5 Οκτ 2016

A Day To Remember... 5/10 [Joakim Broden]



ΟΝΟΜΑ: Joakim Brodén
INSTRUMENT: Φωνητικά
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 5 Οκτωβρίου 1980 [36]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Falun, Σουηδία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: SABATON
HIGHLIGHTS: Το γεγονός ότι ως ηγέτης του γκρουπ του, έχει καταφέρει να το φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη δημοτικότητας…


ΕΧΕΙ ΠΕΙ: «Δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι οι SABATON έχουν φτάσει τα 15 χρόνια πορείας. Για να είμαι ειλικρινής, τα πρώτα δυο – τρία χρόνια δεν ήταν και τόσο καλά, χωρίς να ενώ ότι τα μίσησα, αλλά ήταν ένας πραγματικός αγώνας, υπό την έννοια ότι ήταν δύσκολα. Ο χρόνος όμως κυλά αστραπιαία, κι αυτό γιατί ευχαριστιόμαστε αυτό που κάνουμε.»

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Μπορεί να έχουν έρθει δύο φορές οι SABATON στη χώρα μας για συναυλίες, μία το 2009 και μία το 2013, ο τραγουδιστής όμως έχει ολοκληρωμένη εικόνα για τον κόσμο, δηλώνοντας με ενθουσιασμό πως: «Ως συνήθως το ελληνικό κοινό είναι πολύ ενθουσιώδες και γεμάτο ενέργεια και πραγματικά είναι πολύ ευχάριστο να παίζουμε στην Ελλάδα! Λίγα μέρη στον κόσμο έχουν τόσο ενθουσιώδες κοινό! Ακόμη έχω ένα σημάδι το χέρι μου από έναν πολύ παθιασμένο Έλληνα οπαδό στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανέβηκε στη σκηνή να με χαιρετίσει ή να με αγκαλιάσει και κατά λάθος τραυματίστηκα τον ώμο … άλλα δεν πειράζει»



Μεταλλάς από τα τέσσερα χρόνια του, ο Joakim Brodén, έγινε θερμός φαν της συγκεκριμένης μουσικής απ’ τη στιγμή που είδε στην τηλεόραση το βίντεο κλιπ του “I Wanna Rock” των Twisted Sister. Στα δέκα του αποφάσισε να περάσει στην πράξη και να μάθει να παίζει Hammond Organ, όργανο στο οποίο αποδείχθηκε πως είχε ιδιαίτερη κλίση. Μπορεί μάλιστα να μην υπήρξε ποτέ του θρήσκος, επειδή όμως του άρεσε το εκκλησιαστικό όργανο, έπαιζε στην τοπική εκκλησία αρκετά συχνά. Η επαγγελματική του καριέρα ξεκίνησε μόλις στην ηλικία των 16 ετών, από τους STORMWIND, ένα νεοκλασικό power metal σχήμα της Στοκχόλμης, στο οποίο ο Brodén έπαιζε για κάποιο διάστημα πλήκτρα. Τελικά το 1999, έγινε ιδρυτικό μέλος των SABATON στους οποίους ανέλαβε τα ερμηνευτικά καθήκοντα. Είναι το μοναδικό από τα αρχικά μέλη τους, μαζί με τον μπασίστα τους Pär Sundström, που συνεχίζει να βρίσκεται στη σύνθεσή τους. Έχει στο ενεργητικό του οκτώ στούντιο δουλειές καθώς και αρκετές παγκόσμιες περιοδείες. Πέρα απ’ το ρόλο του τραγουδιστή, ασκεί και αυτόν του πληκτρά για το σουηδικό συγκρότημα.

by RockHard

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου