11 Νοε 2016

35 χρόνια από την κυκλοφορία του “Too Fast for Love” των MOTLEY CRUE



 35 χρόνια πριν, τέσσερα καλά παιδιά από το Los Angeles, με ατελείωτες ιστορίες στο ενεργητικό τους γύρω από τα ναρκωτικά, το αλκοόλ, το άφθονο σεξ και τις αμέτρητες γυναίκες, με βασικό τους όπλο τον ενθουσιασμό τους, αξιοποιούν την ευκαιρία που τους δίνεται, μετά από ένα single που κυκλοφορούν και δημιουργούν ένα ντεμπούτο άλμπουμ, με τίτλο Too Fast For Love.



 Οι Mötley Crüe, φορούν τα δερμάτινα τους, βάζουν μερικά κιλά λακ στα μαλλιά, ανακατεύουν στο μίξερ λίγο punk rock από Ramones, λίγο heavy metal από Priest και glam στοιχεία αλά New York Dolls και μας καλωσορίζουν στη metal της χρυσόσκονης, την περιβόητη glam metal! Και αν εκείνη την εποχή η metal σκηνή του Los Angeles βρίσκεται στα σκαριά, οι κύριοι καταφέρνουν να ορίσουν ένα νέο είδος με αρκετούς άλλους να τους ακολουθούν και τα glam metal σχήματα να ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια (βλ. Cinderella, Skid Row, Poison, Winger κλπ.). Ο δίσκος γράφτηκε μέσα σε μια εβδομάδα εν μέσω μεγάλων καταχρήσεων. Όχι, αν για κάτι δε φημίζονται οι Crüe, είναι το μεγάλο ταλέντο τους ή ψαγμένη μουσική τους προσέγγιση. Αντιθέτως, το μεγάλο τους χάρισμα ήταν η ικανότητα τους να υπερκαλύπτουν τις μουσικές τους αδυναμίες με την προσωπικότητα και τον ενθουσιασμό τους.

 Έκαναν το χαβαλέ τους, παίζοντας απλά, πιασάρικα riff, με στίχους μέσα από την καθημερινότητα τους. Στο μουσικό αποτέλεσμα έπαιξαν ρόλο τα έξυπνα σόλο του Mick Mars και τα πολύ καλά ντραμς του Tommy Lee, που ανέβαζε τον πήχη με το ικανό του παίξιμο. Αν και για glam, ο ήχος εδώ δεν είναι ακόμη τόσο γυαλισμένος και έχει μια πιο heavy αίσθηση απ’ ότι στη συνέχεια. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος, που ακόμη κι αυτοί που δεν ψήνονται τόσο για το είδος, ενδεχομένως να βρουν ελκυστικά πράγματα στο δίσκο, ο οποίος έχει κάποια δυνατά, ξεχωριστά κομμάτια. Το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι Mötley Crüe τα κατάφεραν περίφημα. Έφεραν ένα φρέσκο αέρα στα μουσικά πράγματα με έναν ήχο λιτό αλλά με τρομερή ενέργεια και ταίριαξαν απόλυτα με το κλίμα της εποχή τους.



by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου