6 Οκτ 2016

A Day To Remember... 06/10 [Daniel Cavanagh]



ΟΝΟΜΑ: Daniel Cavanagh
INSTRUMENT: Κιθάρα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 6 Οκτωβρίου 1972 [44]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Liverpool, Αγγλία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: ANATHEMA, LID, LEAFLADE, ANTIMATTER
HIGHLIGHTS: Έχει γράψει δεκάδες τραγούδια που έχουν αγαπηθεί από τους Έλληνες οπαδούς κι όχι μόνο…
ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Έχει νιώσει για τα καλά στο πετσί του την αγάπη των Ελλήνων για τους ANATHEMA, αφού δεν έχει χάσει καμία από τις δεκατέσσερις επισκέψεις του σχήματος στη χώρα μας. Επιπλέον έχει παίξει και κάποια ακουστικά show μόνος του αλλά και με την Anneke van Giersbergen.



 Η μουσική γοήτευε πάντα τον Daniel Cavanagh και ιδιαίτερα οι μουσικές των DIRE STAITS, Eric Clapton, U2 και LED ZEPPELIN που τόσο αγαπούσε, έγιναν ένας καλός λόγος για να ξεκινήσει να μαθαίνει κιθάρα. Η στιγμή όμως που αποφάσισε πως ο προορισμός του ήταν να γίνει μουσικός, ήταν αυτή που παρακολούθησε στην τηλεόραση το Live Aid του 1985, που τον άγγιξε υπερβολικά. Ξεκίνησε να μαθαίνει παράλληλα και πιάνο, οπότε πλέον η μουσική είχε γίνει για εκείνον η απόλυτη ασχολία του, ο αυτοσκοπός του, πολύ πόσο εφόσον στο προσκήνιο έρχονταν ολοένα και πιο ενδιαφέρονται νέα ονόματα, όπως οι IRON MAIDEN, οι METALLICA, οι CELTIC FROST και οι PARADISE LOST. Ευτυχώς για κείνων τα δυο μικρότερα αδέρφια του, είχαν κι αυτά πλούσιες μουσικές ανησυχίες, κι έτσι μπόρεσαν όλοι μαζί το 1990, να ιδρύσουν τη δική τους μπάντα, δηλαδή τους ANATHEMA. Ο Daniel, ήταν πάντοτε παρών σε όλες τις κυκλοφορίες αλλά και τις αλλαγές στο μουσικό ύφος της μπάντας, έχοντας σταθερά το ρόλο του βασικού συνθέτη τους, πέρα απ’ αυτό του κιθαρίστα, ενώ διατελεί και παραγωγός τους.



 Επιπλέον, η σημαντικότητα του για το συγκρότημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερη δεδομένου ότι παίζει πλήκτρα και συχνά κάνει φωνητικά. Κατά τα άλλα, στην διάρκεια της πορείας του έχει περάσει επίσης από τους LID, ένα αμερικάνικο heavy – stoner γκρουπ, έχοντας το ρόλο του κιθαρίστα, απ’ το ακουστικό – κέλτικο ροκ σχήμα LEAFLADE, παίζοντας κιθάρα και κάνοντας φωνητικά, καθώς και απ’ τους ANTIMATTER, μπάντα του πρώην μέλους των ANATHEMA, Duncan Patterson. Το 2002, ξεκίνησε να εμφανίζεται σόλο σε όλη την Ευρώπη, μόνος του παίζοντας κιθάρα και πιάνο και αποδείχθηκε πολύ δημοφιλής μεταξύ των οπαδών της μπάντας. Λίγο αργότερα, ξεκίνησε μια επιτυχημένη συνεργασία για τις συγκεκριμένες συναυλίες με την πρώην τραγουδίστρια των GATHERING, Anneke Van Giersbergen.


Απο το RockHard
Χαρά Νέτη & Παναγιώτης ''The Unknown Force'' Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου