24 Ιουν 2015

BLACK SABBATH: Νέο ντοκιμαντέρ για το “Paranoid” θα προβληθεί σε βρετανικό κανάλι!



 Το υπερκλασσικό άλμπουμ του 1970 Paranoid θα είναι το θέμα ενός ντοκιμαντέρ από το βρετανικό κανάλι Sky Arts, το οποίο θα προβληθεί το Σάββατο 27 Ιουνίου στις 8 και 20 μμ (ώρα Αγγλίας)

 Ένα μικρό κομμάτι του ντοκιμαντέρ δείχνει τον Ozzy να μιλάει για το πώς αντιλαμβάνεται την μουσική της μπάντας και τον Tony Iommi

 «Ήταν ένα μεγάλο ινστρουμένταλ κομμάτι στην αρχή και παρασυρθήκαμε», λέει ο Ιommi για το κομμάτι. «Αλλά μας άρεσε. Δεν ήταν συχνό φαινόμενο να ακούς ένα κομμάτι με μεγάλη εισαγωγή, αλλά αυτό συνηθίζαμε να κάνουμε στα κομμάτια μας»

Σύνοψη του ντοκιμαντέρ


 «Σκάβουμε σε βάθος για να βρούμε την ιστορία πίσω από τη σύνθεση, τις ηχογραφήσεις και την επιτυχία πίσω από το δεύτερο άλμπουμ των Black Sabbath, Paranoid, ένα από τα πιο καθοριστικά heavy metal άλμπουμ στην ιστορία. Η επιρροή του είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Η επιρροή του είναι εμφανής ακόμα και σήμερα. Το κομμάτι των Arctic Monkeys με τίτλο “Arabella” είναι καθαρός φόρος τιμής στο “War Pigs”. Με μια καριέρα έξι δεκαετιών και με παγκόσμιες πωλήσεις πάνω από 75 εκατομμύρια, το “Paranoid” ακόμα στέκεται άξια ως η πεμπτουσία των δίσκων των Black Sabbath και αυτό το ντοκιμαντέρ προσφέρει μία ματιά στην ιστορία της δημιουργίας του δίσκου που άλλαξε την ιστορία της ροκ»


Από το Rock Overdose,
Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου