remember… 08/11 [W.A.S.P.]




ΟΝΟΜΑ ALBUM: Inside the electric circus - W.A.S.P
ΕΤΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ : 1986
ΕΤΑΙΡΕΙΑ : Capitol
ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ : Blackie Lawless
ΣΥΝΘΕΣΗ ΜΠΑΝΤΑΣ :
Φωνητικά – Blackie Lawless
Κιθάρες – Chris Holmes, Blackie Lawless
Μπάσο – Johnny Rod
Drums – Duane Baron

We Are Sexual Pervents”, “White Anglo Saxon Protestands”, “We Aren't Short People”, είναι μερικά προσωνύμια που έχουν δοθεί στους W.A.S.P, με το πρώτο να είναι αυτό που ισχύει αν και το τελευταίο τους ταίριαζε απόλυτα (όλοι στη μπάντα είχαν ύψος μπασκετμπολίστα)! Η τρίτη τους στούντιο δουλειά με τίτλο ''Inside the electric circus'', ήρθε να κλείσει με επιτυχία την πρώτη τριάδα της δισκογραφίας των W.A.S.P. Με τον Blackie Lawless να αφήνει το μπάσο και να καταπιάνεται με την κιθάρα, το εν λόγω άλμπουμ εκπέμπει αυτό ακριβώς που ήταν οι W.A.S.P. εκείνη την εποχή. Εκρηκτικό heavy metal με hard rock προσμίξεις. Άπταιστος συνδυασμός! Μουσικά το άλμπουμ δεν παρουσιάζει κάτι το διαφορετικό σε σχέση με τις προηγούμενες δουλειές τους αλλά παραμένει στο ίδιο επίπεδο. Αλητεία, στίχοι που παραπέμπουν στον heavy metal τρόπο ζωής και κολλητικά refrain. Παρεξηγημένο σαν άλμπουμ, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στα ''Last command'' και ''Headless children'', δεν του δόθηκε σχεδόν ποτέ η αναγνώριση από το μεγαλύτερο μέρος των metalheads.



Και πραγματικά είναι να απορείς. Δε λέω, τα 14(!) κομμάτια που περιέχει στην επανακυκλοφορία του θεωρούνται υπερβολικά. Αλλά από το εναρκτήριο "The Big Welcome" έως και το "Sweet Cheetah", ο δίσκος κυλάει νερό. Η διασκευή στο "I Don't Need No Doctor" είναι καταπληκτική, τα "Restless Gypsy'' και "I'm Alive" θεωρούνται βιογραφικά κομμάτια της έως τότε ζωής του Blackie Lawless, που τα ερμηνεύει με τέτοιο πάθος που πραγματικά συγκλονίζει. Κακή απόπειρα να διασκευαστεί το "Easy Living'' των ΘΕΩΝ, Uriah Heep, αλλά όπως και να το κάνουμε προσπάθησαν να το φέρουν στα δικά τους μέτρα και σταθμά. Για το ομώνυμο ύμνο τι να γράψω. Ακόμα και σήμερα, 30 χρόνια μετά, αποτελεί το εναρκτήριο τραγούδι σχεδόν κάθε συναυλία των Αμερικάνων. Οι W.A.S.P εκείνη την εποχή ήταν ένα από τα πιο καυτά ονόματα του χώρου. Κάτι οι συναυλίες τους με το ανάλογο show, λίγο το κυνήγι από την P.M.R.C και φυσικά οι δίσκοι τους, εκτόξευσαν στα ύψη τη φήμη τους. Το περιγράφει τόσο γλαφυρά ο Blackie στους στίχους του ''Shoot from the hip''που οφείλεις να του το αναγνωρίσεις. Είχε πρόγραμμα. Βέβαια κανένας, μα κανένας, δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα ακολουθούσε μετά το εν λόγω άλμπουμ. Κανείς. Και φυσικά πήραν αυτό που άξιζαν. Μία περίοπτη θέση στο πάνθεον του heavy metal. Και το ''Inside the electric circus'' ήταν ένα λιθαράκι για πολλούς, ογκόλιθος για μένα, που τους βοήθησε να φτάσουν στην κορυφή.


Did you know that:


- Τα πλήκτρα στο ''Easy Living'' έχουν παιχτεί από τον ίδιο τον Ken Hensley. Kάποια χρόνια αργότερα, ερωτηθείς για το ποια είναι μία από τις πιο κακές μουσικές τους κινήσεις, ανέφερε τη συμμετοχή του στην εν λόγω διασκευή.




Απο το RockHard
Ντίνος ''Benjamin Breeg'' Γανίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου