2 Ιουλ 2015

ROTTING CHRIST: Θα παίζουμε όπου υπάρχει μεταλλάς!



 Από το πάνθεον του black metal δε θα μπορούσαν να λείπουν οι Rotting Christ, το συγκρότημα που μας εκπροσωπεί άξια στο εξωτερικό τα τελευταία τουλάχιστον 22 χρόνια. Ιδρύθηκαν το 1987 από τον Σάκη και τον Θέμη. Σήμερα, 28 χρόνια μετά, συνεχίζουν δυνατότεροι από ποτέ, δίνοντας συναυλίες σε κάθε μέρος της Ελλάδας (μην ξεχνάμε εκείνη την περιοδεία μετά την κυκλοφορία του Κατά τον Δαίμονα Εαυτού) και του κόσμου.


 Με αφορμή την εμφάνισή τους στο Rockwave Festival την 4η Ιουλίου, σκέφτηκα να πω λίγα καλά λόγια για ένα από τα πιο αγαπημένα Ελληνικά συγκροτήματα.






 Όποιος έχει παρακολουθήσει live τους Rotting Christ ξέρει τι να περιμένει. Μία εμφάνιση που καθ’ όλη τη διάρκειά της θα είναι γεμάτη ενέργεια, συγκίνηση, αμφίδρομη επικοινωνία και στιβαρό ήχο.

 Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που οι οπαδοί της μπάντας περιμένουν τις συναυλίες πώς και πώς. Ειδικά στο εξωτερικό, και στα φεστιβάλ, οι Rotting Christ αρκετές φορές έχουν κερδίσει μια θέση δίπλα στα μεγάλα ονόματα στα posters των φεστιβάλ. Όλα αυτά χάρη στη σκληρή δουλειά του Σάκη και του Θέμη, αλλά και των ταλαντούχων μουσικών που είχαν δίπλα τους σε κάθε περίοδο της μπάντας.

 Από τις καθαρά black μέρες του Thy Mighty Contract, μέχρι και τις πιο τεχνικές και «ψαγμένες» μουσικές του Κατά τον Δαίμονα Εαυτού οι Rotting Christ ήταν πάντα έτοιμοι να γκρεμίσουν τον χώρο στον οποίο έπαιζαν. (Κάτι που πιστεύω ότι θα γίνει και στο Rockwave φέτος, όπως έγινε στο Sonisphere το 2011)

 Είτε σε κλειστό χώρο (Gagarin 205, Fuzz, Principal) είτε σε ανοιχτό stage (Sonisphere, Heavy by the Sea, Hellfest) οι Christ έχουν έναν κοινό παρονομαστή. Την θέληση να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Παραθέτω δήλωση του Σάκη: Θα παίζουμε όπου υπάρχει μεταλλάς.

 Άντε και στο Ο.Α.Κ.Α. κάποια στιγμή!

Από το Rock Overdose,
Και τον Γιάννη Πιτσάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου