7 Οκτ 2016

A Day To Remember... 07/10 [Tico Torres]



ΟΝΟΜΑ: Hector Juan Samuel Torres [Tico Torres]
INSTRUMENT: Τύμπανα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 7 Οκτωβρίου 1953 [63]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Νέα Υόρκη, Η.Π.Α.
ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: Έχει τρεις γάμους στο ενεργητικό του, ο δεύτερος από τους οποίους με το μοντέλο Eva Herzigová, που κράτησε δύο χρόνια. Από τον τελευταίο γάμο του, το 2001, έχει ένα γιο.
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: BON JOVI
HIGHLIGHTS: Με τόση τρομακτική επιτυχία που έχουν οι BON JOVI για περισσότερα από 25 χρόνια, μάλλον όλη η καριέρα του…



ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ: «Είδα τον Tico για πρώτη φορά το 1978, όταν έπαιζε σε μια τοπική μπάντα, τους LORD GUNNER. Ήταν ο καλύτερος και με το δυνατότερο χτύπημα ντράμερ στη σκηνή. Όταν ο Alec Such μου είπε ότι γνωρίζονταν και πως θα τον προσέγγιζε για να έρθει σε εμάς, ενθουσιάστηκα. Το να τον έχουμε στο συγκρότημα ήταν εξαιρετικά σημαντικό», δήλωνε κάποτε ο Jon Bon Jovi.


ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Τον Ιούλιο του 2011 ο ντράμερ βρέθηκε για πρώτη φορά επί τω έργω στη χώρα μας, στη μοναδική συναυλία των BON JOVI εδώ μέχρι σήμερα.



Κατ’ ευθείαν απ’ τα βαθιά, ο Tico Torres ξεκίνησε να παίζει επαγγελματικά ντραμς στα 14 χρόνια του χωρίς να έχει ασχοληθεί ξανά στο παρελθόν. Ήταν ένα τυχαίο περιστατικό, κατά το οποίο η ιστορία τον θέλει να κάθεται πίσω απ’ τα τύμπανα του γκρουπ των φίλων του που θα έπαιζαν σ’ ένα club, καθώς ο ντράμερ τους ήταν άφαντος την λάθος στιγμή. Τρέφοντας ιδιαίτερη αγάπη για τη jazz και βλέποντας πως είχε το απαιτούμενο ταλέντο, συνέχισε μαζί τους. Το 1969 ενσωματώθηκε στην ψυχεδελική ροκ μπάντα SIX FEET UNDER και συνέχισε αργότερα στους PHANTOM’S OPERA. Κάποια στιγμή, ο Torres γνωρίζεται με τον μπασίστα Alec John Such και μέσω της φιλίας που αναπτύσσεται μεταξύ τους καταλήγει στους BON JOVI, έστω κι αν στην αρχή είχε τους ενδοιασμούς του, λόγω του ότι ο Jon Bon Jovi, ήταν εννιά χρόνια μικρότερος του. Από τότε είναι σταθερά μέλος των Bon Jovi, έχοντας φτάσει τα 33 χρόνια παρουσίας στους κόλπους τους.



Did you know that:


- Εκτός από τη μουσική, ο Torres έχει αναπτύξει και το ταλέντο του στη ζωγραφική, κάνοντας και εκθέσεις από το 1994. Είναι αυτοδίδακτος ζωγράφος και ζωγραφίζει εκφραστικές εικόνες με σκηνές από την καθημερινότητα και τη ζωή με το συγκρότημα.


- Είναι επίσης σχεδιαστής μόδας για μωρά και μάλιστα η κολεξιόν του έχει την ονομασία “Rock Star Baby”.


- Το 1982 βρέθηκε για δύο χρόνια στο pop – rock σχήμα, FRAΝKE AND THE KNOCKOUTS. Η στιγμή μάλιστα της ένταξής του, συνέπεσε με την αποχώρηση ενός επίσης γνωστού του χώρου, του Charlie Dominici, που αργότερα θα βρισκόταν στους DREAM THEATER.

Απο το RockHard
Και τους Χαρά Νέτη & Παναγιώτης 'The Unknown Force' Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου