27 Ιουν 2015

Review: RAVEN “Extermination”


“Too Old to Rock 'n' Roll: Too Young to Die!”

 Ο γνωστός τίτλος από τους Jethro Tull ταιριάζει γάντι στους Βρετανούς, οι οποίοι φαίνεται να έχουν τσακωθεί με τον χρόνο και συνεχίζουν απτόητοι να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα -να γράφουν κομμάτια δυναμίτες- και εξακολουθούν μαζί με τους Saxon να κρατάνε ψηλά το λάβαρο του NWOBHM. Φυσικό κι επόμενο είναι η 13η ολοκληρωμένη τους δουλειά να μην παρεκκλίνει από το μονοπάτι που χάραξαν στις αρχές των 80s.


 Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε το εξής: ο δίσκος απευθύνεται στους λάτρεις του βρετανικού μεταλλικού ήχου και σε αυτούς που ξέρουν από πριν ότι δεν θα ακούσουν θεόπνευστα κομμάτια. Αν κάτι χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο ιδίωμα είναι η απλότητα και η αμεσότητα με την οποία εκφράζεται, από τα σπάργανά του. Γι αυτό λοιπόν και οι Raven, οι οποίοι είναι από τους πατέρες του είδους, φρόντισαν ώστε να μην χαθεί ούτε δευτερόλεπτο αυτή η παράδοση. Θες από το εναρκτήριο “Destroy All Monsters” ή την κατακλείδα του δίσκου “Malice In Geordieland", όλα διακατέχονται από το ίδιο πνεύμα.

 Φυσικά, υπάρχουν σημεία μέσα στον δίσκο όπου οι ταχύτητες πέφτουν κάπως, αλλά αυτό παραπέμπει περισσότερο σε γέμισμα του όπλου, ώστε να ξανα εκπυρσοκροτήσει, όπως στο οργανικό “Golden Dawn”, το οποίο περιέχει μόνο μια ακουστική κιθάρα και ετοιμάζει το έδαφος για τον τυφώνα του “Silver Bullet”.

 Φυσικά και η φωνή του John Gallagher φανερώνει την ηλικία του, αλλά αυτό δεν τον εμποδίζει να βγάλει τόση ενέργεια, ώστε να νομίσει κανείς ότι είναι ακόμη έφηβος. Κι αν ακόμη δεν “ψήνεστε”, αρκεί μόνο η ακρόαση του “Feeding The Monster” -που ίσως είναι το καλύτερο κομμάτι του δίσκου- για να σας πείσει ότι και οι έτεροι Mark Gallagher (κιθάρα) και Joe Hasselvander (τύμπανα) έχουν σκοπό να συνεχίσουν να παρασύρουν τους σημερινούς νέους σε ακατάσχετο headbanging με τη συνοδεία παγωμένης μπύρας.

 Ναι το “ExtermiNation” αποτελείται από χιλιοπαιγμένες μουσικές συνθέσεις, αυτό όμως δεν αφαιρεί από το τελικό του αποτέλεσμα. Ο κύριος λόγος που ακούμε μουσική είναι για να περνάμε καλά. Από τη στιγμή που οι Raven καταφέρνουν να το επιτύχουν, η ζυγαριά γέρνει προς το μέρος τους και τιμούν με τον καλύτερο τρόπο το βαρύ όνομα τους στη συγκεκριμένη σκηνή.

Keep it TRUE, Keep it HEAVY


Βαθμολογία: 80/100




Από το Rock Overdose,

Και τον Ιακωβόπουλο Ηλία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου