18 Ιουν 2015

IRON MAIDEN: Τίτλος, εξώφυλλο, tracklist & ημερομηνία κυκλοφορίας του νέου δίσκου!


 Η ημέρα που περιμέναμε όλοι επιτέλους έφτασε! Με τα νέα για την βελτίωση της υγείας του Bruce να ηχούν σαν μελωδία στα αυτιά των οπαδών των Maiden, σήμερα η χαρά μας εκτινάσσεται καθώς η μπάντα ανακοίνωσε επίσημα τον διάδοχο του πολύ επιτυχημένου “The Final Frontier” που κυκλοφόρησε το 2010. Και ο τίτλος αυτού; “The Book of Souls”Απλά και ανατριχιαστικά.

Η επίσημη ανακοίνωση του συγκροτήματος:


 Το πολυαναμενόμενο νέο studio album των Iron Maiden, με τίτλο “The Book Of Souls”θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στις 4 Σεπτεμβρίου από την Parlophone Records (Sanctuary Copyrights/ BMG στις ΗΠΑ). Ηχογραφήθηκε στο Παρίσι με τον παραγωγό Kevin “Caveman” Shirley στα τέλη του 2014, με τις τελευταίες πινελιές να προστίθενται νωρίτερα αυτή την χρονιά. Παρόλα αυτά η μπάντα αποφάσισε να καθυστερήσει την κυκλοφορία του δίσκου ώστε ο τραγουδιστής Bruce Dickinson να έχει αναρρώσει και ανακάμψει πλήρως ώστε να συμμετέχει στις προετοιμασίες για την κυκλοφορία του δίσκου.

 Το τρομερό εξώφυλλο φιλοτεχνήθηκε από τον Mark Wilkinson, o οποίος έχει ξανασυνεργαστεί με την μπάντα, και επειδή ο δίσκος διαρκεί 92 λεπτά, πρόκειται να είναι το πρώτο διπλό άλμπουμ των Iron Maiden (πρόκειται να αποτελείται από 2 cd). Υπάρχει μεγαλύτερο εύρος στην συγγραφή των τραγουδιών σε σύγκριση με προηγούμενα άλμπουμ της μπάντας, καθώς ο μπασίστας και ιδρυτικό μέλος, Steve Harris συμμετέχει σε 7 τραγούδια, στα 6 με τους κιθαρίστες του συγκροτήματος και ένα μόνος του. Επίσης, είναι η πρώτη φορά μετά το “Powerslave” του 1984 όπου σε δίσκο των Iron Maiden βρίσκονται δύο τραγούδια που έγραψε μόνος του ο Bruce Dickinson, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι στον δίσκο συμπεριλαμβάνεται το μακρύτερο σε διάρκεια τραγούδι που έγραψε ποτέ η μπάντα! Υπάρχουν, τέλος, δύο τραγούδια που γράφηκαν σε συνεργασία Dickinson και Harris.

 Ο Harris σχολιάζει: “Προσεγγίσαμε αυτό το άλμπουμ πολύ διαφορετικά από κάθε άλλο που έχουμε ηχογραφήσει. Πολλά από τα τραγούδια τα γράψαμε όταν ήμασταν στο στούντιο και τα ηχογραφήσαμε κατευθείαν όσο ήταν φρέσκα, και πιστεύω ότι αυτή η αμεσότητα φαίνεται στα τραγούδια αυτά, σε σημείο να έχουν την αίσθηση ότι τα ακούς live! Είμαι πολύ περήφανος από το “The Book Of Souls”, όπως όλοι μας και ανυπομονούμε να το ακούσουν οι οπαδοί μας και φυσικά να το προωθήσουμε live από του χρόνου!”

 Ο Bruce συνεχίζει: “Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι από το “The Book Of Souls” και περάσαμε φανταστικά όσο το συνθέταμε. Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στα τέλη του καλοκαιριού του 2014 και το ηχογραφήσαμε στα Guillame Tell Studios, όπου και κάναμε και το “Brave New World” πίσω στο 2000, οπότε το studio ξυπνά σε όλους μας όμορφες αναμνήσεις. Χαιρόμαστε που βλέπουμε ότι η μουσική μαγεία βρίσκεται ακόμα μέσα μας πιο ζωντανή από ποτέ, και για αυτό ξεκινήσαμε την συγγραφή και οι ιδέες έρεαν σαν ποτάμι στα κεφάλια μας! Με το που τελειώσαμε συμφωνήσαμε ότι κάθε τραγούδι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του κορμού ώστε να χρειάζεται δύο δίσκους για να συμπεριληφθούν όλα. Και αφού χρειάζονται δύο δίσκοι, ας είναι έτσι!”

Tracklist:

Disc 1

1.    If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
2.    Speed Of Light (Smith/Dickinson) 5:01
3.    The Great Unknown (Smith/Harris) 6:37
4.    The Red And The Black (Harris) 13:33
5.    When The River Runs Deep (Smith/Harris) 5:52
6.    The Book Of Souls (Gers/Harris) 10:27

Disc 2

7.    Death Or Glory (Smith/Dickinson) 5:13
8.    Shadows Of The Valley (Gers/Harris) 7:32
9.    Tears Of A Clown (Smith/Harris) 4:59
10.The Man Of Sorrows (Murray/Harris) 6:28
11.Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01

Ο δίσκος θα κυκλοφορήσει στις εξής εκδόσεις:

2CD Deluxe Limited Edition με σκληρό εξώφυλλο
2CD Standard Edition
3πλό μαύρο βινύλιο
Υψηλής ανάλυσης audio (24-bit με mastering για iTunes και χωρίς mastering για iTunes)
Audio κανονικής ανάλυσης (16-bit στα 44.1 kHz)

 To “The Book Of Souls” είναι το 16ο στούντιο άλμπουμ της μπάντας μετά το ομώνυμο ντεμπούτο τους το 1980 που έφτασε στην τέταρτη θέση στα τσαρτ της Αγγλίας, με μια καριέρα που ξεπερνάει τις 90 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Ο προηγούμενος δίσκος, “The Final Frontier” ήταν ο πιο επιτυχημένος των Maiden από άποψη εισόδου σε τσαρτ, καθώς έφτασε την πρώτη θέση σε 28 χώρες και πήρε την υψηλότερή του θέση στο Billboard των ΗΠΑ, φτάνοντας την 4η.


 Αυτά τα ολίγα αλλά απίστευτα χαρούμενα νέα λοιπόν από το στρατόπεδο της Σιδηράς Παρθένου! Και φυσικά προσθέτουμε όλοι στα ημερολόγια μας την 4η Σεπτεμβρίου και αναμένουμε τα καλύτερα!


Από το Rock Overdose,
Και τον Θανάση Πάσπα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου