3 Μαΐ 2016

Σαν σήμερα (3/5/1988) κυκλοφόρησε το “Operation Mindcrime” των Queensrÿche!

Σαν σήμερα (3/5/1988) κυκλοφόρησε το “Operation Mindcrime” των Queensrÿche!

 Στις 3 Μαΐου του 1988, όταν ήμουν ακόμη αθώος και η πιο ενδιαφέρουσα μουσική για μένα τότε ήταν το “La Bamba” ( δεν ακούω τίποτα, το τραγούδι σπέρνει) κυκλοφόρησε ένα από τα καλύτερα και επιδραστικότερα album στην ιστορία της rock/ heavy μουσικής.

 Τι είναι αυτό όμως που κάνει τόσο ξεχωριστό το “Operation Mindcrime”. Οι Queensryche είχαν ήδη κυκλοφορήσει το απέριττο και εκπληκτικό “Rage for Order”. Να σας πω την αλήθεια μου, θεωρώ και τα δύο album του ίδιου επιπέδου. Αυτό που το ξεχωρίζει είναι ότι δημιούργησαν ένα πολύ σφιχτό concept album, με αφηγήσεις, ομιλίες και ήχους από περιβάλλοντες χώρους, τα οποία παρουσιάζονται με απόλυτη αρμονία. Θα μπορούσαμε να το πούμε μια heavy metal όπερα.

 Το θέμα του concept ήταν και αυτό μοναδικό. Παρουσιάζει την διαφθορά του πολιτικού κράτους, μέσα από μία ιστορία όπου έχουμε συνωμοσίες, πληρωμένους δολοφόνους, ναρκωτικά, πλύση εγκεφάλου και πολλές μεταβολές κατά την εξέλιξη της.

 Όλη θεματολογία είναι απολύτως σχετική με την καθημερινότητα μας. Μια δραματοποιημένη εκδοχή της πραγματικότητας και επιτυγχάνει να κάνει τον ακροατή, καθώς ο Goeff Tate τραγουδάει σε πρώτο/δεύτερο πρόσωπο κυρίως, να έρθει κοντά σε αυτό και να νιώσει ο ίδιος πρωταγωνιστής αυτής της ιστορίας.

Τα πάντα σε αυτό το album τα βρίσκω ολοκληρωμένα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.
I remember now. I remember how it started.”



by Rock Overdose

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου