28 Μαΐ 2016

A Day To Remember... 28/5 [Gavin Harrison]




ΟΝΟΜΑ: Gavin Harrison
INSTRUMENT: Τύμπανα
ΗΜ/ΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 28 Μαΐου 1963 [53]
ΠΟΛΗ / ΧΩΡΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Middlesex, Αγγλία
ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΑΙΞΕΙ: PORCUPINE TREE, KING CRIMSON

HIGHLIGHTS: Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο μουσικό, ιδιαίτερα περιζήτητο αφού έχει συνεργαστεί με πληθώρα καλλιτεχνών , ενώ τα ντραμς έχουν εξαιρετικά σημαντική παρουσία στον ήχο των PORCUPINE TREE.

ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΝ: «Είναι ένας εξωπραγματικός μουσικός, δεν έχει απλά ταλέντο. Έχει ξοδέψει άπειρο χρόνο για εξάσκηση ώστε να τελειοποιήσει το παίξιμό του, κάτι που εγώ δεν έχω κάνει ποτέ», έχει δηλώσει το «αφεντικό» του, Steven Wilson.

ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Αν δεν μας απατά η μνήμη μας, πρέπει να έχει επισκεφτεί τέσσερις φορές την Ελλάδα με τους PORCUPINE TREE και τρεις με τους BLACKFIELD, ενώ πριν από μερικούς μήνες ξαναβρέθηκε στη χώρα μας, αυτή τη φορά για ένα drum clinic στο Ωδείο του Νάκα, μαζί με τον Mike Mangini.



 Είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις που συναντά κανείς, ένα παιδί να εκτίθεται από νωρίς σε jazz ακούσματα και η Big Band μουσική, να γίνεται μεγάλη του αγάπη. Ο Gavin Harrison όμως, τύχαινε να έχει πατέρα επαγγελματία τρομπετίστα της jazz, ο οποίος τον επηρέασε ως προς τα ακούσματα του και όχι μόνο… Ο νεαρός Gavin, επιχείρησε να μάθει κι ο ίδιος τρομπέτα, τα βρήκε σκούρα όμως και τα παράτησε! Τελικά, είδε πως η φυσική του κλίση ήταν τα τύμπανα και σύντομα αποφάσισε ν’ ασχοληθεί επαγγελματικά μ’ αυτά, κάνοντας καθημερινά πολλές ώρες εξάσκηση. Άρχισε να ενδιαφέρεται επίσης για τη funk μουσική, με τους Jeff Porcaro, Steve Gadd, John Guerin και David Garibaldi, να γίνονται οι αγαπημένοι του ντράμερ. Η επαγγελματική του σταδιοδρομία, ξεκίνησε ουσιαστικά το 1983, όταν έγινε μέλος των RENAISSANCE και περιόδευσε για πρώτη φορά στην Αμερική. Από κει κι έπειτα μπόρεσε ν’ ανοίξει τα φτερά του, περιοδεύοντας με πλήθος ονομάτων, όπως οι Iggy Pop, Lisa Stansfield, Paul Young, Tom Robinson και πολλούς άλλους. Το 2002 εντάχθηκε στους PORCUPINE TREE, στους οποίους βρίσκεται μέχρι σήμερα, έχοντας ηχογραφήσει τέσσερα στούντιο άλμπουμ μαζί τους. Αυτό δεν τον εμπόδισε σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να ηχογραφεί με πολλούς άλλους καλλιτέχνες. Από το 2007, διατηρεί συνεργασία με τον μπασίστα 05Ric, που έχει καρποφορήσει τρεις δουλειές. Επίσης διατελεί ντράμερ και στους King Crimson, από το 2008, μαζί με τον Pat Mastelotto. Ο Harrison στην 30ετή του καριέρα, έχει βραβευτεί αρκετές φορές ως καλύτερος progressive ντράμερ.

Απο το RockHard

Χαρά Νέτη & Παναγιώτης "The Unknown Force" Γιώτας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου