4 Οκτ 2016

A Day To Remember... 03/10 [ Tommy Lee ]



ΟΝΟΜΑ: Thomas Lee Bass [Tommy Lee]

INSTRUMENT: Τύμπανα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 3 Οκτωβρίου 1962 [54]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αθήνα, Ελλάδα

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Το Μάιο του 1986, παντρεύτηκε τη διάσημη ηθοποιό, Heather Locklear , την οποία ως το 1993 είχε χωρίσει για να παντρευτεί δύο χρόνια μετά άλλη μια θεά, την Pamela Anderson. Στη διάρκεια του τριετούς γάμου τους, πρόλαβαν ν’ αποκτήσουν δύο γιους. Πριν δυο χρόνια περίπου, ο Lee, παντρεύτηκε την ελληνικής καταγωγής τραγουδίστρια, Sofia Toufa.

ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: MOTLEY CRUE

HIGHLIGHTS: Το «ιδιοσκεύασμα», με το σιδερένιο περιστρεφόμενο κλουβί όπου έπαιζε ντραμς και το χρησιμοποιούσε στο video clip του “Wild side”, κάτι εξαιρετικά δύσκολο να το καταφέρει ένας ντράμερ. Εκτός μουσικής, σίγουρα το sex tape με την Pamela Anderson!!!

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μπορεί να μην τον έχουμε δει ποτέ με την ιδιότητα του μουσικού (μία φορά είχαν έρθει, αλλά μας τα χάλασε ο καιρός και αναβλήθηκε η μέρα του Rockwave), ο Lee όμως πέραν της ελληνικής του καταγωγής, τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τη χώρα μας, την οποία κιόλας πριν από δύο χρόνια είχε εξυμνήσει μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook, αναρτώντας ένα από τα κείμενα που κυκλοφορούσαν τότε σχετικά με τη σημασία της Ελλάδας.




 Γιος του David Oliver Bass, Αμερικανού στρατιωτικού των ενόπλων δυνάμεων και της Βασιλικής Παπαδημητρίου, υποψήφιας σταρ Ελλάς, στο διαγωνισμό του 1957, ο Tommy Lee, άνοιξε για πρώτη φορά τα μάτια του σε κάποιο μαιευτήριο της Αθήνας, ένα χρόνο μετά όμως η οικογένεια βρέθηκε στην California. Η αγάπη του για τα τύμπανα φάνηκε από τη νηπιακή του ηλικία αφού στα τέσσερα έπαιζε με το πρώτο του σετ. Σε συνδυασμό με τα αγαπημένα του ακούσματα, από QUEEN, KISS, DEEP PURPLE και JUDAS PRIEST, ως έφηβος επιθυμούσε διακαώς ένα πλήρες kit και το απέκτησε. Η όλη φάση τον είχε συνεπάρει σε βαθμό που παράτησε το σχολείο για να γίνει ροκ σταρ. Έχοντας κάνει μόλις το πρώτο του βήμα στους SUITE 19, εκεί κοντά στα τέλη της δεκαετίας του ’70, γνωρίζεται με τον Nikki Sixx. Η σπίθα των MOTLEY CRUE μόλις έχει ξεκινήσει, οι ίδιοι όμως φυσικά δεν μπορούν να φανταστούν τότε τι θα επακολουθήσει. Κι αυτό που επακολουθεί δεν είναι τίποτα άλλο από ένα τρομερό ντεμπούτο που ακούει στο όνομα “Too fast for love” και έρχεται να εκτινάξει αστραπιαία τη φήμη τους, κάτι στο οποίο βοήθησε αρκετά και η εκκεντρική συμπεριφορά του Lee τόσο πάνω στη σκηνή όσο και εκτός αυτής. 3 10 Tommy LeeΑφενός η τεράστια επιτυχία των MOTLEY CRUE στα 80’s σε συνδυασμό με τις ικανότητες του ως ντράμερ, αφετέρου ο γάμος του αρχικά με την Heather Locklear και στη συνέχεια με την Pamela Anderson, τον έκαναν ιδιαίτερη δημοφιλή με το όνομά του να φιγουράρει συχνά – πυκνά σε διάφορα έντυπα. Η αλήθεια πάντως είναι, πως από ειδικά από το 1999, που ο Lee αποχώρησε από το συγκρότημα, επιθυμώντας σε πρώτη φάση να απέχει απ’ τη rock σκηνή και στη συνέχεια να ακολουθήσει σόλο καριέρα, η όποια συζήτηση γύρω απ’ το όνομά του αφορούσε την εκτός μουσικής ζωή του.




 Δεν κατάφερε να βρει ανάλογη απήχηση ούτε μέσα απ’ τους METHODS OF MAYHEM που σχημάτισε ο ίδιος, ούτε μέσα απ’ τις προσωπικές του δουλειές, ούτε και μέσα απ’ τους επίσης δικούς του ROCK STAR SUPERNOVA που ίδρυσε το 2006. Αναμφίβολα ο ντόρος γύρω απ’ το όνομά του όταν συμμετείχε τουλάχιστον δύο φορές σε αμερικάνικα reality σόου ή όταν έκανε διάφορες τηλεοπτικές εμφανίσει, ήταν σαφώς μεγαλύτερος.




Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll: Απ’ αυτό άλλο τίποτα για τον Lee όπως φυσικά και για όλα τα μέλη των MOTLEY CRUE την εποχή που ήταν στις δόξες τους. Οι καταχρήσεις έδιναν κι έπαιρναν και μάλιστα ιστορίες από τότε θέλουν τους μάνατζερ του, να τον αλυσοδένουν στο δωμάτιο του μετά από μια συναυλία, όπου είχε βγει εκτός ελέγχου από ποτό και αλκοόλ, προκειμένου να τον περιορίσουν.



Did you know that:


- Έχει ως είδωλο του τον Peter Criss.

- Έχει στο ενεργητικό του ουκ ολίγες φορές μπλεξίματα με το νόμο και μάλιστα έχει περάσει και τέσσερις μήνες στη φυλακή επειδή πήρε στις… κλοτσιές την Pamela Anderson, ενώ αυτή κρατούσε το γιο τους.

Απο το RockHard

Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτης “The Unknown Force” Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου