9 Νοε 2016

Lars Ulrich: Υποστηρίζει ότι πολλές μπάντες φοβόντουσαν να στηρίξουν τους METALLICA στη διαμάχη τους με το Napster



 O Lars Ulrich, για μία ακόμα φορά, απέρριψε την εκδοχή ότι η ''απληστία'' οδήγησε τους METALLICA να κινηθούν νομικά ενάντια στο Napster, το 2000, υποστηρίζοντας ότι η πρωτοποριακή μουσική υπηρεσία file-sharing λειτουργούσε παράνομα επιτρέποντας στους χρήστες να ''κατεβάσουν'' κομμάτια του συγκροτήματος χωρίς να πληρώνουν τα όποια δικαιώματα ανήκαν στη μπάντα.

 Ο Ulrich, ο οποίος ήταν ο κύριος εκπρόσωπος των METALLICA στη μάχη με το Napster, έχει γίνει φίλος με τον συνιδρυτή του Napster και σημερινό ιδρυτή του Spotify, Sean Parker.

 Ερωτηθείς για το πώς βλέπει την όλη εμπειρία με το Napster δεκαέξι χρόνια αργότερα, ο Ulrich είπε στο Mojo: “Είμαι περήφανος που εκείνο το διάστημα σταθήκαμε ενάντια σε αυτό που πιστεύαμε ότι ήταν λάθος. Θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι για την καταιγίδα που θα ακολουθούσε; Απολύτως! Ήμασταν ανίδεοι για το που πάμε να μπλέξουμε”.

 Και συνέχισε: “Στην αρχή, η μάχη με το Napster έμοιαζε με ξύλο στο δρόμο. Τόσο απλά. Αντιληφθήκαμε ότι κάποιος πήγε να μας γ@μ#σει και ανταποδώσαμε τα πυρά. Και ξαφνικά, μέσα σε εκείνο το χαμό, βρεθήκαμε μόνοι μας. Εκείνο το καλοκαίρι, κάθε μέρα, δεν υπήρχε τουλάχιστον ένας μουσικός που να μην μας έλεγε ''Εσείς στέκεστε όρθιοι και παλεύετε για όλους εμάς''. Αλλά την επόμενη στιγμή ήμασταν μόνοι μας. Όλοι ήταν φοβισμένοι και κανείς δεν έκανε μαζί μας το βήμα προς τα εμπρός. Ο μόνος, πέραν από εμάς, που είπε κάτι δημόσια ήταν ο Dr. Dre”.

 Ο Ulrich πρόσθεσε: ”Το μόνο που με ενοχλεί 16 χρόνια μετά, είναι ότι η άλλη πλευρά φέρθηκε πολύ έξυπνα. Το έκαναν για τα χρήματα. Αλλά ποτέ δεν ήταν αυτός ο σκοπός. Ποτέ. Όλα έγιναν για τον έλεγχο. Όμως ακόμα και σήμερα υπάρχει μια μικρή μερίδα του κόσμου που θεωρεί ότι είμαστε άπληστοι και φιλοχρήματοι. Και αυτό είναι κάτι που ποτέ δεν ήμασταν. Το 1991, ήμασταν η μπάντα που καλούσαμε bootleggers στις συναυλίες μας και να τις τραβήξουν με κάμερα. Εμείς πουλούσαμε εισιτήρια σε αυτούς για να μπορέσουν να ηχογραφήσουν και να μαγνητοσκοπήσουν τη συναυλία και να τη μοιραστούν με τους φίλους τους. Και ξαφνικά γίναμε άπληστοι. Όλα αυτά τα χρόνια, αυτή είναι η φήμη μου”.

 Να θυμίσουμε ότι το Δεκέμβριο του 2012, οι ΜETALLICA έδωσαν τη διαθεσιμότητα στους χρήστες του Spotify και τα εννέα στούντιο άλμπουμ τους μαζί με διάφορα singles, remixes, συνεργασίες, καθώς και live υλικό.

by RockHard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου