20 Οκτ 2016

Ο Θρύλος του rock’n’roll Chuck Berry θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μετά από 38 χρόνια!

Ο Θρύλος του rock’n’roll Chuck Berry θα κυκλοφορήσει νέο άλμπουμ μετά από 38 χρόνια!

 Η είδηση μιας νέας κυκλοφορίας είναι πάντα αξιόλογη, αλλά η σημαντικότητά της ορίζεται από το μέγεθος του καλλιτέχνη και τον χρόνο από την προηγούμενη του δημιουργία. Όταν μιλάμε για καλλιτέχνη που επηρέασε μια ολόκληρη γενιά, «στέλνοντας» παράλληλα πολλούς από αυτούς που ενέπνευσε στην «Μεγάλη Μπάντα», να κυκλοφορεί άλμπουμ μετά από 38 (!!!) χρόνια, τότε δεν είναι μια απλή είδηση, αλλά (σχεδόν ιστορικό) γεγονός. Ο λόγος λοιπόν, για τον τεράστιο Chuck Berry, οποίος του χρόνου σβήνει 90 κεράκια. Και ο πρωτοπόρος του Rock and roll αποφάσισε να γιορτάσει τα γενέθλια του με μια νέα κυκλοφορία.

 Η πρώτη μετά το 1979 δημιουργία του θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2017 από την Dualtone Records, η οποία εταιρεία εδρεύει στο Nashville και θα τιτλοφορείται Rock It. «Αυτό το άλμπουμ είναι αφιερωμένο στην αγαπημένη μου Toddy. Έχω μεγαλώσει. Δούλεψα για αυτό το άλμπουμ πολύ καιρό. Τώρα μπορώ να «κρεμάσω τα παπούτσια μου» αναφέρθηκε μεταξύ των άλλων και στην επί 68 (!!!) χρόνια σύζυγό του Themetta "Toddy" Suggs.

 Την μπάντα του συμπληρώνουν και δύο παιδιά του Charles Berry Jr στην κιθάρα και Ingrid Berry στην φυσαρμόνικα. Τα υπόλοιπα μέλη είναι οι Jimmy Marsala στο μπάσο, Robert Lohr στο πιάνο και Keith Robinson στα ντραμς. Ηχογραφήθηκε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, όπου και διαμένει, το St Louis. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ως πριν μερικά χρόνια, έκανε ζωντανές εμφανίσεις στην πόλη αυτή σχεδόν ανά τρίμηνο, κάτι που έχει περιοριστεί αρκετά την τελευταία πενταετία.

 Η δημιουργία των τραγουδιών ανήκει σε όλη την μπάντα του αγέραστου Chuck Berry. «Είναι τιμή μου να είμαι μέρος της νέας αυτής μουσικής (δημιουργίας) . Η St Louis band ή όπως μας αποκαλεί ο μπαμπάς The Blueberry Hill Band ακολούθησε σωστά τα βήματά του. Αυτά τα τραγούδια καλύπτουν μεγάλο φάσμα, από hard rock ως βαθιά κρυμμένες σκέψεις μέσα στην κάψουλα του χρόνου όλης της δουλειάς της ζωής του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο γιος του.

by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου